telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Rondreis Roemenië

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief Nederlandssprekende gids in Roemenië
 • Bezoek Sibia, Brasov en hoofdstad Boekarest
 • Ontdek de overweldigende natuur en de kastelen van Transylvanië
 • Unieke, kleurrijke kloosters in Bucovina
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst omgeving Boedapest

Na het passeren van de Oostenrijkse grens rijden we door het mooie Wienerwald naar de Hongaarse grens. Via Györ komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in de omgeving van Boedapest.

Maandag: Arad en Sebes

We rijden door het landelijke zuiden van Hongarije naar de Hongaars-Roemeense grens. Hier maken we kennis met onze lokale gids. Na het vervullen van de grensformaliteiten rijden we naar Arad, gelegen aan de oevers van de rivier de Mures, voor een korte stadsrondrit. Arad is geheel in Jugendstilstijl gebouwd. Hier gebruiken we ook de lunch (voordeelpakket). Aansluitend rijden we door de Westkarpaten in Transsylvanië naar Sebes, waar we voor het eerst overnachten in Roemenië.

Dinsdag: Sibiu, Bran en Predeal

We vertrekken uit de stad Sebes en rijden naar het oosten, naar Sibiu, één van de oudste steden van Roemenië. Tijdens de stadstour ziet u de Kleine Ring, de drie centrale pleinen met hun gotische en Weense barokke patriciërshuizen, de ijzeren Leugenbrug en het Bisschoppelijke Paleis. We brengen een bezoek aan de Orthodoxe Metropolietenkerk en de Evangelische kathedraal (voordeelpakket). Na het bezoek aan deze cultuurhoofdstad rijden we naar de burcht Bran (voordeelpakket). In deze imposante burcht, op de grens van Transsylvanië en Walachije, heeft waarschijnlijk korte tijd Vlad Tepes gewoond. Deze Vlad Tepes is de figuur waaruit later de romanfiguur Dracula is ontstaan. Na dit bezoek rijden we naar het 4* Hotel Rozmarin in Predeal, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Boekarest

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de Arcul de Triumf, het Çasa Presei Libere, het Plein van de Revolutie en het Çasa Poporului. We bezoeken het Parlementsgebouw (voordeelpakket). In de namiddag rijden we terug naar ons hotel in Predeal.

Donderdag: Vrije dag of Brașov

U heeft vandaag een vrije dag. Als u het voordeelpakket heeft geboekt, reist u mee met de trein vanaf Predeal naar Brașov. Vanaf het station rijden we met lokaal vervoer naar het oude centrum. We bezoeken de stad met zijn oude stadhuis en Zwarte Kerk. Deze grootste gotische kerk tussen Venetië en Istanbul dankt zijn naam aan de grote stadsbrand op 21 april 1689 en is nog steeds in gebruik als Lutherse kerk. Een bezoek aan deze Zwarte Kerk geeft u een indruk van het rijke leven in die tijd, want de kerk bezit een kostbare tapijtenverzameling. Rijke handelaren en gilden gaven de kerk de tapijten cadeau. Na een buitenlandse missie dankten zij op deze manier God voor hun behouden thuiskomst. Na de bezichtiging heeft u nog even tijd om Brașov op eigen gelegenheid te bezichtigen, voor we per trein teruggaan naar ons hotel.

Vrijdag: Miercurea Ciuc en Suceava

Na het ontbijt vertrekken we uit Predeal en rijden in noordelijke richting. Vlak voor Sfântu Gheorghe bereiken we het Szeklerland. Dit is het meest oostelijke gebied in Transsylvanië. De bewoners hadden de plicht deze oostgrens met Hongarije te bewaken. Het gebied behoorde tot het einde van de Eerste Wereldoorlog tot Hongarije. We vervolgen de route naar Miercurea Ciuc, waar we ook de lunch gebruiken (voordeelpakket). Hier verlaten we Transsylvanië en rijden naar de Bicaz-kloof. Hier ziet u hoe de rivier in het kalksteen een diepe kloof heeft uitgesleten. Vervolgens rijden we door Fălticeni naar ons hotel in Suceava, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Kloosters in Bucovina gebied

Vandaag staat het Bucovina gebied op ons programma. Hier maken we kennis met de bijzondere kloosters in deze regio. Ze zijn zeer bezienswaardig en prachtig beschilderd met fresco’s. We bezichtigen de kloosters van Voroneț en Moldovița (voordeelpakket). Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel. Voor de gasten die het voordeelpakket geboekt hebben is de lunch vandaag inclusief.

Zondag: Bârsana, Sapanta en Satu Mare

We vertrekken uit Suceava en rijden over de 1.400 meter hoge Prislop Pass terug naar Transsylvanië. Deze pas is de belangrijkste route om Bukovina met het Maramures gebied te verbinden. We vervolgen onze reis en bezoeken het houten klooster van Bârsana (voordeelpakket). Vervolgens rijden we naar Sapanta, waar we het Vrolijke Kerkhof bezoeken (voordeelpakket). Dit vrolijke kerkhof is beroemd vanwege zijn frisse blauw beschilderde houten kruizen met daarop een lichtvoetig versje over de overledene. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Satu Mare voor onze laatste overnachting in Roemenië.

Maandag: Vertrek Roemenië

Vandaag nemen we afscheid van Roemenië en onze Roemeense gids en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Boedapest voor diner en overnachting.

Dinsdag: Vertrek Hongarije

We vervolgen onze reis na het ontbijt en rijden Oostenrijk binnen. Via Wenen en Passau rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Woensdag: Terugreis

De laatste dag alweer van deze schitterende Roemenië-reis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier heeft u de gelegenheid om een afscheidsdiner te gebruiken. Vervolgens reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Roemenië

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift. 

Roemenië

Oppervlakte: 238.391 km²
Inwoners: 21.904.551
Hoofdstad: Boekarest
Regeringsvorm: Parlementaire Republiek
Religie: Romeens-orthodox
Valuta: Roemeense leu (RON)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Roemeens
Tijdzone: UTC +2, 1 uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Roemeense keuken zijn Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse invloeden te herkennen. Vlees is vaak het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Schapen- en varkensvlees wordt veel gegeten, maar iedere regio heeft ook zijn eigen specialiteiten. Typisch Roemeense gerechten zijn Mititei (van gekruid gehakt gemaakte, scherpe saucijsjes), Ciorba (zure soep), Piftea (vlees in gelatine), Sarmale met Smântãnã (met gehakt, kruiden en rijst gevulde koolrolletjes), Mãmãligã (een soort maïsbrij) en pastrami (vaak van schapenvlees). De meest populaire, traditionele drank is þuicã (pruimenjenever). Daarnaast wordt wijn en bier ook veel gedronken. Echte Roemeense wijn is een witte wijn, maar ook nu heeft elke streek zijn eigen wijnsoort.

Flora en Fauna
De plantenwereld van Roemenië kent heel veel verschillende soorten planten: zo’n 600 soorten cultuurplanten en meer dan 3100 soorten wilde planten. Qua bebossing zijn er vooral beukenbossen te vinden, welke bijzonder zijn voor Europa. Dankzij de pure natuur kent de dierenwereld van Roemenië diersoorten waarvan er maar weinig zijn in Europa. Bruine beren, gemzen, wolven, marters, lynxen en steenarenden leven in de Karpaten. Op het platteland zijn vaak broedende ooievaars te zien. De zeldzame zwarte ooievaar leeft ook in Roemenië. Verder zijn er veel dassen te vinden en leven zowel forellen, otters als ijsvogeltjes in de bergriviertjes.

Geschiedenis
In de prehistorie bewoonden de eerste bewoners Roemenië. De oudste vondsten van menselijke overblijfselen zijn zo’n 34.000 jaar oud. Er hebben veel verschillende stammen in Roemenië gewoond. Vanaf 1881 was het land een koninkrijk. Aan het eind van het koninkrijk stond Ceaucescu aan het hoofd van Roemenië. Samen met zijn vrouw leefden zij zeer luxe. Hij wilde Roemenië industrialiseren, maar slaagde hier niet in. In 1989 verloor hij de macht. De banden met het westen werden beter en Roemenië verwesterde langzaam. In 1992 werden uiteindelijk de eerste vrije verkiezingen gehouden. Roemenië kreeg een president en werd een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Roemenië liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Het gerucht gaat dat graaf Dracula jaren in burcht Bran heeft gewoond. Dit kasteel is gebouwd in 1377 en staat op de grens van Transsylvanië en Walachije. Het is echter niet zeker of dit gerucht waar is. Historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. 
 • Het is de gewoonte in Roemenië om aan het einde van de maaltijd wat eten op het bord te laten liggen. Dit is het teken dat u genoeg gehad heeft. Als u uw bord leeg eet, wordt gedacht dat u nog honger heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:52:37 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch