telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Rondreis Roemenië 2020

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse 3* en 4* hotels
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Ontdek Boekarest, Sighisoara, Transsylvanië en Sibiu en meer
 • Bekijk de kleurrijke Moldaukloosters
 • Roemeense tradities en schitterende natuur
 • Voordeelpakket met vele extra's beschikbaar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt in Nederland rijdt u per Comfort Class touringcar via een mooie route naar Zuid Duitsland, waar u zult overnachten. Bij aankomst staat een diner voor u gereed.

Dag 2 Hongarije

Na het ontbijt stapt u in de touringcar voor het vervolg van onze reis. We rijden deze dag naar Tatabanya in Hongarije. Tatabanya is één van de meest dynamische steden en is gelegen aan de voet van de Ko-hegy (Steengebergte), in het dal tussen het Vértesgebergte en Gerecse. Deze nacht verblijft u in een hotel in Tatabanya.

Dag 3 Boedapest

Na het ontbijt rijden we naar Boedapest. De Hongaarse hoofdstad behoort tot de mooiste steden van Europa en mogen we niet aan voorbijgaan. We maken een korte kenningsmakingstour langs de hoogtepunten van de stad: Het Parlementsgebouw, de Matthiaskerk en het Vissersbastion, de Stefansbasiliek en het Heldenplein. In de middag steken we de grens met Roemenië over, waar we de gids ontmoeten die ons tijdens ons verblijf in Roemenië zal vergezellen. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Baia Mare.

Dag 4 Boekovina: Moldau kloosters

We rijden dieper Roemenië in, door de regio Boekovina dat met name bekend is door de talloze kerken en kloosters. De meeste daarvan zijn bontgekleurd en rijkelijk versierd met fresco’s en een lust voor het oog! Enkele van deze kloosters zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. De eerste stop van vandaag is bij het kerkhof Sapanta, dat ook wel ‘het vrolijke kerkhof’ wordt genoemd door de rijk versierde eikenhouten graven. Even verderop, in de Maramures-regio, bezoeken we het kloostercomplex van Barsana en de kerk Bogdan Voda. Deze zijn grotendeels van hout en in traditionele stijl gebouwd. Via de Prislop-pas, om het hoogste punt ruim 1.400 meter hoog, rijden we naar Moldovita. Bij het klooster van Moldovita komt u ogen tekort! Het klooster is van buiten volledig beschilderd met kleurrijke fresco’s. We sluiten de dag af met een bezoek aan het klooster van Voroneti, dat nog altijd bewoond wordt. Dit klooster wordt ook wel de ‘Sixtijnse Kapel van het Oosten’ genoemd door haar rijkelijke versierselen, fresco’s en houtsnijwerk. We overnachten vannacht in de omgeving van Moldovita.

Dag 5 Bicazkloof

Vandaag reizen we richting Transsylvanië, in centraal-Roemenië. De route is prachtig en u wordt constant op prachtige vergezichten getrakteerd. Wanneer we in het dorp Bicaz rechtsaf slaan en de loop van de rivier volgen, wordt de route zelfs spectaculair! We maken een stop bij het ‘Rode Meer’ Lacul Rosu en vervolgens rijden we door de 5 km lange Bicazkloof. Geflankeerd door 300 meter hoge steile rotswanden, slingeren de rivier en de weg zich door de smalle kloof. Eindbestemming van deze dag is het kuurstadje Bazna, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Boekt u het voordeelpakket, dan kunt u na aankomst in het hotel met paard en wagen naar de weerkerk in Boian. Onderweg kunt u genieten van een heerlijk wijntje. 's Avonds krijgt u een feestelijk diner en er is een folkoreprogramma. Het belooft een gezellige avond te worden!

Dag 6 Sighiosoara

Sighisoara wordt ook wel ‘de parel van de Tîrnave’ genoemd. Aan het centrale pleintje ligt het geboortehuis van ‘Vlad’ Dracula, een in Venetiaanse stijl gebouwd huis en de gotische Kloosterkerk. In de klokkentoren is het historisch museum gevestigd, waar u een mooie maquette en een uurwerk kunt bekijken. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf het pleintje kunt u via de 400 jaar oude houten trap omhoog naar de Bergkerk en de Bergschool.

Dag 7 Brasov

Na het ontbijt rijden naar Brasov, de grootste stad in Transsylvanië. Tijdens de rondleiding brengt u een bezoek aan de ‘Zwarte Kerk’. De kerk dankt deze naam aan de zwartgeblakerde buitenmuren als gevolg van een grote brand in 1689. Het raadhuisplein en de orthodoxe kerk in de oude stad staan ook op het programma. Aan de rand van het oude stadscentrum bevindt zich een stoeltjeslift naar de berg Tâmpa die een fraai uitzicht biedt over de stad. Vervolgens rijden we naar de imposante burcht Bran op de grens van Transsylvanië en Walachije. Van dit kasteel, gebouwd in 1377, wordt gezegd dat graaf Dracula er jaren gewoond heeft. Zeker is het niet en historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. Naast het kasteel vindt u het openluchtmuseum en een toeristenmarkt. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Predeal. Hier verblijft u de komende 2 nachten.

Dag 8 Vrije dag of dagtocht Boekarest

Vandaag kunt u er voor kiezen om uw dag naar eigen inzicht in te delen of u kunt er voor kiezen mee te gaan met de dagtocht Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Tijdens deze dagtocht maken we een stadsrondrit langs de Arcul de Triumf, het plein van de Revolutie en de Patriarchenkerk. Het hoofd van de orthodoxe kerk is hier gevestigd. Uiteraard worden onderweg diverse stops gemaakt. U kunt een bezoek brengen aan het voormalig paleis van de dictator Ceausescu ‘Casa Republici’. Tijdens zijn bewind hebben de prachtige gebouwen van het vroegere ‘Parijs van het Oosten’ plaats moeten maken voor grote boulevards en overheidsgebouwen.

De dagtocht Boekarest dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Sibiu

We verlaten Predeal en rijden richting het westen van Roemenië. We rijden naar de middeleeuwse stad Sibiu, waar we een stadsrondrit maken. Tijdens de tour ziet u het grote en het kleine stadsplein en de evangelische kathedraal in het oude stadscentrum. Een bezoek aan de ijzeren Leugenbrug zal uiteraard niet ontbreken. De legende gaat dat de brug zal instorten wanneer je hierop een leugen vertelt. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkapelletjes, de zogenaamde ogen van Sibiu. We vervolgen onze reis naar Deva, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Dag 10 Arad

In de ochtend brengen we een kort bezoek aan Arad. Aan de Boulevard van de Revolutie staan het prachtige stadhuis, het Cenadpaleis en theater. In Arad nemen we afscheid van onze gids en steken we de grens met Hongarije over. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel in Tatabanya.

Dag 11 Vertrek Hongarije

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis via Hongarije naar Zuid-Duitsland waar u zult overnachten. In het hotel staat een heerlijk diner gereed.

Dag 12 Terugreis

Na het uitchecken stapt u in de touringcar voor het laatste gedeelte van de terugreis. Via een mooie route komen we aan in Nederland op onze verzamelplaats, waar u de gelegenheid heeft nog iets te eten. Daarna wordt u met onze servicelijnen teruggebracht naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Op de heen- en terugreis verblijft u in hotels in Duitsland en Hongarije. Tijdens de rondreis in Roemenië verblijft u in verschillende 3* en 4* hotels. In alle hotels beschikken de kamers over een eigen douche en toilet. In de reispapieren staan de adresgegevens van de hotels vermeld. De meeste hotels in Roemenië beschikken over een lift. Het hotel in Bazna heeft geen lift. De meeste hotels beschikken over wifi. De kamers zijn verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Dit hotel heeft kofferservice.

Roemenië

Oppervlakte: 238.391 km²
Inwoners: 21.904.551
Hoofdstad: Boekarest
Regeringsvorm: Parlementaire Republiek
Religie: Romeens-orthodox
Valuta: Roemeense leu (RON)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Roemeens
Tijdzone: UTC +2, 1 uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Roemeense keuken zijn Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse invloeden te herkennen. Vlees is vaak het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Schapen- en varkensvlees wordt veel gegeten, maar iedere regio heeft ook zijn eigen specialiteiten. Typisch Roemeense gerechten zijn Mititei (van gekruid gehakt gemaakte, scherpe saucijsjes), Ciorba (zure soep), Piftea (vlees in gelatine), Sarmale met Smântãnã (met gehakt, kruiden en rijst gevulde koolrolletjes), Mãmãligã (een soort maïsbrij) en pastrami (vaak van schapenvlees). De meest populaire, traditionele drank is þuicã (pruimenjenever). Daarnaast wordt wijn en bier ook veel gedronken. Echte Roemeense wijn is een witte wijn, maar ook nu heeft elke streek zijn eigen wijnsoort.

Flora en Fauna
De plantenwereld van Roemenië kent heel veel verschillende soorten planten: zo’n 600 soorten cultuurplanten en meer dan 3100 soorten wilde planten. Qua bebossing zijn er vooral beukenbossen te vinden, welke bijzonder zijn voor Europa. Dankzij de pure natuur kent de dierenwereld van Roemenië diersoorten waarvan er maar weinig zijn in Europa. Bruine beren, gemzen, wolven, marters, lynxen en steenarenden leven in de Karpaten. Op het platteland zijn vaak broedende ooievaars te zien. De zeldzame zwarte ooievaar leeft ook in Roemenië. Verder zijn er veel dassen te vinden en leven zowel forellen, otters als ijsvogeltjes in de bergriviertjes.

Geschiedenis
In de prehistorie bewoonden de eerste bewoners Roemenië. De oudste vondsten van menselijke overblijfselen zijn zo’n 34.000 jaar oud. Er hebben veel verschillende stammen in Roemenië gewoond. Vanaf 1881 was het land een koninkrijk. Aan het eind van het koninkrijk stond Ceaucescu aan het hoofd van Roemenië. Samen met zijn vrouw leefden zij zeer luxe. Hij wilde Roemenië industrialiseren, maar slaagde hier niet in. In 1989 verloor hij de macht. De banden met het westen werden beter en Roemenië verwesterde langzaam. In 1992 werden uiteindelijk de eerste vrije verkiezingen gehouden. Roemenië kreeg een president en werd een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Roemenië liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Het gerucht gaat dat graaf Dracula jaren in burcht Bran heeft gewoond. Dit kasteel is gebouwd in 1377 en staat op de grens van Transsylvanië en Walachije. Het is echter niet zeker of dit gerucht waar is. Historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. 
 • Het is de gewoonte in Roemenië om aan het einde van de maaltijd wat eten op het bord te laten liggen. Dit is het teken dat u genoeg gehad heeft. Als u uw bord leeg eet, wordt gedacht dat u nog honger heeft.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:48:12 | 0,25 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch