Excursiereis 12 dagen Rondreis Noorwegen

vanaf € 1.449,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima 3* en 4* hotels
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bekende Noorse Staafkerk: Hopperstad
 • Indrukwekkende Sognefjord en Hardangervidda-hoogvlakte
 • Geiranger fjordcruise voordelig bij te boeken
 • Unieke treinreis met de Flåmsbana bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we vroeg in de morgen via Noord-Duitsland richting Denemarken. Via een korte overtocht arriveert u in de avond in de omgeving van Kopenhagen.

Dinsdag: Aankomst Noorwegen

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via de beroemde Sontbrug bereiken we Zweden en rijden we langs de westkust richting Noorwegen. Het glooiende landschap, dat gekenmerkt wordt door akkers en weilanden, verandert in een bosrijke en rotsachtige omgeving naarmate we de Noorse grens naderen. Aan het einde van de middag arriveren we in ons hotel in de omgeving van Oslo.

Woensdag: Oslo

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo, prachtig gelegen op de beboste hellingen aan de gelijknamige fjord. U kunt deelnemen aan de stadsrondrit o.l.v. een gids (bij te boeken optie). Tijdens deze rondrit ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland mag niet ontbreken. In de middag verlaten we Oslo en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Gol, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Treinreis en Flåm

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden of u kunt deelnemen aan een unieke treinreis (bij te boeken optie). De chauffeur brengt u naar het dorp Flåm, aan de Aurlandsfjord. Flåm is het startpunt van één van de mooiste en steilste spoorlijnen ter wereld: de Flåmsbana. Over een traject van 20 km is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Er wordt een stop bij een indrukwekkende waterval gemaakt. De treinreis eindigt in Myrdal. Na een korte stop maken we dezelfde rit weer terug naar Flåm, zodat u zowel bergop als bergaf deze unieke reis beleeft! Terug in Flåm kunt u een bezoek brengen aan het museum van de spoorlijn in het stationsgebouw. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Hardangervidda en Vøringfoss waterval

Na het ontbijt vervolgen we onze reis door Noorwegen. We rijden een schitterende route langs de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda. De uitzichten waarop u onderweg getrakteerd wordt, zijn verbluffend! Hoe verder we westwaarts rijden, hoe spectaculairder de route. We maken een stop bij de beroemde waterval Vøringfoss en in het even verder gelegen Eidfjord. Hoe anders is de route in de middag, waarbij we een groot gedeelte langs de oevers van de Hardangerfjord zullen rijden. Na deze prachtige rit arriveren we aan het eind van de middag bij ons hotel in de omgeving van Bergen.

Zaterdag: Vrije dag - Bergen op eigen gelegenheid

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Per openbaar vervoer kunt u snel en gemakkelijk het centrum van Bergen, de tweede stad van Noorwegen bereiken. Het centrum van deze oude Hanzestad ademt een gezellige sfeer met vele terrasjes en het kenmerkende Bryggen, de gekleurde handelshuisjes aan de haven. Bergen is schitterend gelegen in een omgeving van fjorden en bergen. Een tocht met het treintje, de Fløibanen, naar het panoramaterras op de Fløiberg is een absolute aanrader! Vanaf hier heeft u een verbluffend uitzicht over de stad en omgeving.

Zondag: Staafkerk Hopperstad en Sognefjord

We verlaten de omgeving Bergen en zetten koers in noordelijke richting. Wederom een reisdag over schitterende routes met prachtig natuurschoon en spectaculaire vergezichten. Uiteraard zullen onderweg weer diverse stops gemaakt worden. Één daarvan is in het dorpje Vik i Sogn, waar u een bezoek kunt brengen aan één van de bekendste Noorse staafkerken: Hopperstad. Vervolgens steken we de diepste en langste fjord van Noorwegen over, de Sognefjord. Via een schitterende route rijden we naar ons hotel in Nordfjordeid, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.

Maandag: Briksdalgletsjer

Vanochtend rijden we richting de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer op het Europese vasteland. Eén van de uitlopers hiervan is de beroemde Briksdalsgletsjer. Na een mooie wandeling wordt u bij het gletsjermeer beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjertong. Na dit bezoek rijden we via Olden, Loen en Stryn langs de Innvikfjord terug naar ons hotel in Nordfjordeid.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Geirangerfjord met fjordcruise

Na het ontbijt rijden we met de gasten die deze dagtocht geboekt hebben naar Hellesylt, waar we aan boord gaan voor een tocht over de bekendste en volgens velen de mooiste fjord van Noorwegen: de Geirangerfjord. We varen door het smalste deel van de fjord, tussen steile hellingen, met her en der boerderijen en watervallen, waarvan de Seven Sisters het opvallendst zijn. Vanaf meer dan 400 meter hoogte storten zeven naast elkaar gelegen watervallen zich in de Geirangerfjord. In Geiranger gaan we van boord, waar u het fjordcenter kunt bezoeken. In de middag rijden we naar het uitzichtpunt Dalsnibba, op circa 1.500 meter hoogte heeft u een adembenemend uitzicht op de Geirangerfjord. Via een prachtige route rijden we terug naar ons hotel in Nordfjordeid.

Woensdag: Lillehammer en Hamar

Deze dag rijden we richting Oslo. Indien de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan de stad Lillehammer met de beroemde Olympische skischans of de plaats Hamar, bekend om ‘het Vikingsschip’, de Olympische schaatshal. Aansluitend reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Oslo voor het diner en de overnachting.

Donderdag: Naar Zuid-Zweden

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van Noorwegen. Met de overweldigende natuur van Noorwegen nog vers op het netvlies en onvergetelijke indrukken als bagage, rijden we via de grensovergang Svinesund terug naar Zweden. Aan het begin van de avond gaan we aan boord van de ferry, die ons in een nacht van zuid-Zweden naar het Noord-Duitse Travemünde zal brengen.

Vrijdag: Terugreis

Nadat u heeft genoten van het heerlijke ontbijt, gaan we in Travemünde van boord. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Rondreis Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van alle hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Storefjell Resort Hotel

Het Storefjell Resort ligt in de prachtige omgeving van Gol. Alle kamers van het Storefjell Resort zijn voorzien van airconditioning, een televisie, een minibar en gratis wifi.

Nordfjord Hotell

Nordfjord Hotell ligt in het dorp Nordfjordeid, op een steenworp afstand van het fjord. Het hotel beschikt over een Lift, restaurant, tuin, terras en sfeervolle bar. De kamers zijn voorzien van onder andere televisie, telefoon en badkamer met bad of douche en wc. Wifi is gratis in het hotel.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Reisverhaal Jolanda

Net terug van een fantastische 12 daagse rondreis in Noorwegen.
Goed verzorgde reis door effe weg en een fijne chauffeur Jan die de groep overal veilig naar toe heeft gereden alle lof voor de chauffeur!

Reisverhaal Rita

Gisteren terug gekomen van de 12 daagse rondreis Noorwegen.
Het land is prachtig qua natuur/ bergen en fjorden.
De reis had wel een paar hindernissen qua bus en hotel.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:29:51 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch