telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in diverse hotels o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Montecassino en Pompeï
 • Lokale gidsen in Florence, Rome, Pompeï, Lucca en Pisa
 • Bezoek het indrukwekkende Orvieto en Verona
 • Dagtocht Amalfikust voordelig bij te boeken
 • Incl. afscheidsbuffet in Nederland
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk en via de Brennerpas bereiken we Italië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons overnachtingshotel in de omgeving van het Gardameer.

Dag 3 Florence

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Florence herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Natuurlijk zien we, o.l.v. een Nederlands sprekende gids, de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken. Na het bezoek aan Florence vervolgen we de reis naar de omgeving van Rome, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 4 Rome

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar vandaag gaan we dan toch echt naar de “Eeuwige Stad”. O.l.v. een Nederlands sprekende gids gaan we deze stad verkennen, die door haar lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden. Vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen.

Dag 5 Montecassino en Pompeï

Vandaag gaat de reis verder richting Sorrento. De stad is gelegen op de uit zee steil oprijzende rotsen en genoot al ten tijde van de Grieken grote bekendheid als zomerverblijfplaats. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Montecassino. Hier bevindt zich het wereldberoemde klooster, waar de orde der Benedictijnen is ontstaan. De relikwieën van de Heilige Benedictus en zijn zuster Scholastica worden in de crypte bewaard. Vervolgens rijden we naar Pompeï. O.l.v. een Nederlands sprekende gids kunt u een bezoek brengen aan de befaamde ruïnestad, die tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder een laag as en steen. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 6 Vrije dag Sorrento of eiland Capri

U heeft vandaag een vrije dag. Maar nu we toch in de buurt zijn, is het aan te raden om het eiland Capri te bezoeken (niet inclusief). Met een veerboot vaart u van Sorrento naar dit prachtige eiland. Op Capri is veel te zien. U kunt bij mooi weer een bezoek brengen aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s of u kunt een museum in het voormalige paleis van keizer Tiberius gaan bezichtigen. Vergeet vooral ook niet te genieten van het prachtige uitzicht op de rotsformatie Faraglioni.

Dag 7 De Amalfikust

Vandaag heeft u nog een dag vrij. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op een schitterende dagtocht met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt de kleine toeristenstad Amalfi, waar u ruim de tijd krijgt het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel.

Dag 8 Orvieto

We vertrekken weer in noordelijke richting en rijden naar Orvieto. Door zijn unieke ligging op een hoog plateau met steile wanden van vulkanisch tufsteen, lijkt Orvieto net een reusachtig eiland. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de Dom, een opvallend voorbeeld van Italiaanse gotiek. Orvieto staat bekend als de stad der Pausen, omdat in de loop der eeuwen 37 Pausen Orvieto als woonplaats hebben gekozen. Na het bezoek aan Orvieto rijden we naar het bekende kuuroord Montecatini Terme, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 9 Lucca en Pisa

We rijden vandaag eerst naar Lucca, waar we een stadswandeling zullen maken onder leiding van een lokale gids. Lucca is een prachtige stad, mede dankzij het Piazza Amfiteatro en de nog geheel intact zijnde stadsmuren, waar u over heen kunt wandelen. Bezienswaardig zijn verder de Domkerk, het Romeinse Amfitheater en Via Gillungo, de centrale winkelstraat. ’s Middags bezoeken we Pisa, bekend om het ‘Veld der Wonderen’, het Piazza dei Miracoli, de Dom, de Doopkapel en de wereldberoemde scheve Toren. Onder leiding van een lokale gids zult u alles over Pisa te weten komen. Aan het eind van de middag zijn we terug bij ons hotel.

Dag 10 Verona

We verlaten de Toscane en rijden via de snelweg naar Verona. Hier krijgt u voldoende tijd om deze fraaie stad, wereldberoemd vanwege het balkon van Romeo en Julia, te bezichtigen. Aansluitend vervolgen we onze reis naar ons hotel in de omgeving van het Gardameer.

Dag 11 Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk en naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze schitterende reis.

Dag 12 Terugreis

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u aan het eind van de middag op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:49:22 | 0,48 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch