telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 12 dagen Florence, Rome en Barcelona

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse 3* hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Overnacht op een luxe cruiseferry
 • Inclusief gidsen in Florence, Rome en Barcelona
 • Bezoek Vaticaanstad
 • Ontdek de Costa Brava en Parque Güell
 • Lichttour Rome voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland en gaan we aan tafel voor het diner.

Dinsdag: Aankomst Toscane

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Alpen naar Italië om uiteindelijk, via de Povlakte, Toscane te bereiken. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel nabij Florence, waar we de komende nacht zullen verblijven.

Woensdag: Kunststad Florence

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Volgens velen de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Uw bezoek aan Florence begint met een uitgebreide stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids zodat u alle mooie plekjes van de stad ziet. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de stadswandeling heeft u nog even vrije tijd. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel even ten noorden van Rome, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Rome en avondtour

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met de vele gezichten. De ontelbare monumenten en de vele gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker verrassen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids gaan we op ontdekking door Rome. We rijden langs het beroemde Colosseum waar gladiatorengevechten plaatsvonden, het Forum Romanum en de Engelenburcht. Vervolgens maken we een wandeling door het centrum van de stad. We zien onder andere de Spaanse trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Er wordt gezegd dat u een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat u nog een keer terugkomt in Rome.’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of te genieten op één van de terrasjes in de stad. Als u het voordeelpakket heeft bijgeboekt, staat er vanavond een avondtour op het programma, inclusief diner in Rome. Indien u geen voordeelpakket heeft bijgeboekt kunt u op eigen gelegenheid in Rome dineren en wordt u na de avondtour weer opgehaald.

Vrijdag: Tivoli en Castelgandolfo

Even ten oosten van Rome ligt Tivoli, dat vanwege de weelderige natuur en heerlijke klimaat al sinds de romeinse tijd een geliefd vakantieoord is. Villa d’Este, een prachtige renaissance villa, is vooral beroemd vanwege de unieke fonteinen en de fraaie tuinen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag rijden we naar de Colli Albani, een uniek heuvelachtig gebied van vulkanische oorsprong. We bezoeken het dorp Castel Gandolfo, gelegen aan de rand van een kratermeer. Het dorp is vooral bekend vanwege de Pauselijke zomerresidentie en de prachtige tuinen (voordeelpakket). Hier vindt u ook de overblijfstelen van de Villa Domitianus en de Vaticaanse boerderij. De door de beroemde architest Bernini ontworpen kerk en fontein, beide op het plein voor de zomerresidentie, zijn schitterend! Daarnaast is het heerlijk ronddwalen door het levendige dorp, waarbij u op verschillende plekken een fabelachtig uitzicht heeft over het kratermeer en de bosrijke omgeving.

Zaterdag: Vaticaanstad en overtocht naar Spanje

Vanochtend rijden we terug naar Rome. U kunt de tijd naar eigen inzicht besteden in Rome. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee naar het kleinste zelfstandige land ter wereld: Vaticaanstad, het hart en hoofd van de Rooms katholieke kerk. We maken een wandeling over het beroemde Sint Pieter plein, waarbij de gids u alles uitlegt over het Vaticaan, de Sint Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. Aan het eind van de middag verlaten we Rome en rijden we naar de haven van Civitavecchia, waar we aan boord gaan van de cruiseferry, die ons naar Barcelona zal brengen. U dineert vanavond aan boord van de ferry.

Zondag: Op zee

Vandaag kunt u genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft. Aan het begin van de avond zullen we de haven van Barcelona binnenvaren. Na de ontscheping vervolgen we onze reis naar ons hotel in Santa Susanna. Hier zullen we de komende 4 nachten verblijven.

Maandag: Barcelona met gids

Vandaag maken we uitgebreid kennis met het indrukwekkende Barcelona, waar architect Antoni Gaudi zo nadrukkelijk zijn stempel op heeft gezet. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een stadsrondrit langs de bekende huizen Casa Battlo en Casa Mila en zien we uiteraard de iconische kathedraal Sagrada Familia. Daarnaast bezoeken we ook de gotische wijk in het oude centrum van de stad. De middag heeft u volop de tijd om te genieten van al het moois in het centrum, te flaneren over de beroemde boulevard Ramblas met haar talloze kraampjes, terrasjes en straatartiesten. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Costa Brava, Tossa de Mar

’s Morgens brengen we eerst een bezoek aan het vissersdorp Blanes met zijn vermaarde botanische tuin Mar i Murtra. Deze tuin herbergt duizenden soorten planten en bloemen. Om bij de botanische tuin te komen, rijdt u met een treintje omhoog. Ook het goed bewaarde oude centrum van Blanes is de moeite waard. Blanes beschikt verder over een gezellige wandelboulevard en een leuke haven. Aansluitend rijden we naar Tossa de Mar, de badplaats met prachtige stranden en een azuurblauwe zee. De schilder Chagall noemde niet voor niets Tossa de Mar zijn ‘Blauwe paradijs’. Wat Tossa de Mar uniek maakt, is het oude centrum, de Vila Vella geheten. Het centrum is nog gedeeltelijk omringd door de stadsmuren uit de 12e-eeuw en het machtige fort en is nu een nationaal monument. Binnen de stadsmuren is het heerlijk dwalen door de smalle kronkelige straatjes.

Woensdag: Vrije tijd in Barcelona en excursie Parque Güell en Montjuïc

Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Barcelona, waar u de dag naar eigen inzicht kunt besteden. Indien u het voordeelpakket heeft geboekt, brengt de chauffeur u naar een aantal imposante plekken, buiten het bruisende stadscentrum. Allereerst bezoeken we het Parque Güell, een meesterwerk van Gaudi. Wandel door dit schitterende park en geniet ondertussen van het fantastische uitzicht over de stad. In de middag rijden we langs het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, naar de berg Montjuïc, met het Olympisch Stadion en andere Olympische accommodaties. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Barcelona, de haven en de baai Llobregat. Aansluitend bezichtigen we Poble Espanyol (het Spaanse dorp), waar alle bouwstijlen van Spanje zijn ondergebracht. In het openluchtmuseum vindt u veel typische Spaanse ambachtelijke souvenirs. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Vertrek Santa Susanna

Vandaag vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg maken wij verschillende korte stops. Aan het begin van de avond arriveren we in het overnachtingshotel in Frankrijk, waar een heerlijk diner voor u klaarstaat.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste deel van onze reis terug naar Nederland. Onderweg worden er nog diverse korte stops gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats krijgt u nog de mogelijkheid om iets te eten voordat u met onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Florence, Rome en Barcelona

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende 3* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Ferry Civitavecchia - Barcelona

Deze luxe cruiseferry is voorzien van een á la carte restaurant, self service cafetaria, zwembad met bar, casino en een wellness centrum. U overnacht in comfortabele binnenhutten met douche en toilet en voorzien van airconditioning.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:37:24 | 0,28 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch