Excursiereis 12 dagen Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland

vanaf € 1.099,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima hotels
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Salisbury, Plymouth en Portsmouth
 • Ontdek Brighton en Sissinghurst garden
 • Excursie Eden Project en Jamaica Inn voordelig bij te boeken
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is niet geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais. Per ferry steken we over naar Dover. Na aankomst in Engeland vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel.

Zondag: Brighton

Na het ontbijt rijden we richting de zuidkust van Engeland om de sfeervolle steegjes te verkennen van het eigenzinnige Brighton, London by the Sea. De oorspronkelijk vissershuizen zijn nu omgebouwd tot souvenirwinkels, pubs en cafés. Geniet van ouderwets lekker eten op de beroemde pier van Brighton of bezoek de Royal Pavilion met zijn koepels en minaretten. Na dit bezoek rijden we verder naar het kasteel Arundel, dat u kunt bezichtigen. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Bournemouth waar we 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Poole en Swanage

Vandaag reizen we naar het bruisende havenstadje Poole waar u, bij mooi weer en voldoende deelname, een cruise door de haven kunt maken (niet inbegrepen) en genieten van een fantastisch uitzicht op het schilderachtige landschap langs de punt van de Jurassic Coast, langs Old Harry Rocks en in Swanage Bay. Na voldoende vrije tijd te hebben gehad in het schilderachtige Victoriaanse kuststadje Swanage, kunt u op de ouderwetse stoomtrein stappen voor een tour door het prachtige landschap naar het pittoreske dorpje Corfe met zijn oude National Trust kasteel. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Weymoutyh en Abbotsbury

Na het ontbijt maken we een tocht naar Weymouth, waar de witte herenhuizen aan de kust een prachtig decor vormen voor de lange boog van fijn glanzend zand. Dit vormt een groot contrast tussen het rustige strand, de drukke kade en een jachthaven vol vissersboten en jachten. U kunt een bezoek brengen aan de Sub Tropical Gardens van Abbotsbury, een ommuurde tuin in een bosrijk gebied met zeldzame en exotische planten uit de hele wereld. Een lust voor het oog zijn de wereldberoemde camelia's en magnolia's. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Woensdag: Salisbury en Russell Cotes House & Garden

Vanochtend bezoeken we Salisbury waar u op eigen gelegenheid deze prachtige stad kunt verkennen. Interessante plekken in Salisbury zijn de Market Square, de winkels langs de rivier de Avon, poultry Cross, winkelcentrum Old George en natuurlijk de Salisbury Cathedral waar de Magna Carta hangt, een beroemd verdrag uit 1215. In de middag bezoeken we het prachtige Russell Cotes House & Garden. U kunt dit interessante museum met een kunstgalerie bezichtigen. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag in Bournemouth

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Bournemouth, dat vanwege de ligging aan het 9 km lange zandstrand sinds jaar en dag een populaire bestemming is. Een wandeling over de boulevard en de beroemde pier, een middagje shoppen; in het levendige Bournemouth zult u zich niet snel vervelen! Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Compton Acres Gardens, dat met het openbaar vervoer snel en gemakkelijk te bereiken is.

Vrijdag: Bournemouth, Torquay en Plymouth

We verlaten ons hotel in Bournemouth en gaan richting ons volgende hotel in Plymouth. We rijden via West Bay, gelegen aan de kust, waar we een koffiestop maken. We vervolgen onze route naar de omgeving van Torquay waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Aan het begin van de middag rijden we naar de levendige stad Plymouth, vol met bezienswaardigheden, vertrekpunt voor handelaren, soldaten en zeelieden voor meer dan duizend jaar, en het was vanuit hier dat de Pelgrim Vaders hun laatste nacht in Engeland doorbrachten en de korte wandeling naar de haven maakten op weg naar Amerika. Plymouth ademt geschiedenis en erfgoed. U krijgt de gelegenheid om deze stad te verkennen. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Plymouth, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Vrije dag of dagtrip naar Jamaica Inn en Eden Project

Vandaag heeft u een vrije dag. Indien u het Voordeelpakket heeft geboekt, vertrekt u naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden via een mooie route naar ‘Jamaica Inn’, bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Na de koffiepauze in ‘Jamaica Inn’ vervolgen we onze weg naar het Eden Project (inclusief), 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Stonehenge

Na het ontbijt verlaten wij ons hotel en rijden wij met verschillende pauzes naar Stonehenge waar we stoppen om de mysterieuze aanblik van dit prehistorische cultuurgoed te bekijken. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Basingstoke.

Maandag: Portsmouth

Na het ontbijt vertrekken wij naar Portsmouth, ooit een belangrijke marinehaven. U kunt hier de historische scheepswerf bezoeken, waar onder andere de romp ligt van de Mary Rose, het vlaggenschip van koning Hendrik VIII. Ernaast ligt HMS Victory, het vlaggenschip waarop admiraal Nelson omkwam bij Trafalgar. Een ander museum dat u kunt bezoeken, is het D-Day museum met het Overlord Embroidery, een wandkleed uit 1968. Het toont de landing van de geallieerden in Normandië in 1944. U kunt natuurlijk ook gezellig gaan winkelen of iets drinken in een typisch Engelse pub. In de loop van de middag rijden we verder naar het hotel in Gatwick, waar we 2 nachten verblijven.

Dinsdag: Royal Tunbridge Wells en Sissinghurst Castle

We brengen vandaag een bezoek aan het kuurstadje Royal Tunbridge Wells, gelegen in het graafschap Kent. Een mooie oude wijk in Royal Tunbridge Wells is de Pantiles met haar prachtige 18e-eeuwse panden en een autovrije straat. Er zijn hier veel gespecialiseerde winkeltjes te vinden, van galerijen tot antiekwinkels. We vervolgen onze reis naar Sissinghurst Castle (niet inclusief), een landgoed in het graafschap Kent waar Harold Nicolson en Vita Sackville-West een veertigtal jaren woonden. Vooral de perfecte tuinaanleg maakt het landgoed geliefd bij tuinliefhebbers. De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e-eeuw. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Vandaar gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Devon, Cornwall en Dorset

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Heathlands Hotel

Dit hotel is niet ver van het strand gelegen en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis (in de bar).

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
 • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:20:29 | 0,27 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch