Excursiereis 12 dagen Bosnië, Montenegro en de Dalmatische kust

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in diverse hotels o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Jajce, Sarajevo en Mostar
  • Overweldigende natuur
  • Durmitor Nationaal Park
  • Optioneel: Dagcruise Baai van Kotor
  • Dubrovnik, Trogir en Split
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
** Onder voorbehoud van toestemming van de autoriteiten.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een diner voor u klaar.

Zondag: Aankomst Zagreb

Via Oostenrijk en Slovenië rijden naar Kroatië. In de namiddag bereiken we de Kroatische hoofdstad Zagreb. Na een kort bezoek aan het centrum van de stad arriveren we bij ons hotel, even buiten Zagreb.

Maandag: Banja Luka, Vrbas-kloof en Jajce

We vervolgen onze reis vanuit Zagreb en steken de grens met Bosnië-Hercegovina over. Rond het middaguur bereiken we de stad Banja Luka. Bezienswaardigheden zijn onder andere de prachtige Christus Verlosserkathedraal, het historische fort Kastel en de Ferhadija Moskee. Vanuit Banja Luka volgen we de rivier de Vrbas door een steeds bergachtiger landschap. De rivier heeft hier een spectaculaire kloof in het landschap uitgesleten, wat prachtige uitzichten oplevert: van rotswanden die loodrecht oprijzen tot prachtige vergezichten over meren en de omliggende bergwereld. Eindpunt van vandaag is de stad Jajce, centraal in Bosnië. Het historische centrum met haar burcht en stadsmuur is vanuit het hotel te voet snel bereikt, evenals de bekendste bezienswaardigheid van de stad: de prachtige waterval, waar de rivier Pliva in de rivier de Vrbas stort.

Dinsdag: Sarajevo

Door het prachtige binnenland van Bosnië-Hercegovina rijden we naar Sarajevo, de hoofdstad en grootste stad van Bosnië en Hercegovina. De stad werd in de Joegoslavische oorlog in de jaren ’90 jarenlang belegerd, maar heeft zich na de onafhankelijkheid ontwikkeld tot een bruisende stad, en een smeltkroes van culturen. De stad kent al eeuwenlang een roerige geschiedenis van vele overheersers, die hun sporen duidelijk hebben achtergelaten. Bezienswaardig zijn vooral de Latijnse brug over de Miljack rivier gebouwd in de Ottomaanse tijd, de gerestaureerde Heilig Hart Kathedraal, de synagoge en de vele moskeeën. Het oude stadscentrum Bašcaršija mag niet overgeslagen worden. Het is heerlijk flaneren in de smalle, hobbelige straatjes waar de oude ambachten en tradities nog terug te vinden zijn.

Woensdag: Durmitor Nationaal Park

We verlaten Sarajevo en rijden naar Montenegro, dat letterlijk: ‘zwarte berg’ betekend. Het binnenland wordt gedomineerd door een imposante bergwereld en diepe kloven. Zodra we de grens zijn overgestoken, rijden we door de spectaculaire Piva-kloof en even later langs het gelijknamige stuwmeer. Onderweg maken we stops op de mooiste plekjes. De Piva-kloof grenst aan het Durmitor Nationaal Park, een gebied van bergen, bossen, meren en gletsjers. Een werkelijk adembenemd landschap! We nemen u mee naar de mooiste plekjes en prachtige uitzichtpunten in dit gebied. We verblijven vannacht in Zabljak, de hoogst gelegen plaats van de Balkan. 

Donderdag: Tara-kloof en Herceg Novi

Even ten noorden van Zabljak vinden we de bekendste kloof van Montenegro: de Tara Kloof. Na de beroemde Grand Canyon in Colorado de diepste kloof ter wereld! We nemen u mee naar de mooiste uitzichtpunten op de kloof. In de middag rijden we door het Montenegrijnse binnenland richting de kust. Een route met een telkens afwisselend landschap van hoogvlaktes, morenen en valleien. Aan het eind van de rit wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de Baai van Kotor en Tivat. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Igalo, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of boottocht Kotor-baai

Vandaag is een vrije dag en kunt u naar eigen inzicht besteden. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u na het ontbijt aan boord van de rondvaartboot voor een prachtige tocht over de baai naar Kotor, dat ook wel het enige fjord van Zuid-Europa wordt genoemd vanwege de steile bergwanden. De baai is eigenlijk in drie baaien opgedeeld: Boka baai, Baai van Tivat en Baai van Kotor. Vanuit Igalo varen we door Boka Baai naar de Baai van Tivat. De bergwanden worden hier al steiler en hoger. Via een smalle doorgang bereiken we de Baai van Kotor: azuurblauw water omgeven door hoge, steile bergwanden. Na ca. 2 uur varen maken we een korte stop in Perast, prachtig gelegen aan de oevers van de baai. Vervolgens varen we naar Kotor, een nog ommuurde vestingstad omgeven door bergen en de baai. In de oude vesting dwaalt u door de nauwe straatjes van pleintje naar pleintje en wordt u op elke straathoek weer verrast! Vanuit Kotor varen we weer terug richting Igalo. Onderweg maken nog een korte stop op het kerkeilandje Gospa od Škrpjela, waarna we aan het eind van de middag terug zullen keren bij ons hotel.

Zaterdag: Dubrovnik

Vandaag steken we de grens over met Kroatië en brengen een bezoek aan de 'Parel van de Adriatische kust': Dubrovnik. Het hele oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is eigenlijk één groot museum met vele kerken en monumenten, waaronder de oudste apotheek ter wereld. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkken of meegaan met onze gids voor een wandeling langs de hoogtepunten van het oude centrum. De middag kunt u naar eigen inzicht kunt besteden in de stad. Aanrader is een wandeling over de oorspronkelijke stadsmuur van Dubrovnik, die het hele centrum omringd. Soms wel 10 meter dik en 20 meter hoog. Vanaf hier heeft u de mooiste uitzichten over de stad. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Igalo.

Zondag: Mostar

Nog één keer gaan we naar Bosnië-Hercegovina. We rijden in de ochtend naar de oude stad Mostar, dat veel te lijden heeft gehad tijdens de burgeroorlog, maar is met veel voortvarendheid gerestaureerd. De oude Turkse brug staat symbool voor de vrede en wederopbouw van het land. In de middag rijden we via een prachtige route door Neretvakloof richting Kroatië, waarna we aan het begin van de avond bij ons hotel in Brela zullen arriveren.

Maandag: Split en Trogir

Langs de prachtige kust rijden we naar Split. De ‘witte stad’ staat bekend om de overblijfselen van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Ook de sierlijke promenade langs de haven en de beboste heuvel Marjan naast de binnenstad zijn de moeite van het bezoeken waard. Niet ver van Split ligt de middeleeuwse stad Trogir. Het oude stadscentrum is gelegen op een eiland en is een waar openluchtmuseum. De goed bewaarde historische stadskern met de Kathedraal van Sv. Lovro is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Na dit bezoek rijden we verder naar noordwaarts naar ons hotel nabij Rijeka.

Dinsdag: Vertrek Kroatië

Vandaag beginnen we aan onze terugreis naar Nederland. Via het fraaie alpenlandschap van Slovenië en Oostenrijk bereiken we aan het eind van de middag ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland, waar een heerlijk diner voor u klaarstaat.
 

Woensdag: Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons verzamelpunt in Nederland. Hier krijgt u de gelegenheid iets te eten, voordat u door onze servicelijn weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Excursiereis Bosnië, Montenegro en de Dalmatische kust

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. De meeste hotels beschikken over een lift en wifi. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Kroatië en Bosnië en Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Euro (€) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark of Euro (€).

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:17:38 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch