telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 11 dagen UNESCO Wereldcultuursteden Spanje

 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao
 • Voordelig gidsenpakket bij te boeken
 • Hoofdstad Madrid
 • UNESCO Werelderfgoedsteden Salamanca, Toledo, Avila en Segovia
 • Burgos
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel in Frankrijk. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het overnachtingshotel kunt u aan tafel voor het diner.

Dag 2 Aankomst Zuid-Frankrijk

Na het ontbijt reizen we verder naar het zuiden. We rijden langs de beroemde wijngebieden rondom Bordeaux en door het bosrijke gebied van Landes de Gascogne. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Frankrijk, net voor de Spaanse grens, waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 3 Bilbao

We steken de Spaanse grens over en rijden naar Bilbao. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken of deelnemen aan de stadsrondrit o.l.v. een gids. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het stadhuis en de Santiago kathedraal. Hierna kunt u het wereld­beroemde Guggenheim museum van Frank Gehry bezoeken. Het futuristische gebouw, dat een schip voorstelt, is zeer kenmerkend door zijn unieke architectuur. Ook de binnenkant van het gebouw en de collecties zijn een lust voor het oog. In de middag hebt u vrije tijd in Bilbao. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 4 Madrid

U kunt deelnemen aan een stadsrondrit o.l.v. een gids door de Spaanse hoofdstad Madrid. U ziet onder andere de bekende Paseo del Prado waar verschillende 18e eeuwse monumenten staan zoals het Prado museum, de Koninklijke Spaanse academie en de botanische tuinen. Daarna rijden we naar het hart van het oude centrum en maken onder andere een korte stop bij het Koninklijk Paleis. De middag is ter vrije besteding in Madrid.

Dag 5 Toledo

Na het ontbijt rijden we naar de middeleeuwse stad Toledo, ook wel de meest interessante stad van Spanje genoemd. O.l.v. een gids kunt u de stad verkennen. Honderden monumentale gebouwen waaronder de Joodse wijk, paleizen en kloosters liggen binnen een goed bewaarde stadsmuur. Vervolgens rijden we naar ons hotel aan de rand van Avila, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 6 Avila

Vanochtend kunt u Avila bezichtigen o.l.v. een gids. Deze stad ligt 1128 meter boven de zeespiegel en is daarmee de hoogste gelegen provinciale hoofdstad in Spanje. Avila wordt samen met Toledo en Segovia gezien als één van de historische steden rondom Madrid. Het belangrijkste monument van Avila is de 2500 meter lange, perfect bewaard gebleven Romeinse stadsmuur met zijn 88 torens en negen poorten. Daarnaast zijn er tal van kerken en een prachtige gotische kathedraal. Aan het eind van de middag geniet u van een heerlijk diner in uw hotel.

Dag 7 Salamanca

Vandaag maakt u een uitstapje naar Salamanca, één van de oudste universiteitssteden van de wereld. Ontdek de stad wederom o.l.v. een gids. De stad wordt gesierd door paleizen, kloosters, twee kathedralen en verschillende universiteiten. Het gezellige Plaza Mayor wordt door velen beschouwd als het mooiste plein van Spanje. Na het bezoek aan Salamanca rijden we via een mooie route terug naar ons hotel in Avila.

Dag 8 Segovia

We verlaten ons hotel in Avila en zetten koers naar Segovia. Het visitekaartje van deze historische stad is het Romeinse aquaduct. Dit 28 meter hoge bouwwerk loopt door een deel van het centrum en zorgde ervoor dat er water van de Rio Frio naar het stadscentrum getransporteerd werd. Overige bezienswaardigheden die u tijdens een stadswandeling kunt bekijken zijn de gotische kathedraal, de kerken San Miguel en San Martin, het levendige en fotogenieke plein Plaza del Azoguejo en het op een rots gelegen kasteel Alcázar. We rijden verder naar uw hotel in de omgeving van Burgos, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 9 Burgos

Na het ontbijt vertrekken we naar het centrum van Burgos. Met een lokale gids kunt u een wandeling maken door het oude centrum. De stad heeft vele bezienswaardigheden waaronder de gotische Santa Maria kathedraal, het Casa del Cordon en de uitgebreid versierde stadspoort. Vervolgens rijden we via het wijnbouwgebied van La Rioja naar Bilbao. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een bodega en deelnemen aan een wijnproeverij. U overnacht in een hotel net over de grens in Frankrijk.

Dag 10 Vertrek Bilbao

Vandaag vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Aan het begin van de avond arriveren we in het overnachtingshotel in Frankrijk voor het diner en de overnachting.

Dag 11 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we de terugreis naar Nederland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Aangekomen bij het centrale verzamelpunt heeft u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 

Diverse hotels in Spanje

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. De hotels beschikken allen over een lift.

Hotel Castillas Il Avila 4*

U verblijft 3 nachten in Castillas II Avila. Het moderne hotel ligt aan de rand van de stad in één van de belangrijkste winkelstraten en recreatieve districten van Avila. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en terras. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met douche/bad en toilet. Het hotel beschikt tevens over een lift. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:52:55 | 0,82 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch