telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 11 dagen Barcelona, Valencia en Madrid

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Montserrat
 • Toledo en Burgos
 • Optioneel: excursie Avila en Segovia
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in midden-Frankrijk. Onderweg worden er diverse stops gemaakt.

Dag 2 Aankomst Spanje

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via de Route du Soleil bereiken we aan het eind van middag de Spaanse grens en niet veel later ons hotel aan de Costa Brava, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 3 Barcelona

Vandaag bezoeken we Barcelona, dat al jaren tot één van de mooiste steden van Europa wordt gerekend. Onder leiding van een gids gaan we de stad uitgebreid verkennen. U ziet een aantal van de beroemde bouwwerken van de architect Gaudi, waarvan de Sagrada Familia het bekendst is. Ook bezoekt u de heuvel Montjuïc en de oude wijk Barri Gotic. Een wandeling over de beroemde flaneerboulevard Ramblas mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Barcelona.

Dag 4 Montserrat

In de ochtend brengen we een bezoek  aan Montserrat, een indrukwekkend gebergte in het binnenland. Op een hoogte van 725 meter ligt het benedictijnenklooster van Montserrat. Het ligt verscholen tussen grillige bergtoppen en hoge rotsen. Hier wordt de zwarte Madonna vereerd. Na dit bezoek rijden we verder zuidwaarts naar Valencia, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 5 Valencia

Valencia, de derde stad van Spanje, is één groot openluchtmuseum met een zeer gevarieerd stadsbeeld. In het oude centrum vindt u diverse bouwstijlen, waarvan de gotische Zijdebeurs in het oog springt. Daarnaast zijn het paleisgebouw en de kathedraal ware pareltjes! De oude binnenstad vormt een groot contrast met de eveneens prachtige, maar futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias. 

Dag 6 Toledo

We laten de Middellandse zee achter ons en rijden landinwaarts richting Madrid. In de middag bezoeken we de middeleeuwse stad Toledo, ook wel de meest interessante stad van Spanje genoemd. Honderden monumentale gebouwen waaronder de Joodse wijk, paleizen en kloosters liggen binnen een goed bewaarde stadsmuur. Toledo staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We verblijven drie nachten in de omgeving van Madrid.

Dag 7 Madrid

Madrid is centraal gelegen in het hart van Spanje en in alle opzichten de hoofdstad van het land. We maken een rondrit door Madrid onder leiding van een Nederlands sprekende gids. U ziet de bekende Paseo del Prado met het Prado museum, de Koninklijke Spaanse Academie en de botanische tuinen. Het Prado Museum is het grootste en belangrijkste museum. Nergens zijn zoveel werken van grote Spaanse schilders samengebracht als hier. Daarna rijden we naar het hart van het oude centrum en maken onder andere een stop bij het Koninklijk Paleis. In de middag heeft u vrije tijd om te genieten in één van de sfeervolle parken, gezellige tapasbars, trendy winkelstraten of één van de vele musea te bezoeken. 

Dag 8 Dagtocht Avila en Segovia

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden in Madrid, of deelnemen aan de dagtocht Avila en Segovia. Twee schitterende historische steden, die beide terecht zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het belangrijkste monument van Avila is de 2500 meter lange, perfect bewaard gebleven Romeinse stadsmuur met zijn 88 torens en negen poorten. Daarnaast zijn er tal van kerken en een prachtige gotische kathedraal. In de middag bezoeken we Segovia. Blikvanger van deze historische stad is het Romeinse aquaduct. Dit 28 meter hoge bouwwerk loopt door een deel van het centrum en zorgde ervoor dat er water van de Rio Frio naar het stadscentrum getransporteerd werd. Overige bezienswaardigheden die u tijdens een stadswandeling kunt bekijken zijn de gotische kathedraal, de kerken San Miguel en San Martin, het levendige en fotogenieke plein Plaza del Azoguejo en het op een rots gelegen kasteel Alcázar. 

De excursie “Avila en Segovia” dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Burgos

Onze laatste dag in Spanje. Na het ontbijt zetten we koers in noordelijke richting. Onderweg maken we een tussenstop in Burgos. Deze stad heeft vele bezienswaardigheden waaronder de gotische Santa Maria kathedraal, het Casa del Cordon en de uitgebreid versierde stadspoort. Vervolgens rijden we naar ons hotel, net over de grens in Zuid-Frankrijk, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. 

Dag 10 Vertrek Spanje

Via Bordeaux en Poitiers rijden we, met enkele tussenstops, naar ons overnachtingshotel in omgeving Orleans.

Dag 11 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis richting Nederland. Onderweg maken we diverse stops. Bij ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om wat te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. De hotels in Spanje beschikken over een lift; in Frankrijk bevinden de kamers zich op de begane grond of eerste etage. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.
 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd. Bij deze reis wordt Maastricht na het verzamelpunt aangedaan. Opstapplaatsen Heerlen en Sittard komen dan te vervallen.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:44:26 | 0,78 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch