Excursiereis 10 dagen Veelzijdig Polen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima middenklasse hotels
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief stadswandeling Torun
 • Bezoek Warschau, Krakau en Wroclaw
 • Voordeelpakket met stadswandeling Krakau, Warschau en Wroclaw, rondleiding zoutmijnen, excursie Auschwitz-Birkenau bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens vertrekken we richting ons overnachtingshotel. Onderweg worden diverse stops gemaakt.

Zondag: Poznan, Biskupin en aankomst Torun

We vervolgen onze busreis naar Polen. Onderweg maken we een stop in Poznan. Precies om 12.00 uur kunt u op de stadhuistoren aan het Marktplein twee metalen bokjes zien die elkaar met de horens slaan. We rijden verder naar Biskupin, één van de drukst bezochte archeologische openluchtcentra van Europa. U kunt een korte rit maken met de nostalgische smalspoortrein, die in vroegere jaren werd gebruikt voor het transport van landbouwproducten. Aansluitend rijden we door naar het hotel in Torun.

Maandag: Torun

Vanmorgen maken we o.l.v. een gids kennis met de middeleeuwse stad Torun. Tijdens de wandeling kunt u de historische kerken, stadspoorten uit de 14e-eeuw en het oude stadhuis bekijken. Torun staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag rijden we naar het hotel nabij Warschau, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dinsdag: Warschau

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Polen: Warschau. Het hart van de binnenstad ligt rondom de Rynek, het marktplein. De oude stad ligt aan het einde van een lange boulevard, ook wel de Koninklijke Weg genoemd met prachtige paleizen en kerken. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid bekijken. In het oude gedeelte van de stad vindt u veel kleine straatjes met leuke restaurants en cafés. U kunt een rit maken met paard en wagen of met de lift naar de 30e verdieping van het cultuurpaleis voor een prachtig uitzicht. Ook het Lazienki park en de gerenoveerde winkelstraat Nowy Swiat zijn een bezoekje waard.

Woensdag: Częstochowa

We verlaten Warschau en rijden zuidwaarts richting Krakau. Onderweg maken we diverse stops, waaronder in de bedevaartsplaats Czestochowa. De stad is vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de berg Jasna Góra. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de zwarte madonna van Czestochowa, het belangrijkste religieuze icoon van Polen. We vervolgen onze reis naar de omgeving Krakau, waar wij de komende 4 nachten voor u hebben gereserveerd.

Donderdag: Krakau en vrije middag

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige centrum van Krakau, dat ook wel ' het Florence van Polen' wordt genoemd. Het hart van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glowny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). De Rynek Glowny is een van de grootste en mooiste marktpleine van Europa. In de vroegere Joodse wijk Kazimierz keert de oude sfeer terug in de vele restaurants vanwaar jiddische muziek weerklinkt. Aan de overkant van de rivier Wisla vindt u de originele fabriek van Schindler en de wijk waar de film Schindler's List is opgenomen. Met een lokale gids (voordeelpakket) wandelt u deze ochtend langs de vele bezienswaardigheden van de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Het hotel is vanuit het centrum per openbaar vervoer snel en gemakkelijk bereikbaar.

Vrijdag: Vrije dag of bezoek Auschwitz-Birkenau

Vandaag kunt u de dag naar eigen inzicht besteden in Krakau, of deelnemen aan de excursie naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz- Birkenau (voordeelpakket). Vanaf 1942 werd dit één van de grootste vernietigingskampen voor Europese Joden. Als erkenning van het historische belang en als gedenkteken voor allen die daar leden en stierven, is het museum inmiddels opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. O.l.v. een gids maakt u een indrukwekkende wandeling over het terrein met de ruïnes van de barakken, crematoria en officiersgebouwen. In het Nederlands Paviljoen is een speciale tentoonstelling over de vervolging en deportatie van Joden in Nederland.

Zaterdag: Zoutmijnen Wieliczka

Vanochtend brengen we een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka (voordeelpakket), even ten zuiden van Krakow. Het is één van de oudste mijnen ter wereld nog in werking en vooral bezienswaardig vanwege de vele standbeelden die zijn uitgehouwen in het rotsachtige zout, een ondergronds meer en de immense zoutkamers. Er is zelfs een ondergrondse kathedraal! De gids neemt u mee naar de mooiste kamers en standbeelden tijdens de tour. Verder ziet u een ondergronds meer en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van Krakau.

De excursie Zoutmijn Wieliczka is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, in verband met de circa 350 treden die aan het begin van de route afgedaald moeten worden.

Zondag: Wroclaw

Na het ontbijt verlaten we de omgeving van Krakau en zetten koers richting Duitsland. Rond het middaguur bereiken we de stad naar Wroclaw. De stad ligt verspreid over 12 eilandjes in de rivier de Oder, die met elkaar verbonden worden door 112 bruggen. Liefkozend wordt de stad om deze reden ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Rondom het prachtige centrale marktplein vindt u vele kleurrijke gebouwen als het gotische raadhuis en diverse restaurants, terrasjes en winkels. Op het kathedraaleiland Ostrow Tumski lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Na deze stop in Wroclaw vervolgen we onze reis naar het overnachtingshotel nabij Dresden.

Maandag: Terugreis

Vandaag is het laatste deel van onze reis. Bij terugkeer op het verzamelpunt krijgt u de mogelijkheid om wat te eten voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Excursiereis Veelzijdig Polen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Op de heen- en terugreis verblijft u in hotels in Duitsland. In Polen verblijft u in goed verzorgde hotels waarbij de kamers allen beschikken over een eigen douche en toilet. De reispapieren staan de adresgegevens van de hotels vermeld. 

Alle hotels, met uitzondering van Gala Hotel (3 nachten), beschikken over een lift. De kamers in Gala Hotel bevinden zich op de eerste etage.

Best Western Hotel Portos, Warschau

Het Best Western Hotel Portos ligt in het zuiden van Warschau. Het centrum is per openbaar vervoer snel en gemakkelijk te bereiken. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wifi en een lift. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en tv.

Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
 • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
 • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:34:32 | 0,24 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch