telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Umbrië en Toscane

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Nanda 3*
 • Heuvelachtig landschap
 • Bezoek Siena, Rome en Florence
 • Excursies voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het overnachtingshotel net over de grens in Oostenrijk. Onderweg maken we enkele stops. ’s Avonds kunt u genieten van een diner in het hotel.

Dag 2 Aankomst Chianciano Terme

We vervolgen onze reis naar het hart van Italië. Onderweg kunt u genieten van het prachtige heuvelachtige landschap. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Chianciano Terme, waar we de komende 7 nachten verblijven. Vanuit dit gezellige Italiaanse dorpje maken we verschillende excursies.

Dag 3 Vrije ochtend, rondrit Orvieto en Lago di Trasimeno

De ochtend hebt u de gelegenheid om Chianciano Terme op eigen gelegenheid te verkennen. Chianciano Terme is vooral bekend door zijn thermale baden. U kunt hier ook een heerlijke wandeling maken over de promenade of door de straatjes van het oude centrum. Geniet van een Italiaans kopje koffie op het gezellige plein Piazza Matteoti. ’s Middags maken we een rondrit door Orvieto. Orvieto is gelegen in het zuiden van Umbrië op een 300 meter hoog plateau van tufsteen. Deze plaats is vooral bekend vanwege zijn kathedraal, Duomo di Orvieto. De bouw van deze schitterende kathedraal nam meer dan 300 jaar in beslag. Dit is niet voor niets geweest, het is nu één van de grootste kathedralen van Italië. Via een schitterende route door het heuvelachtige landschap rijden we door naar het Lago di Trasimeno. Onderweg passeren we verschillende Italiaanse dorpjes.

Dag 4 Siena en San Gimignano

Vandaag rijden we via een mooie route naar Siena. Deze stad staat voornamelijk bekend om het Piazzo del Campo. Dit plein behoort tot één van de mooiste van Italië. Bovendien is het plein ook bekend vanwege de Palio paardenraces die hier worden gehouden. Het plein is gelegen in het hart van de stad en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkels, cafés en restaurants. U hebt voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Een bezoek aan de kathedraal mag zeker niet ontbreken! Op de terugweg naar ons hotel rijden we via San Gimignano, één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes gelegen in de provincie Siena. San Gimignano is vooral bekend vanwege haar 13 torens. De karakteristieke torens domineren het silhouet van dit stadje. In het verleden deden deze torens dienst als woning en versterking, maar zij zijn vooral gebouwd als prestigeobject. Wandel door de smalle straatjes omhoog naar het hoogste punt van de stad en bekijk deze schitterende torens.

Dag 5 Vrije dag of dagtocht Rome

U kunt deze dag naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht naar Rome. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad. We maken een stadsrondrit waarbij u onder andere het Forum Romanum, het Colosseum, de Engelenburcht en Vaticaanstad ziet. De middag is vrij te besteden. Sluit de dag af bij de Trevi-fontein waar u een wens kunt doen!

De dagtocht ‘Rome’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 6 Assisi en Perugia

In de ochtend brengen we een bezoek aan Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus. Bij aankomst in Assisi ziet u de indrukwekkende Sint-Franciscus Basiliek. De basiliek is gebouwd op het graf van de heilige en trekt jaarlijks vele pelgrims. Ontdek de prachtige fresco’s op de kerk, welke sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Maak ook een wandeling door Assisi, hoe hoger u komt, hoe verder u terug gaat in de tijd. Vervolgens brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Umbrië, Perugia. De stad ligt op een heuvel boven het dal van Tiber, waardoor het van afstand niet alleen mooi oogt, maar u ook een spectaculair uitzicht biedt. De stad heeft vele smalle straatjes welke uitkomen op het Piazza IV Novembre. Op dit plein vindt u de Fontana Maggiore, welke zeker een foto waard is. Geniet hier van de echte Italiaanse atmosfeer en proef een zwarte truffel, de specialiteit van de stad.

Dag 7 Vrije dag of dagtocht Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane en staat bekend als één van de mooiste kunststeden ter wereld. Maak uitgebreid kennis met deze prachtige stad tijdens een stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet hier de rijkelijk versierde Duomo met haar koepel, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium. De wandeling voert verder langs de Piazza della Signoria en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. In de middag hebt u tijd om zelf de stad te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in Galleria dell' Accademia, beter bekend als het ‘thuishonk’ van Michelangelo. Hier vindt u onder andere het echte David-beeld. Wilt u liever een middagje winkelen? Bezoek dan de dagelijkse markt bij San Lorenzo, met een groot aanbod aan kleding, riemen en tassen.

De dagtocht ‘Florence’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 8 Wijnparadijs Montepulciano

We maken een rondrit door het Toscaanse landschap en eindigen in Montepulciano, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de wijngaarden. Vooral vanaf de stadsmuur hebt u een schitterend uitzicht. Bekijk in Montepulciano hoe de bekende Vino-Nobilewijn wordt gemaakt en natuurlijk kunt u het ook proeven.

Dag 9 Vertrek Chianciano Terme

We verlaten het hart van Italië en rijden naar ons overnachtingshotel in Oostenrijk.

Dag 10 Terugreis

Dit is alweer de laatste dag van deze busreis. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland waar u op onze verzamelplaats kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Hotel Nanda 3*

U verblijft in hotel Nanda in het kuuroord Chianciano Terme. Het stadje ligt in een prachtig heuvelachtige omgeving met bossen. Chianciano Terme is met zijn oude centrum met vele parken, prachtige villa’s en een heerlijk klimaat een prima verblijfplaats. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en een badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt over een lift.

In een enkel geval kan het voorkomen dat u in een ander maar gelijkwaardig hotel verblijft. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:05:43 | 1 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch