Excursiereis 10 dagen Typisch Toscane

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een heerlijk 3* hotel
 • Bezoek San Gimignano, Siena, Pisa en Lucca
 • Ontdek kunststad Florence o.l.v. een gids
 • Chianti wijn regio
 • Trein Faenza en Brisighella
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons verzamelpunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland of de Franse Elzas, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Aankomst Italië

Via de Alpen vervolgen we onze reis naar Italië. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel even ten noorden van Florence, waar we 7 nachten verblijven.

Maandag: Pisa en Lucca

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 voor Christus. Een wandeling over de 17e-eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en het authentieke middeleeuws centrum zijn een bezoek zeker waard.

Dinsdag: Vrije dag of optionele tocht Chianti-regio en wijnproeverij

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die het voordeelpakket geboekt hebben, rijden we de mooiste routes van de Chianti-streek. Waarbij we onderweg diverse stops zullen maken, waaronder in Monteriggioni, één van de best bewaarde vestigingplaatsen van Italië. De Chianti-streek is beroemd om de Chianti-wijnen. We sluiten de dag af met een bezoek aan één van de wijnboerderijen, waar u, na een uitleg, kunt proeven van de lokale wijnen.

Woensdag: Siena en San Gimignano

Vandaag maken we een schitterende dagtocht. Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende stad met een intieme uitstraling. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena zelf te verkennen. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door 14 vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden. Aansluiten rijden we terug naar Montecatini Terme, voor een heerlijk diner en overnachting.

Donderdag: Florence

We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Allereerst rijden we naar het strategische punt Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u mee door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met z’n schitterende mozaïken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Vrijdag: Arezzo

Vanochtend rijden we naar de prachtige vestingstad Arezzo, in het zuiden van Toscane. De geschiedenis van de stad gaat meer dan 2.500 jaar terug. In Arrezo treft u een heerlijke Italiaanse sfeer. Vooral op en rondom het hellende Piazza Grande is het bijzonder levendig en kleurrijk. Naast het feit, dat dit plein op zichzelf al bijzonder bezienswaardig is, vindt u hier de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de 13e-eeuwse kathedraal en de basiliek van de heilige Franciscus. Via een schitterende route door het Toscaanse binnenland rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag of optionele dagtocht Faenza en Brisighella

Vandaag kunt u de dag naar eigen inzicht besteden. Heeft u het voordeelpakket geboekt? Dan maakt u een prachtige panoramarit per trein door het glooiende heuvellandschap naar Faenza. Het typisch Toscaanse landschap met cipressen en wijnranken glijdt als een ansichtkaart aan ons voorbij. Faenza is één van de verborgen pareltjes van Italië, en staat bovenal bekend om het aardewerk. De alom aanwezige traditie van het pottenbakken stamt uit de 15e eeuw. Bezienswaardig zijn de kathedraal, het stadhuis en de Palazzo della Podestà. Onderweg maken we een stop in het schilderachtige Brisighella, dat niet voor niets is uitgeroepen tot ‘i borghi più belli d’ Italia’, één van de mooiste dorpen van Italië. Geniet van een heerlijk kopje espresso aan een typisch Italiaanse bar en neem de tijd voor een wandeling door het authentieke centrum.

Zondag: Vertrek Italië

Helaas moeten we vandaag weer afscheid nemen van Toscane. Via de Alpen rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland of Franse Elzas voor de laatste overnachting.

Maandag: Terugreis

We rijden met diverse stops terug naar Nederland, waar u op ons verzamelpunt ter afsluiting van deze indrukwekkende excursiereis van een goed verzorgd afscheidsdiner kunt genieten (niet inbegrepen). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Excursiereis Typisch Toscane

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Villa Cerreto & Marrani 3*, Borgo San Lorenzo

Dit typisch Italiaanse hotel geniet een heerlijke ligging in het groen te midden van de Florentijnse heuvels ten Noorden van Florence. De kamers bevinden zich in verschillende gebouwtjes veelal gesitueerd rondom het zwembad en bevinden zich op de begane grond of maximaal eerste etage. Alle kamers zijn netjes ingericht en beschikken over douche, toilet, televisie en telefoon. Het restaurant van dit familie gevoerd hotel voert een typisch Toscaanse keuken, waar die mamma toeziet op de huisgemaakte pasta. Verder beschikt het hotel over een American bar met zitjes, overdekte veranda, buitenzwembad met schitterend uitzicht over de heuvels (juni - september) met zitjes en tegen betaling ligbedjes.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:09:16 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch