telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Sorrento, baai van Napels en Pompeï

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in diverse 3* hotels
  • Golf van Napels
  • Amalfi kust
Helaas zijn er voor deze reis momenteel geen vertrekdata beschikbaar. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.

Dag 2 Montecatini Terme

We vervolgen onze route naar Italië. We overnachten in Montecatini Terme in Toscane, een chique kuuroord op circa 50 kilometer van Florence.

Dag 3 Bezoek Florence en aankomst Sorrento

Vanuit Montecatini vertrekken we naar Florence. Florence is de hoofdstad van Toscane en staat bekend als één van de mooiste kunststeden ter wereld. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids ziet u tijdens de stadswandeling de belangrijkste bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. In de loop van de middag vertrekken we naar het schiereiland Sorrento, waar we 5 nachten verblijven in een goed hotel.

Dag 4 Napels

Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezoeken we Napels. Dit is een bruisende stad met zijn smalle steegjes en straatjes en de gezellige drukte en chaos van het Italiaanse leven. Een groot aantal bezienswaardigheden herinnert aan het roemrijke verleden van de stad. Het centrum staat vol prachtige paleizen, kloosters en kerken. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, dat tot één van de belangrijkste musea ter wereld gerekend kan worden. Hier staan de schatten uit Pompeï, dat we later tijdens de reis nog bezoeken, tentoongesteld. Geniet ’s middags ook van de heerlijke Italiaanse gerechten. Volgens zeggen komt de pizza oorspronkelijk uit Napels. Daarnaast is het heerlijk wandelen op de promenade langs de kust.

Dag 5 Vrije dag of dagtocht Capri

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht ‘Capri’. Dit bloemeneiland behoort tot één van de mooiste van Italië. De boottocht vanaf Sorrento naar Capri duurt ongeveer een half uur. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids verkent u in minibusjes het eiland. Capri en Anacapri zijn de twee belangrijkste plaatsen op het eiland. ’s Middags heeft u vrije tijd om het eiland op eigen gelegenheid te bezichtigen. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de villa van Axel Munthe, een boottocht te maken naar de prachtige blauwe grotten of met de stoeltjeslift naar de Monte Salora te gaan voor een mooi uitzicht over het eiland.

De dagtocht ‘Capri’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 6 Vrije dag of dagtocht Amalfi kust

Ook deze dag kunt u naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht ‘Amalfi kust’. Na het ontbijt maken we met een lokale busmaatschappij een prachtige tocht langs de spectaculaire Amalfi kust. Deze kust staat bekend om zijn panoramische uitzichten en natuurrijke kustlijn met hoge kliffen. Op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Onderweg ziet u schilderachtige havenplaatsjes zoals Positano, gelegen aan de Golf van Salerno. In Amalfi stoppen we voor een kort bezoek. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De dom en het paradijsklooster zijn een bezoek zeker waard.

De dagtocht ‘Amalfi kust’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Pompeï en de Vesuvius

Vandaag staat een bezoek aan Pompeï en de vulkaan de Vesuvius op het programma. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Pompeï werd na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus volledig onder as en vulkanisch gesteente bedolven. In de 16e eeuw werd de stad herontdekt en in de 19e eeuw werd begonnen met de opgravingen, waarbij men stukje voor stukje de stad heeft blootgelegd. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezichtigt u opgravingen zoals het Forum en de Thermen. Na het bezoek aan Pompeï is het tijd voor de Vesuvius zelf, gelegen in het Parco Nazionale del Vesuvio. We rijden met de bus tot even onder de krater. Het laatste stuk kunt u omhoog wandelen voor een spectaculaire blik in de krater en het uitzicht over Napels. Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar Sorrento.

Dag 8 Vertrek Sorrento en bezoek Rome

We nemen afscheid van Sorrento en vertrekken naar Rome. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad. We maken een stadsrondrit waarbij u onder andere het Forum Romanum, het Colosseum, de Engelenburcht en Vaticaanstad ziet. We overnachten in Montecatini Terme.

Dag 9 Vertrek Montecatini Terme

Na het ontbijt verlaten we Montecatini Terme en rijden we via Noord-Italië en Zwitserland naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 10 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
  • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
  • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Diverse 3* hotels Sorrento, baai van Napels en Pompeï

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende 3* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift, een uitzondering hierop kunnen de overnachtingshotels in Duitsland op de heen- en terugreis zijn. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:43:26 | 0,82 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch