telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Schilderachtig Rabac, Istrië

vanaf € 649,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 4* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Drankje tijdens diner inclusief in het hotel in Kroatië
 • Bezoek Opatija
 • Bezoek 4 eilanden
 • Excursie Brijuni eilanden
 • Excursie eiland Krk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met voldoende stops naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Zondag: Aankomst Rabac

We vervolgen onze busreis door de Alpen in Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Rabac. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Maandag: Opatija

's Morgens bent u eerst een paar uur vrij. Laat in de ochtend vertrekken we naar de mondaine badplaats Opatija. Hier heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid deze mooie stad te bekijken en te lunchen. Heerlijk een terrasje pakken of een wandeling maken over de boulevard of door het park, de keuze is aan u. Aan het eind van de middag zijn we terug bij ons hotel in Rabac.

Dinsdag: Eiland Krk

We brengen vandaag een bezoek aan het eiland Krk. In 1981 is het eiland met een brug met het vasteland verbonden, de Titobrug, vernoemd naar de voormalig heerser van Joegoslavië. Hierdoor is Krk eigenlijk een schiereiland. We bezoeken o.a. de stadjes Krk en Vrbnik. Krk is een echt toeristenplaatsje. De haven, smalle straatjes en gezellige terrasjes vormen hier het middelpunt. Vrbnik is dé plaats van de wijnhandel op het eiland. We bezoeken hier dan ook een wijnboer, waarbij u kunt genieten van heerlijke Kroatische wijnen en een lichte lunch (voordeelpakket).

Woensdag: Vrije dag of Brijuni eilanden

Vandaag is een vrije dag en kunt u de dag zelf indelen. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee naar de Brijuni eilanden, waar de voormalige leider van Joegoslavië, Tito, een buitenverblijf had. Vele wereldleiders kwamen hier op staatsbezoek. De exotische dieren die nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf het plaatsje Fažana varen we over naar het eiland Veliki Brijun, waar we met een treintje een rondrit maken. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om zelf ook nog rond te kijken.

Donderdag: Eilanden Cres en Lošinj

Vandaag kunt u heerlijk relaxen. Met de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt, gaan we na het ontbijt op weg naar de eilanden Cres en Lošinj. De route gaat via het eiland Krk, vanwaar we overvaren naar Cres. Cres wordt ook wel het 'Venetiaanse eiland' genoemd en is het op één na grootste eiland voor de kust van Kroatië. De geschiedenis van de Oostenrijkse monarchie, de Romeinen en de Venetianen is hier nog duidelijk zichtbaar. Aansluitend rijden we naar het eiland Lošinj, dat bekend is om zijn eeuwenoude zeevaarttradities. De plaatsen Veli en Mali Lošinj zijn hier, met de woningen van de scheepskapiteins en stadstorens die gebouwd werden als verdediging tegen piraten, een mooi voorbeeld van. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag in Rabac. Het centrum van dit oude vissersplaatsje is schitterend gelegen in een baai en staat bekend om zijn prachtige kiezelstrand. Rondom de baai vindt u talloze bars, restaurants en winkeltjes, waar het goed toeven is.

Zaterdag: Boottocht en middag vrij

Vandaag maken we een mooie boottocht als u het voordeelpakket heeft geboekt. Aan boord kunt u genieten van het prachtige uitzicht en krijgt u een eenvoudige lunch met drankje aangeboden. Na terugkomst kunt u de rest van de dag naar eigen idee invullen in Rabac en lekker doen waar u zelf zin in heeft.

Zondag: Vertrek Rabac

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Rabac en rijden we via Slovenië en Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Maandag: Terugreis

De laatste etappe van deze prachtige excursiereis. Met verschillende stops rijden we naar Nederland terug. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. 

Landkaart: De mooiste eilanden van Istrië en schilderachtig Rabac

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Maslinica Resort hotel, Rabac 4* (Mimosa, Hedera of Narcis)

Aan de oevers van de Kvarner-baai, omgeven door een kiezelstrand en een weelderige plantengroei staat dit prachtige 4* Hotelcomplex bestaand uit 3 gebrouwen Mimonsa, Hedera en Narcis. Het centrum van Rabac bevindt zich op enkele minuten loopafstand. Het hotelcomplex beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, zwembad, wellnesscentre en diverse sport- en spelfaciliteiten. Het hotel beschikt over een binnenzwembad (juli/ augustus gesloten) en buitenzwembad. Uw kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is beschikbaar.

Kroatië en Bosnië en Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Euro (€)  en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:01:26 | 0,34 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch