telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Rondreis Noorwegen

8,5 Zeer goed!
148 beoordelingen
Veel kilometers, veel gezien, goed weer, bijzondere activiteiten, goede chauffeur, bijzonder mooi land en echt genoten!
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Stadstour Oslo voordelig bij te boeken
 • Staafkerk en Sognefjord
 • Briksdalsgletsjer
 • Geiranger fjordcruise voordelig bij te boeken
 • Treinreis Geilo - Myrdal – Flåm voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we vroeg in de morgen via Noord-Duitsland richting Denemarken. Via een korte overtocht arriveert u in de avond in de omgeving van Kopenhagen.

Dag 2 Aankomst Noorwegen

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via een korte overtocht bereiken we Zweden en rijden langs de westkust richting Noorwegen. Het glooiende landschap, dat gekenmerkt wordt door akkers en weilanden, verandert in een bosrijke en rotsachtige omgeving naarmate we de Noorse grens naderen. Aan het einde van de middag arriveren we in ons hotel in de omgeving van Oslo.

Dag 3 Oslo

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo, prachtig gelegen op de beboste hellingen aan de gelijknamige fjord. U kunt deelnemen aan de stadsrondrit o.l.v. een gids. Tijdens deze rondrit ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland mag niet ontbreken. Het is ook mogelijk het Vikingschipmuseum op het schiereiland Bygdøy te bezoeken. Hier zijn een aantal goed bewaarde Vikingschepen tentoongesteld. In de middag verlaten we Oslo en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Geilo, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

De stadsrondrit Oslo dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Treinreis en Flåm

U kunt voor deze dag een reservering maken voor een unieke treinreis. Vanuit Geilo reist u naar Myrdal, waar u overstapt op één van de steilste spoorlijnen ter wereld: de Flåmsbana. Over een traject van 20 km is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Er wordt een stop bij een indrukwekkende waterval gemaakt. De treinreis eindigt in Flåm, gelegen aan de Aurlandsfjord. Diegenen die geen gebruik maken van de treinreis worden hier per touringcar naartoe gebracht. In het stations-gebouw van Flåm bevindt zich een museum over deze spoorlijn. Na een kort verblijf in Flåm rijden we per touringcar terug naar ons hotel.

De treinreis Geilo - Myrdal - Flåm dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Staafkerk en Sognefjord

Na het ontbijt vervolgen we onze reis door Noorwegen. We rijden een prachtige route langs de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda, maken een stop bij de Vøringfoss-­waterval en rijden naar het dorpje Vik i Sogn. Hier staat één van de bekendste Noorse staafkerken: Hopperstad. Vervolgens steken we de diepste en langste fjord van Noorwegen over, de Sognefjord. Via een schitterende route rijden we naar ons hotel in de regio Nordfjord, ingeklemd tussen fjorden en de hoogste bergen van Noorwegen. Hier verblijven we 3 nachten.

Dag 6 Briksdalgletsjer

Vandaag brengen we een bezoek aan de Briksdalsgletsjer. Via Stryn en Olden reizen we naar Briksdal waar we na een flinke wandeling bij de uitloper van de Jostedalsbreen komen. Vanaf circa 1.200 meter hoogte wringt de enorme ijsmassa zich door het nauwe Briksdal naar beneden. Eénmaal aangekomen wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjertong.

Dag 7 Dagtocht Geirangerfjord en fjordcruise

Via een prachtige route rijden we naar Breidablik. Vanaf het uitzichtpunt Dalsnibba, op circa 1.500 meter hoogte, heeft u een adembenemend uitzicht op de Geirangerfjord. Hierna vervolgen we onze reis naar Geiranger. De fjord is met zijn vele watervallen de meest bezochte toeristische attractie in Noorwegen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Geiranger heeft u de mogelijkheid het fjordcenter te bezoeken. In de middag verlaten we Geiranger per boot en varen over het mooiste gedeelte van de Geirangerfjord naar Hellesylt.

De dagtocht Geirangerfjord en fjordcruise dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 8 Lillehammer en Hamar

Deze dag rijden we richting Oslo. Indien de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan de stad Lillehammer met de beroemde Olympische skischans, of de plaats Hamar, bekend om ‘het Vikingsschip’, de Olympische schaatshal. Aansluitend reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Oslo voor het diner en de overnachting.

Dag 9 Overtocht Helsingborg – Helsingør

Via de grensovergang bij Svinesund komen we vandaag in Zweden. Langs de kust reizen we verder naar het zuiden. In Helsingborg maken we de overtocht met de ferry naar het Deense Helsingør. De overnachting vindt plaats in een hotel in de omgeving van Kopenhagen. In het hotel kunt u genieten van het diner.

Dag 10 Terugreis

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van Scandinavië. We verlaten Denemarken met de veerboot van Rødby naar Puttgarden. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.


Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onderstaande sfeerimpressie van 2018!

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Diverse hotels Rondreis Noorwegen

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van alle hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Geilo Hotel 3*

Het hotel ligt in het centrum van Geilo. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, stoombad en sauna
(gratis). Wifi is gratis en beschikbaar in de openbare ruimtes. De kamers beschikken over tv en een eigen badkamer met douche en toilet. Er is geen lift in het hotel.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 10 dagen Rondreis Noorwegen

139 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
148 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:37:59 | 0,21 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch