Excursiereis 10 dagen Rome, Florence en Venetië

vanaf € 679,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in verschillende goede 3* hotels
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Inclusief stadstour Rome en Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Dagtocht naar Venetië is optioneel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland of de Franse Elzas. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst Italië

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Italië waar we aan het begin van de avond arriveren bij ons hotel in de omgeving van Florence, waar we de komende drie nachten verblijven.

Maandag: Kunststad Florence

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Uw bezoek aan Florence begint met een uitgebreide stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids zodat u alle mooie plekjes van de stad ziet. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio en de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de stadswandeling heeft u nog even vrije tijd. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of optionele treinrit Faenza en Brisighella

Vandaag kunt u de dag naar eigen inzicht besteden. Of gaat u mee naar Faenza en Brisighella (bij te boeken optie)? U maakt dan een prachtige panoramarit per trein door het glooiende heuvellandschap naar Faenza. Het typisch Toscaanse landschap met cipressen en wijnranken glijdt als een ansichtkaart aan ons voorbij. Faenza is één van de verborgen pareltjes van Italië, en staat bovenal bekend om het aardewerk. De alom aanwezige traditie van het pottenbakken stamt uit de 15e-eeuw. Bezienswaardig zijn de kathedraal, het stadhuis en de Palazzo della Podestà. Onderweg maken we een stop in het schilderachtige Brisighella, dat niet voor niets is uitgeroepen tot ‘i borghi più belli d’ Italia’, één van de mooiste dorpen van Italië. Geniet van een heerlijk kopje espresso aan een typisch Italiaanse bar en neem de tijd voor een wandeling door het authentieke centrum.
 

Woensdag: Assisi

We verlaten Toscane en rijden vandaag verder zuidwaarts, richting Rome. Onderweg bezoeken we het schitterende Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus. De Basilica, die boven heel Assisi uitsteekt, is één van de grootste christelijke graftomben en trekt jaarlijks talloze pelgrims en is wereldberoemd om zijn fresco’s. Assisi heeft haar middeleeuwse karakter, met de smalle straatjes, huizen, pleinen en talrijke monumenten, goed weten te behouden. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel ten noorden van Rome, waar we 2 nachten zullen verblijven. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.
 

Donderdag: Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met de vele gezichten. De ontelbare monumenten en de vele gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker verrassen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids gaan we op ontdekking door Rome. We rijden langs het beroemde Colosseum waar gladiatorengevechten plaatsvonden. Vervolgens maken we een wandeling door het centrum van de stad. We zien onder andere de Spaanse trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Er wordt gezegd dat u een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat u nog een keer terugkomt in Rome. Via Piazza Navona en de Engelenburcht bereiken we Vaticaanstad, het hart en hoofd van de Rooms Katholieke kerk, met de Sint-Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. ’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of te genieten op één van de terrasjes in de stad. We verblijven vandaag wat langer in de stad. U kunt op eigen gelegenheid dineren of reserveren bij Effeweg voor een diner in restaurant in de stad.

Vrijdag: Orvieto

We rijden vandaag weer richting het noorden van Italië. In de ochtend maken we een stop in Orvieto, schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanisch tufsteen. Het pronkstuk van de stad is de dom. Meer dan 300 kunstenaars werkten aan de versiering van deze kerk en dat is te zien aan de schitterend gekleurde mozaïeken, de beelden en de gebeeldhouwde bronzen deuren. Ook het interieur is indrukwekkend. Op verschillende plaatsen zijn nog resten van een Romeins Forum te zien. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de omgeving van Verona, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Vrije dag of dagtocht Venetië

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht Venetië (bij te boeken optie). Met een gids gaat u deze wereldberoemde stad verkennen, die gebouwd is op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden zijn door 400 bruggen! Auto's rijden er niet, de hoofdweg is een kanaal en het vervoermiddel is een boot. Vanaf de busparkeerplaats bereikt u met de boot eenvoudig het historische centrum van de stad. U heeft ook vrije tijd om bijvoorbeeld het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de San Marco basiliek op het gelijknamige plein te bezichtigen. Een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen is een onvergetelijke ervaring. 

Zondag: Vertrek Italië

We verlaten Italië en rijden via Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Rome, Florence en Venetië

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

U verblijft tijdens deze reis in 3* hotels in de genoemde plaatsen. De hotels zijn allen voorzien van restaurant, bar en badkamer met bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over wifi. In de reispapieren worden de adresgegevens van alle hotels vermeld.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
  • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:01:39 | 0,36 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch