telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Rome en Milaan

 • Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse 3* hotels
 • Voordelige excursies bij te boeken
 • Twee dagen Rome
 • Milaan, Florence en Lago Maggiore
 • Historisch Tivoli en wijndorp Frascati
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 2 Aankomst Montecatini

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Oostenrijkse grens en de reusachtige Zugspitze berg naar Italie om uiteindelijk, via de Povlakte, Toscane te bereiken. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in het chique kuuroord Montecatini Terme, waar we de komende nacht verblijven.

Dag 3 Florence

Florence is één van de mooiste kunststeden van de wereld. We beginnen ons bezoek met een uitgebreide stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet hier de rijkelijk versierde Duomo, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium. De wandeling voert verder langs de Piazza della Signoria en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Na de middag rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rome, waar we de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dag 4 Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met de vele gezichten. De ontelbare monumenten en de vele gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker verrassen. Onder leiding van een gids kunt u op ontdekking door Rome. Tijdens een stadsrondrit ziet u onder andere het oude centrum Forum Romanum, het Colosseum waar gladiatorengevechten plaatsvonden en de Engelenburcht. Na de rondrit volgt een korte wandeling naar het Sint-Pietersplein. De gids legt u alles uit over het Vaticaan, het hart en hoofd van de Rooms Katholieke kerk, de Sint Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. ’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Dag 5 Tivoli en Frascati

Na het ontbijt vertrekken we naar Tivoli, het geliefde vakantieoord van de oude Romeinen. Villa d’Este, een prachtige renaissance villa, is vooral beroemd vanwege de unieke fonteinen en de fraaie tuinen. Villa d’Este staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Via een mooie route door de Albaanse heuvels rijden we naar het wijndorp Frascati. U kunt één van de vele wijnkelders bezoeken en proeven van de bekende witte Frascati wijnen. Ook het historische centrum is de moeite waard.

Dag 6 Vrije dag Rome

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Rome gaan ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de Sint Pieter, de Spaanse trappen of de Trevifontein bezoeken. Er wordt gezegd dat u een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat u nog een keer terugkomt in Rome. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 7 Varese

Na het ontbijt nemen we afscheid van Rome, en rijden we verder naar Varese. Onderweg zullen voldoende stops gemaakt worden. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel, waar een heerlijk diner voor u klaar zal staan. In dit hotel zullen we 2 nachten verblijven.

Dag 8 Milaan

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Milaan. Milaan wordt jaarlijks overspoeld door shoppers die op zoek zijn naar mooie spulletjes. De stad heeft ook een minder bekende kant die we tijdens deze dagtocht zullen gaan ontdekken. Cultuurliefhebbers wanen zich hier in de zevende hemel met de talrijke musea, imposante gebouwen en niet te vergeten het beroemdste operagebouw ter wereld, La Scala. Milaan heeft de mooiste verzameling schilderkunst ter wereld. Onder leiding van een gids kunt u een stadswandeling maken langs de bekende bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Castello Sforzesco, de versterkte burcht in het hart van de stad. Hier zijn maar liefst 12 musea onder één dak te bezoeken. Ook kunt u een bezoek aan de Duomo (de Dom), de op twee na grootste kerk ter wereld en de Galleria Vittorio Emanuelle II een overdekte winkelpassage uit de 19e eeuw. ’s Middags kunt u uw tijd in Milaan zelf indelen. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 9 Lago Maggiore

Via een prachtige route langs de oevers van het Lago Maggiore rijden we richting Zwitserland. Onderweg maken we een stop in Verbania. Hier kunt u na een korte overtocht met de ferry een bezoek brengen aan één van de Borromeïsche eilanden, namelijk Isola Madre. Isola Madre is het grootst van de drie eilanden: hier kunt u het Paleis Borromeo, dat in de 16de eeuw werd gebouwd, bezichtigen. Ook kunt u hier een prachtige wandeling maken door een Engelse tuin van ongeveer 8 hectaren groot. Hierna rijden we via Zwitserland richting ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 10 Terugreis

Via een mooie route rijden we terug naar Nederland. Onderweg maken we diverse stops. Bij ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om wat te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

De reservering voor een stadswandeling en/of -rondrit in Florence, Rome en Milaan dient u bij boeking door te geven.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Diverse hotels Rome en Milaan

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende 3* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Alle hotels beschikken over een lift, een uitzondering hierop kunnen de overnachtingshotels in Duitsland op de heen- en terugreis zijn. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:46:21 | 0,6 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch