telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Italiaanse meren: Lago Maggiore, Orta en Lugano

vanaf € 699,-
8,4 Zeer goed!
37 beoordelingen
Geweldig mooie reis en dito chauffeur/reisleider! Enorm veel gezien en genoten! Goed programma.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Hotel midden in het centrum van Stresa
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Alpenpanorama’s en azuurblauwe meren
 • Lugano, Orta, Lago d'Orta en wijnregio Piemonte
 • Prachtig uitzicht op het Lago Maggiore vanaf Mottarone
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 2 Lugano en aankomst Lago Maggiore

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Italië, dwars door Zwitserland. Via de Gotthardtunnel bereiken we het ‘Italiaanse kanton’ Ticino. Eén van de zuidelijke kantons van Zwitserland, waar Italiaans de voertaal is. En u waant zich hier al een beetje in Italië: tussen de Alpenreuzen vindt u onder andere palmbomen en een heerlijk mediterraan klimaat. We maken een stop in het mooie Lugano, aan het gelijknamige meer. Aansluitend steken we de grens over naar ons hotel in Stresa.

Dag 3 Isola Bella en Isola Madre

Isola Bella is het beroemdste van de drie Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore. Per veerboot bereiken we het eiland, waar u een bezoek zult brengen aan het paleis. Hoogtepunten van het paleis zijn de koepelvormige Salone delle Feste, de Sala da Ballo (balzaal) en de Sala della Musica vol waardevolle muziekinstrumenten. Na een bezoek aan het paleis zijn de spectaculaire barokke tuinen een must, verspreid over tien terrassen met prachtig bloeiende planten, fonteinen, watervallen en beelden. Op het hoogste punt van de tuin vindt u een grote eenhoorn; het symbool van de familie Borromeo. Isola Madre is het grootste van de Borromeïsche eilanden en de thuisbasis van een elegante villa, omringd door uitgestrekte botanische tuinen. Deze dag zal een gids u begeleiden.

De dagtocht Isola Bella incl. boot, entree kasteel en gids dient bij boeking te worden doorgegeven (voordeelpakket) .

Dag 4 Valle Anzasca Macugnaga

Vandaag maken we een prachtige tocht naar Macugnaga. Dit dorp ligt aan het eind van het diepe bergdal Valle Anzasca, dat zich kenmerkt door dichte bossen en kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. Het dorp Macugnaga ligt aan de voet van de Monte Rosa, na de de Mont Blanc het hoogste bergmassief van Europa. Met de gondel kunt u naar de ruim 2.800 meter hoge Monte Moropas, die dit dal met het Zwitserse Saasdal verbindt. Vanaf hier heeft u een verbluffend uitzicht!

Dag 5 Treinrit Centovalli, Locarno en boottocht Lago Maggiore

We rijden in de ochtend naar Domodossola. Vanaf hier nemen we de toeristische Centovalli­trein. Een prachtige treinrit door het dal van de honderd valleien. Onderweg wordt u getrakteerd op snelstromende watervallen, wijngaarden, kastanjebossen en door de tijd vergeten dorpjes. We eindigen in Locarno, de zonnigste stad van Zwitserland. Het mooie Piazza Grande vormt het hart van Locarno, het grote plein met cafés, winkels en restaurants zorgt voor een sfeervol en levendig centrum van de stad. Onder de arcades en in de omliggende straatjes kunt u heerlijk winkelen! In de zomer worden openluchtconcerten gegeven. De bedevaartskerk Madonna del Sasso is de belangrijkste bezienswaardigheid van Locarno. Omstreeks 16.00 uur kunt u aan boord gaan van de rondvaartboot, die ons in 3 uur terug naar Stresa brengt. Een schitterende afsluiter van deze dag.

De excursie treinrit Centovalli en boottocht Lago Maggiore dient bij boeking te worden doorgegeven (voordeelpakket).

Dag 6 Lago d’Orta en wijnproeverij

Even ten westen van het Lago Maggiore ligt het Lago d’Orta. Met slechts 14 bij 2 km aanzienlijk kleiner dan het Lago Maggiore, maar het doet zeker niet onder de ‘de grote broer’. De ligging, midden tussen de bergen zorgt voor een bijzondere lichtval, wat een betoverende aanblik biedt. Midden in het meer ligt het piepkleine eilandje Isola San Giulio. We rijden de hele 33 km lange weg rondom het meer en bezoeken San Giulio, de belangrijkste plaats aan het meer. Een prachtig middeleeuws centrum en een levendige, typisch Italiaanse sfeer, vooral op en rond het Piazza Motta met haar vele cafeetjes en terrassen, maken van San Giulio een geliefde vakantie­bestemming. Een belangrijke en niet te missen bezienswaardigheid bij Orta San Giulio aan het Ortameer (Lago d'Orta) is de Sacro Monte di San Francesco. Een 'heilige' berg met op 400 meter hoogte een plateau met niet minder 20 kapellen, met 376 levensgrote beelden en fresco's gewijd aan het leven van de heilige Franciscus van Assisi. Tot slot rijden we naar Romagnano Sesia, in de wijnregio van Piemonte. Hier zullen we een wijnkelder bezoeken en uiteraard proeven van het lokale product!

Dag 7 Stresa en Verbania

Vanochtend blijven we in Stresa. In de middag gaan we naar Verbania, de grootste plaats aan het Lago Maggiore. Villa Taranto is een bekende botanische tuin in Verbania, maar liefst 16 hectare groot met meer dan 20.000 plantsoorten.

Dag 8 Mottarone kabelbaan

Wederom een dag met weinig kilometers. Vanaf Piazzale Lido in Stresa gaat er een kabelbaan naar Mottarone. Boven aangekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het Lago Maggiore. Onderweg maken we een tussenstop in Alpino. Hier vindt u een alpentuin met veel geneeskrachtige planten.

Dag 9 Vierwaldstättersee en Luzern

We verlaten Italië en rijden via Zwitserland terug richting Duitsland. Onderweg maken we een stop bij het schitterende Vierwaldstättermeer. Letterlijk en figuurlijk het Hart van Zwitserland. De kantons Uri, Schwyz en Unterwalten vormen de bakermat van de Zwitserse geschiedenis. Aan de andere kant van het meer ligt de stad Luzern. Deze stad kent een schitterend, levendig centrum met als belangrijkste bezienswaardigheid: De Kapelbrücke. Deze oudste houten overdekte brug ter wereld met haar kenmerkende watertoren, verbindt het oude en nieuwe centrum van Luzern. Aan het eind van de middag steken we de grens met Duitsland over en arriveren we bij ons overnachtingshotel in het Zwarte Woud.

Dag 10 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Bij het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervol­gens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Meeting 3* of Hotel Primavera 3* in Stresa

Beide hotels bevinden zich midden in het centrum van Stresa, op loopafstand van het meer. Op dit moment is de naam van het hotel nog niet bekend. De kamers in beide hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Restaurant, bar, lift en wifi is aanwezig. In de reispapieren worden de adresgegevens van het hotel vermeld.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Excursiereis 10 dagen Italiaanse meren: Lago Maggiore, Orta en Lugano

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
37 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
06:19:01 | 0,56 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch