Excursiereis 10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

vanaf € 1.099,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in prima 3* en 4* hotels
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek de groene hoofdstad Oslo
 • Indrukwekkende Hardangervidda-hoogvlakte
 • Cruise Lysefjord voordelig bij te boeken
 • Unieke treinreis met de Flåmsbana bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we vroeg in de morgen via Noord-Duitsland richting Denemarken. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in omgeving Kolding.

Dinsdag: Aankomst Noorwegen

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. In het uiterste noorden van Denemarken gaan we aan boord van de ferry, die ons naar Kristiansand zal brengen. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Stavanger, waar we de eerste 2 nachten in Noorwegen zullen verblijven.

Woensdag: Stavanger en boottocht Lysefjord

Onze eerste volle dag in Noorwegen staat meteen al in het teken van de overweldigende fjordenkust. Heeft u het voordeelpakket geboekt? Dan maakt u vandaag een prachtige boottocht. Rondom Stavanger zijn de uitzichten nog wijds; even verderop varen we door de smalle Lysefjord. We zien de geheimzinnige Fantahålå, ook wel de vagebondgrot genoemd, en de geitenkudde die in de zomermaanden graast tegen de steile berghellingen. Hoogtepunt van de tocht is de 700 meter hoge rots Preikestolen, die loodrecht boven de Lysefjord uitsteekt! Bij terugkomst heeft u nog voldoende tijd om Stavanger te ontdekken. Het centrum is compact en bijzonder bezienswaardig en sfeervol met haar talloze witte houten huizen en smalle straatjes.

Donderdag: Bergen

Via een prachtige route rijden we vandaag verder noordwaarts. De route langs fjorden, bergen, hoogvlaktes en watervallen is schitterend! Uiteraard maken we tussenstops bij de mooiste plekjes op de route. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel nabij Bergen, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Per openbaar vervoer kunt u snel en gemakkelijk het centrum van Bergen, de tweede stad van Noorwegen bereiken. Het centrum van deze oude Hanzestad ademt een gezellige sfeer met vele terrasjes en het kenmerkende Bryggen, de gekleurde handelshuisjes aan de haven. Bergen is schitterend gelegen in een omgeving van fjorden en bergen. Een tocht met het treintje, de Fløibanen naar het panoramaterras op de Fløiberg is een absolute aanrader! Vanaf hier heeft u een verbluffend uitzicht over de stad en omgeving.

Zaterdag: Eidfjord, Vøringfoss en Hardangervidda

We verlaten vandaag de kust en rijden naar het binnenland van Noorwegen. Wederom zult u vandaag verbaasd zijn over de verbluffende schoonheid van het Noorse landschap. Langs de oevers van de Hardangerfjord rijden we naar Eidfjord, de toegangspoort naar de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda. In het bezoekerscentrum in Eidfjord komt u alles te weten over de flora en fauna van dit schitterende gebied. De route die we vervolgens rijden zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten: als een kurketrekker banen we ons een weg langs en door de bergen. We maken een stop bij één van de beroemdste watervallen van Noorwegen: de Vøringfoss en vervolgen onze route langs de Hardangervidda naar ons hotel in omgeving Gol, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Zondag: Treinreis en Flåm

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden of u kunt een reservering maken voor een unieke treinreis (bij te boeken optie). De chauffeur brengt u naar het dorp Flåm, aan de Aurlandsfjord. Flåm is het startpunt van één van de mooiste en steilste spoorlijnen ter wereld: de Flåmsbana. Over een traject van 20 km is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Er wordt een stop bij een indrukwekkende waterval gemaakt. De treinreis eindigt in Myrdal. Na een korte stop maken we dezelfde route weer terug naar Flåm, zodat u zowel bergop, als bergaf deze unieke reis beleeft! Terug in Flåm kunt u een bezoek brengen aan het museum van de spoorlijn in het stationsgebouw. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Oslo

Na het ontbijt rijden we naar de Noorse hoofdstad Oslo, prachtig gelegen op de beboste hellingen aan de gelijknamige fjord. U kunt deelnemen aan de stadsrondrit o.l.v. een gids (bij te boeken optie). Tijdens deze rondrit ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland mag niet ontbreken. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel nabij Oslo.

Dinsdag: Naar Zuid-Zweden

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van Noorwegen. Met de overweldigende natuur van Noorwegen nog vers op het netvlies en onvergetelijke indrukken als bagage, rijden we via de grensovergang Svinesund terug naar Zweden. Aan het begin van de avond gaan we aan boord van de ferry, die ons in een nacht van Zuid-Zweden naar het Noord-Duitse Travemünde zal brengen.

Woensdag: Terugreis

Nadat u heeft genoten van het heerlijke ontbijt, gaan we in Travemünde van boord. Via Hamburg zetten we koers richting Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden krijgt. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Hoogtepunten van Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van alle hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Storefjell Resort Hotel

Het Storefjell Resort ligt in de prachtige omgeving van Gol. Alle kamers van het Storefjell Resort zijn voorzien van airconditioning, een televisie, een minibar en gratis wifi.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:02:36 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch