telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Gardameer, Verona en Venetië

 • Hotel op loopafstand van Garda en Gardameer
 • Luxe Comfort Class Touringcar
 • Dagtocht Venetië
 • Verona en Sirmione
 • Dolomietentocht
 • Gardameer: Bardolino, Limone en Malcésine
 • Kabelbaan naar uitzicht op 1700 meter!
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dag 2 Aankomst Garda

We vervolgen onze busreis via Oostenrijk richting Italië, om vervolgens met diverse stops via Bolzano, Trento en Rovereto bij ons hotel in Garda aan te komen, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven. Een ideale locatie voor deze reis, u wandelt zo naar het meer en het centrum. Het Gardameer is het grootste meer van Italië, maar liefst 370 km². Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. niet voor niets zo geliefd bij de Nederlanders. 

Dag 3 Verona en Sirmione

Vandaag brengen we een bezoek aan één van de mooiste kunststeden van Italië, de stad Verona. De stad van Romeo en Julia, maar ook van de Arena waar jaarlijks de bekende opera’s worden gehouden. ’s Middags brengen we een bezoek aan het schiereilandje Sirmione, gelegen aan het eind van een 3,5 km lange landtong, met smalle steegjes en een burcht. Een leuke tip is een boottocht te maken rondom Sirmione. 

Dag 4 Bardolino

In Bardolino wordt wekelijks één van de grootste markten aan het Gardameer gehouden. Het is er altijd gezellig. Maak een wandeling langs de promenade of neem een kijkje op het langerekte plein de Piazza Matteotti met de statige kerk Santi Nicole e Severo. Het centrum van Bardolino is grotendeels autovrij, in de nauwe Italiaanse straatjes vinden u leuke toeristenwinkeltjes en voldoende horeca. Bardolino is ook bekend om de wijnen uit deze streek. De mooi gevormde wijnflessen worden hier te koop aangeboden. Een bezoek aan een typisch Italiaanse markt mag op deze reis niet ontbreken.

Dag 5 Vrije dag of dagtocht Venetië

Vandaag is de keuze aan u. Een heerlijk vrije dag in de omgeving van uw hotel of gaat u mee op excursie naar Venetië. Vanaf de busparkeerplaats varen we met de boot naar het San Marcoplein. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlands sprekende gids en zien o.a. het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. Uiteraard heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te ontdekken of gewoon lekker te slenteren langs de kanalen. U kunt eventueel een romantische 40-minuten durende gondeltocht maken door de vele kanalen van Venetië of de geheimen van de Venetiaanse glasblaaskunst bewonderen.

Dag 6 Malcésine

Na een drukke dag in Venetië kunt u de ochtend naar eigen inzicht indelen. Na de middag rijden we naar het plaatsje Malcésine.  Malcésine is prachtig gelegen tussen het Gardameer en de bergketen Monte Baldo.  U kunt met de kabelbaan de Monte Baldo op naar maar liefst 1760 meter, de overtocht maken naar Limone aan de overkant van het meer of lekker door het centrum van Malcesine dwalen. 

Dag 7 Vrije dag

U kunt vandaag naar eigen idee invullen. U kunt heerlijk het toeristenplaatsje Garda verkennen of een wandeling langs het meer maken.

Dag 8 Dolomietentocht

De Dolomieten vormen een waanzinnig mooi gebied in Italië. De enorme rotsformaties, grillige bergen, meren , gletsjers en met bloemen bezaaide alpenweiden maken het voor veel mensen de mooiste bergen van Europa. De Dolomieten maken deel uit van de Oost-Alpen en liggen verspreid over Zuid-Tirol, Trentino en Belluno. Niet voor niets staan ze op de lijst van UNESCO. Uw chauffeur trakeert u op een indrukwekkende natuurtocht vandaag.

Dag 9 Terugreis

We nemen afscheid van het hotel en het Gardameer en rijden door het Alpenlandschap naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 10 Aankomst Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland. U kunt de reis afsluiten met een afscheidsdiner op ons verzamelpunt, waarna u met de servicelijnen weer naar uw opstapplaats wordt gebracht. 

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Hotel Palme & Suite 3*

Het hotel ligt op ca. 200 meter van het Gardameer. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, buitenzwembad en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, televisie en airconditioning. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
15:51:05 | 0,44 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch