telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Eiland Krk, Kroatië

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Drazica 3*
  • Gratis drankjes tijdens de diners in Krk
  • Iedere avond livemuziek
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg zullen voldoende stops worden gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2 Aankomst Krk

Na het ontbijt rijden we verder richting het eiland Krk. Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in het stadje Krk waar we de komende 7 nachten verblijven. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 3 Eilandrondrit

Vandaag maken we een mooie rondrit over het eiland Krk. We passeren pittoreske vissersdorpjes, zoals het toeristische Malinska. Ook de oude stad Vrbnik, gelegen op een 48 meter hoge klif, wordt aangedaan. We eindigen weer in het stadje Krk. In deze stad vindt u veel overblijfselen uit de Romeinse en Griekse tijd, zoals een deel van de oorspronkelijke stadsmuur en een oude kathedraal. Ook heeft u de mogelijkheid om een wijnproeverij te bezoeken. Aan het eind van de dag staat het diner voor u klaar in het hotel.

Dag 4 Plitvice Meren

Na het ontbijt maken we ons op voor een tour naar het oudste en mooiste merengebied van Europa: de Plitvice Meren. Dit nationaal park telt 16 kristalheldere meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot nationaal park en sinds 1979 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw bezoek aan Plitvice heeft u de mogelijkheid een boottocht te maken door een deel van het park.

De dagtocht ‘Plitvice Meren’ dient bij boeking te worden doorgegeven (niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn)

Dag 5 Opatija

Vanochtend bezoeken we de bekende toeristenplaats Opatija. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoor er sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans Jozef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. Er is een mooie haven en een gezellig klein centrum. In het hotel geniet u van een dinerbuffet met muzikale omlijsting.

Dag 6 Grotten van Postojna

Een bezoek aan één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld, de grotten van Postojna, staat vandaag op het programma. Het eerste deel van de tocht door de grotten gaat per trein, waarna u te voet verder gaat onder leiding van een gids. U ziet grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen.

Dag 7 Motovun, Grožnjan en Mošcenicka

Vanmorgen bezoeken we het oude vestingstadje Motovun. Van een afstand geeft dit stadje een middeleeuwse aanblik, de huizen staan onregelmatig verspreid over de heuvel. Deze heuvel wordt ook gebruikt voor druiventeelt, waarvan de Istrische wijn wordt gemaakt. Onderaan ligt het bos van Motovun, hier worden veel truffels gevonden. Hoog op een heuvel ligt het kunstenaarsdorp Grožnjan, een typisch middeleeuws dorp. Hier vindt u in bijna iedere straat wel een kunstenaarsatelier of galerie. Opvallend is dat de meerderheid van de bevolking in dit stadje uit Italianen bestaat. Aansluitend rijden we naar het middeleeuwse bergdorpje Mošcenicka, een vroeger zeeroversnest hoog op een heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee. In Mošcenicka maakt u kennis met de burgemeester. Hij neemt u mee voor een rondleiding en bezoek aan de kerk en olijfoliemolen.

Dag 8 Vrije dag of Eilandencruise Rab en Pag

U kunt vandaag deelnemen aan de eilandencruise Rab en Pag. Na een prachtige boottocht komen we aan op het eiland Rab, ook wel de Parel van de Kvarner eilandengroep genoemd. De oude hoofdstad van het eiland, Rab-stad met zijn beroemde klokkentorens strekt zich uit op een smalle, rotsachtige landtong, aan twee kanten door water omgeven. Vanuit Rab varen we door naar het eiland Pag, met de mooiste en meest gevarieerde stranden aan de Adriatische Zee. Aan boord kunt u genieten van een lekkere lunch. Aan het begin van de avond keren we terug naar het vaste land.

De eilandencruise Rab en Pag dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Vertrek Krk

Vandaag nemen we al weer afscheid van het eiland Krk. Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 10 Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Onderweg worden er enkele stops gemaakt en op het verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om iets te eten. Vervolgens reist u met de servicelijn terug naar uw opstapplaats.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
  • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
  • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.

Hotel Drazica 3* of Villa Lovorka of Tamaris

Hotel Drazica is het hoofd hotel, Villa Lova en Tamaris zijn beide accommodaties van dit hotel.

Hotel Drazica ligt vlak aan het strand, op ongeveer 800 meter van het centrum van Krk. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, buitenzwembad en diverse buitenactiviteiten. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, telefoon, tv en airconditioning. Hotel Drazica beschikt over een lift, de dependence Villa Lovorka en Tamaris beschikken niet over een lift. Tegen een toeslag kunt u een kamer in Hotel Drazica reserveren.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
15:34:15 | 0,44 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch