Excursiereis 10 dagen Barcelona en omgeving

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Heerlijk 4* hotel direct aan het strand
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Blanes, Figueras, Tossa de Mar en natuurlijk Barcelona
 • Ontdek de schitterende Costa Brava
 • Voldoende vrije tijd
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Ardennen, Luxemburg en Nancy naar ons hotel in de omgeving van Dijon voor diner en overnachting.

Dinsdag: Aankomst Santa Susanna

We vervolgen onze reis en rijden via Lyon en Perpignan naar Santa Susanna. Aan het eind van de middag arriveren we in ons Hotel Tahiti Playa 4*, waar we de komende 7 nachten zullen  verblijven.

Woensdag: Middagtocht Figueras

's Morgens heeft u nog tijd om in Santa Susanna prachtige souvenirs te kopen. ’s Middags rijden we naar Figueras, hoofdstad van Catalonië en de bakermat van de Catalaanse volksdans Sardana. Het heeft een fraaie middeleeuwse stadskern. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het bizarre museum van de schilder Salvador Dalí, waar u zich zult verbazen over de bijzondere kunstwerken binnen en buiten het museum. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel. (Deze dag kan ook in een andere volgorde uitgevoerd worden i.v.m. bezoektijden musea.)

Donderdag: Barcelona

Vandaag bezoeken we het indrukwekkende Barcelona. De stad van de bekende architect Antoni Gaudí is beroemd om zijn talrijke bezienswaardigheden. Tijdens de stadsrondrit o.l.v. een Nederlandssprekende gids rijden we over de Passeig de Gracia met de huizen van Gaudi: Casa Mila en Casa Batllo, langs de beroemde kathedraal, de Sagrada Familia, en vele andere opvallende en prachtige bouwwerken uit verschillende tijdperken van deze stad. Tevens bezoeken we de gotische wijk, het standbeeld van Columbus en de Ramblas, de bekende wandelpromenade met zijn vele standbeelden, bloemen- en vogelkramen en terrassen. We rijden ook nog langs het beroemde voetbalstadion van FC Barcelona, Camp Nou. ’s Middags heeft u voldoende tijd om zelf de sfeer van deze imposante stad te proeven.

Vrijdag: Costa Brava, Blanes en Tossa de Mar

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan het vissersdorp Blanes met zijn vermaarde botanische tuin Marimurtra. Deze tuin herbergt duizenden soorten planten en bloemen. Om bij de botanische tuin te komen, gaat u met een treintje omhoog. Ook het goed bewaarde oude centrum van Blanes is de moeite waard. Blanes beschikt verder over een gezellige wandelboulevard en een leuke haven. Aansluitend rijden we naar Tossa de Mar, de badplaats met prachtige stranden en een azuurblauwe zee. De schilder Chagall noemde niet voor niets Tossa de Mar zijn 'Blauwe paradijs'. Wat Tossa de Mar uniek maakt, is het oude centrum, de Vila Vella geheten. Het centrum is nog gedeeltelijk omringd door de stadsmuren uit de 12e-eeuw en het machtige fort en is nu een nationaal monument. Binnen de stadsmuren is het heerlijk dwalen door de smalle kronkelige straatjes.

Zaterdag: Vrije dag of Barcelona

Vandaag kunt u lekker genieten van een vrije dag. Met de gasten die het Voordeelpakket hebben geboekt rijden we naar Barcelona. O.l.v. een Nederlandssprekende gids gaan we naar de berg Montjuïc met het Olympisch stadion en andere Olympische accommodaties. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Barcelona, de haven en de baai Llobregat. Aansluitend bezichtigen we Pueblo Español (het Spaanse dorp), waar alle bouwstijlen van Spanje zijn ondergebracht. In het openluchtmuseum vindt u veel typische Spaanse ambachtelijke souvenirs. Ook een bezoek aan stadspark staat op het programma. De middag is ter vrije besteding in Barcelona. Lekker winkelen, gezellig een terrasje pakken of een museum bezoeken, de keuze is aan u.

Zondag: Vrije dag

Een dag om te relaxen in Santa Susanna. Wat dacht u van heerlijk zwemmen, zonnen, een wandeling maken of genieten op een terrasje?

Maandag: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Tijd om te zonnen, zwemmen of flaneren over de boulevard, langs het strand of neem plaats op één van de gezellige terrasjes. De keuze is aan u.

Dinsdag: Vertrek Santa Susanna

Helaas vertrekken we vandaag weer uit ons hotel in Santa Susanna en rijden we via de Autoroute du Soleil naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Woensdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we via Metz, Luxemburg, de Belgische Ardennen en Maastricht terug naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet wordt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Barcelona en omgeving

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Tahiti Playa 4*

Het hotel ligt direct aan het Levante strand in het levendige centrum van Santa Susanna. Het beschikt over winkels, een bar, cafetaria, lift, zwembad en zonneterras. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, telefoon, radio, minibar en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:25:50 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch