Excursiereis 10 dagen Adriatische kust, Cattolica

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een 3* hotel 200 meter van het strand
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Inclusief San Marino bezoek met gids
  • Ravenna, Rimini en Bologna
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel voor diner en overnachting.

Dinsdag: Aankomst Italië, Cattolica

Na het ontbijt reizen we via de Alpen en de Po-vlakte naar Cattolica aan de Adriatische Zee, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. We verblijven 7 nachten in Cattolica.

Woensdag: Vrije ochtend en Gradara

Na twee reisdagen doen we het vanochtend rustig aan. Heerlijk uitslapen, een espresso in één van de koffiebars, of maakt u liever een wandeling over het brede zandstrand? In de middag rijden we naar het nabijgelegen Gradara. Het lijkt alsof het kleine middeleeuwse stadje tegen de heuvel geplakt is. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het indrukwekkende kasteel. U kunt het kasteel bezoeken of heerlijk ronddwalen door het prachtige ommuurde stadje.
 

Donderdag: San Marino en San Leo

Voor even verlaten we Italië en brengen we een bezoek aan San Marino, één van de kleinste landen ter wereld. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse stadswallen, de Piazza della Liberta met het in gotische stijl gebouwde regeringspaleis en het Palazzo Publico, liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Daarnaast staat San Marino bekend als winkelparadijs, waar belastingvrij inkopen gedaan kunnen worden. Even verderop ligt San Leo, dat ook ooit een zelfstandig staatje was. Anders dan San Marino ging dit ministaatje ten onder en maakt deel uit van Italië. Tegenwoordig wordt het één van de mooiste dorpen van Italië genoemd, met haar sfeervolle steegjes. Indrukwekkend is het fort, boven op een rots, dat loodrecht uit het landschap oprijst.

Vrijdag: Bologna

Vandaag bezoeken we de stad Bologna, dat maar liefst drie bijnamen heeft. De eerste is La Rossa, de rode, vanwege de rode gebouwen en daken. De tweede is La Grasse, de dikke, vanwege de rijke keuken. En de derde is La Dotta, de geleerde. In de elfde eeuw werd hier de eerste universiteit van Europa gesticht. Ook nu is Bologna nog altijd een levendige universiteitsstad. Het centrum is compact. Binnen de oude stadsmuren, een groot gedeelte staat nog overeind, bevinden zich vrijwel alle bezienswaardigheden. Aan het plein Piazza Maggiore staat de kerk San Petriono en het stadhuis. De vele terrasjes zorgen voor een gezellige sfeer in de stad. Vlakbij staan de middeleeuwse torens Asinelli en Garisende. Ze staan beide scheef. Na het beklimmen van de Assinelli toren heeft u een prachtig uitzicht op de rode daken van de stad. Verder vallen de arcaden op. In het oude centrum vindt u 40 kilometer aan bogengalerijen.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Cattolica. Een bezoek aan de wekelijkse markt op zaterdagochtend is een aanrader om het goede Italiaanse leven te zien, te ruiken, te ervaren en te proeven! Maar uiteraard kunt u ook een dagje aan het strand vertoeven, flaneren langs de winkeltjes of neemt u de trein voor een bezoek aan Rimini? De keuze is aan u.

Zondag: Ravenna en Rimini

Na het ontbijt rijden we naar de stad Ravenna, wereldwijd beroemd om haar Byzantijnse mozaïeken uit de vijfde eeuw. De mozaïeken zijn onder meer te vinden in de kerken San Vitale en Sant'Apolinare Nuovo en de doopkapellen Battistero Neoniano en Battistero degli Ariani. Aan het centrale plein Piazza del Popolo staan het Palazzo Comunale en de twee Venetiaanse zuilen met de beschermheiligen van de stad, Sint Apollinaris en Sint Vitalis. Op onze weg terug naar Cattolica maken we een stop in Rimini, de grootste badplaats aan de Adriatische rivièra. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de Romeinse tijd, waarvan de sporen nog terug te vinden zijn in het stadsbeeld. Daarnaast kent Rimini een levendig centrum vol terrasjes, winkeltjes en uiteraard het brede zandstrand.
 

Maandag: Pesaro en Urbino

Vandaag brengen we een bezoek aan de provinciesteden Pesaro en Urbino. Via het natuurpark van de berg San Bartolo, waarvan de wanden steil uit de zee omhoog rijzen, bereiken we Pesaro. Deze havenstad is gesticht door de Romeinen. Het Piazza del Popolo, waaraan zich het statige paleis bevindt, is het hart van de stad. De kunststad Urbino heeft een vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO verdient. U zult zien waarom: het ommuurde middeleeuwse stadje is gelegen op een 485 meter hoogte heuvel en heeft een wirwar aan steegjes waar het heerlijk dwalen is. Belangrijkste monument is het 15e-eeuwse Palazzo Ducale met zijn markante torens aan de voorzijde. Hiervan wordt gezegd dat dit het mooiste renaissancepaleis van Italië is. Via een prachtige route rijden we weer terug naar ons hotel.  
 

Dinsdag: Vertrek Italië

We verlaten Italië en rijden via Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden.

Woensdag: Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Landkaart: Adriatische kust, Cattolica

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Reve 3*

Dit hotel ligt op slechts 200 meter van het zandstrand van de Italiaanse badplaats Cattolica en 800 meter van het centrum met winkeltjes, barretjes en terrasjes. Het hotel heeft een receptie, restaurant, bar, terras en lift. Het hotel heeft een buitenzwembad (ca. 1 juni - 20 september geopend afhankelijk van weersomstandigheden en schoonmaakwerkzaamheden).

Alle kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Een aantal kamers hebben balkon. Wifi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
  • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:51:23 | 0,3 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch