telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Aan de oevers van het Lago Maggiore

vanaf € 599,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in Hotel Miralago, direct aan het Lago Maggiore
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Ontdek mooie plaatsje Macugnaga
  • Voordeelpakket met o.a. boottocht Ortameer en treinrit Centovalli bij te boeken
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Vanaf uw opstapplaats reist u met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend gaan we op weg naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Dag 2 Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Verbania

We rijden via een mooie route door Zwitserland naar ons hotel in Italië aan het Lago Maggiore. Uiteraard houden we tijdens deze rit diverse stops. Na aankomst in Hotel Miralago in Verbania, de 'tuin aan het meer' genoemd vanwege de villa's met prachtige tuinen, volgt de kamerindeling en het diner.

Dag 3 Macugnaga

Na het ontbijt gaan we naar één van de mooi­ste en oudste plaatsjes in de omgeving, Macugnaga, ook wel de 'koning van de Italiaanse Alpen' genoemd. In Macugnaga is het of de tijd stil is blijven staan. Ooit leefden hier de eerste Ger­manen. U kunt hier een bezoek brengen aan het museum Casa Walser of de goudmijn. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen! Vroeg in de middag zijn we weer terug in Verbania.

Dag 4 Ortameer

Vandaag staat het Ortameer op het programma. Na een kort boottochtje komen we aan bij Orta San Giulio, ook wel de 'parel van het Ortameer' genoemd. We zien hier de Sacro Monte, de heilige berg van Orta. De 20 kapelletjes, gelegen aan een wandelpad, met levensgrote beelden en schitterende fresco's zijn gewijd aan aspecten uit het leven van de heilige Franciscus van Assisi. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel.

Dag 5 Treinrit Centovalli

We maken vandaag een prachtige treinreis (zie voordeelpakket) en u kunt daarbij genieten van de prachtige natuur in Italië en Zwitserland. Deze treinreis gaat door het Valle Vigezzo, het dal van de schilders, en het Centovalli (duizend dalen). Het smalspoor leidt over hoge viaducten, door tunnels, wijnstreken en bossen, langs watervallen en diepe kloven. Op de route ziet u o.a. de bedevaartskerk Madonna del Sangue. Aan het einde van de rit staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we langs het Lago Maggiore terug naar ons hotel.

Dag 6 Vrije dag of dagtocht Milaan

U kunt vandaag heerlijk relaxen. Als u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u mee naar de hoofdstad van Lom­bardije: Milaan. Onder leiding van een gids hebben we een uitgebreide stadsbezichtiging en zien o.a. het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele, Piazza delle Scala en Piazza del Duomo. U heeft ook voldoende tijd om deze mooie stad zelf te verkennen of lekker te winkelen. Aan het eind van de middag zijn we terug in Verbania.

Dag 7 Isola Bella

Deze dag staat in het teken van het bloemeneiland Isola Bella en het bij­be­horende kasteel van de familie Bor­romeo. Met de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt, maken we de overtocht naar dit schitterende eiland. We brengen een bezoek aan het geheel in barokstijl gebouwde kasteel en de prachtige daarbij behorende tuin. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 8 Vrije dag

Een heerlijke vrije dag. U kunt lekker luieren, een wandeling langs het meer maken, gaan zwemmen of een terrasje pakken. De keuze is aan u!

Dag 9 Verbania - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Lago Maggiore en vertrekken we uit Verbania. We rijden naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

Dag 10 Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste etappe van deze schitterende excursiereis naar het Lago Maggiore. Bij aankomst op ons centrale overstappunt in Nederland wacht u een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman

3* Hotel Miralago, Verbania

Het hotel is mooi gelegen in Verbania, direct aan het Lago Maggiore. Het beschikt over een receptie, restaurant met uitzicht op het meer, bar en lift. De kamers beschikken allen over een kluisje, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.
Enkele kamers kunnen gelegen zijn in Hotel Intra (ca. 100 meter) of Hotel Contrada (ca. 150 meter). Het diner is in Hotel Miralago.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:29:18 | 0,18 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch