Excursiereis 10 dagen Aan de oevers van het Lago Maggiore

vanaf € 799,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in 3* hotel o.b.v halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Macugnaga
 • Excursie Milaan
 • Excursie Isola Bella
 • Bezoek Ortameer
 • Optionele treinrit Centovalli
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf uw opstapplaats reist u met één van onze servicelijnen naar ons verzamelpunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend gaan we op weg naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Zondag: Aankomst Italië

We rijden via een mooie route door Zwitserland naar ons hotel in Italië. Uiteraard houden we tijdens deze rit diverse stops. Na aankomst in het hotel volgt de kamerindeling en het diner.

Maandag: Macugnaga

Na het ontbijt gaan we naar één van de mooi­ste en oudste plaatsjes in de omgeving, Macugnaga, ook wel de 'koning van de Italiaanse Alpen' genoemd. In Macugnaga is het of de tijd stil is blijven staan. Ooit leefden hier de eerste Ger­manen. U kunt hier een bezoek brengen aan het museum Casa Walser of de goudmijn. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen! Vroeg in de middag zijn we weer terug in Baveno.

Dinsdag: Ortameer

Vandaag staat het Ortameer op het programma. Na een kort boottochtje (voordeelpakket) komen we aan bij Orta San Giulio, ook wel de 'parel van het Ortameer' genoemd. We zien hier de Sacro Monte, de heilige berg van Orta. De 20 kapelletjes, gelegen aan een wandelpad, met levensgrote beelden en schitterende fresco's zijn gewijd aan aspecten uit het leven van de heilige Franciscus van Assisi. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel.

Woensdag: Treinrit Centovalli

We maken vandaag een prachtige treinreis (voordeelpakket) en u kunt daarbij genieten van de prachtige natuur in Italië en Zwitserland. Deze treinreis gaat door het Valle Vigezzo, het dal van de schilders, en het Centovalli (honderd valleien). Het smalspoor leidt over hoge viaducten, door tunnels, wijnstreken en bossen, langs watervallen en diepe kloven. Op de route ziet u o.a. de bedevaartskerk Madonna del Sangue. Aan het einde van de rit staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we langs het Lago Maggiore terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag. U kunt lekker luieren, een wandeling langs het meer maken, gaan zwemmen of een terrasje pakken. De keuze is aan u.

Vrijdag: Isola Bella

Deze dag staat in het teken van het bloemeneiland Isola Bella en het bij­be­horende kasteel van de familie Bor­romeo. Met de gasten die het voordeelpakket hebben geboekt, maken we de overtocht naar dit schitterende eiland. We brengen een bezoek aan het geheel in barokstijl gebouwde kasteel en de prachtige daarbij behorende tuin. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag of Milaan

U kunt vandaag heerlijk relaxen. Indien u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u mee naar de hoofdstad van Lom­bardije: Milaan. Onder leiding van een gids hebben we een uitgebreide stadsbezichtiging en zien o.a. het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele, Piazza delle Scala en Piazza del Duomo. U heeft ook voldoende tijd om deze mooie stad zelf te verkennen of lekker te winkelen. Aan het eind van de middag zijn we terug in Baveno.

Zondag: Vertrek Italië

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Lago Maggiore en vertrekken we uit Baveno. We rijden naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

Maandag: Terugreis

Alweer de laatste etappe van deze schitterende excursiereis naar het Lago Maggiore. Bij aankomst op ons verzamelpunt in Nederland krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. 

Landkaart: Aan de oevers van het Lago Maggiore

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.

Hotel Beau Rivage 3*

Het hotel is centraal gelegen in Baveno, direct aan het Lago Maggiore. Het hotel beschikt over een receptie met ruime lounge, diverse restaurants, bar, lift en tuin met buitenzwembad. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Reisverhaal Astrid

Dag 1: Vertrek uit Zeeland met onderweg ern extraatje
We vertrokken mooi op tijd uit Zeeland en onderweg stopten we eerst langs de snelweg in België. Daarna verliet chauffeur/reisbegeleider Erwin de snelweg en reden we via de Luxemburgse Ardennen naar Vianden voor de lunch.
Het overnachtingshotel was in Holtzheim (Frankrijk) , het diner was in een restaurant in de buurt van het hotel.

Dag 2: Via Zwitserland naar Italië
Onze chauffeur/reisbegeleider koos ervoor om ons niet één maar twee stoelen over te laten slaan bij het rouleren. Hierdoor kwamen er meer mensen voorin de bus te zitten, maar zat niet iedereen een keer op de eerste rij.
De reis ging o.a. door Zwitserland, met als letterlijke hoogtepunt de Gotthardpas (ipv de Gothardtunnel). Door de vakantiedrukte duurde het allemaal een stuk langer dan gepland, maar om 18.15 uur kwamen we aan in het hotel. Het hotel ligt prachtig aan de boulevard en het eerste diner smaakte prima.

Dag 3: Macugnaga en Stresa
Een ware bergetappe op de Monte Rosa 😉 Al slingerend beklommen we de weg naar Macugnaga. Af en toe letterlijk dwars gezeten door automobilisten die niet wisten waar ze naartoe moesten als de bus een bocht moest maken. Macugnaga is een leuk toeristisch dorpje, op 1327 meter hoogte, verscholen in de bergen.
Omdat het plaatsje niet geschikt is om er een hele dag door te brengen, werden we naar Stresa gebracht. Stresa ligt ook aan het Lago Maggiore, op een paar kilometer afstand van Baveno. Er staan een aantal hele luxe hotels. Door de warmte (33 graden - hoge luchtvochtigheid) kwamen we niet veel verder dan het eten van een ijsje en het drinken van iets koels op een terrasje.

Dag 4: Ortameer
Door kleine straatjes en mooie paadjes (dat rijmt zo lekker 😉) manoeuvrerend, kwamen we aan in Pella aan het Ortameer. Nadat we door de chauffeur waren getrakteerd op koffie/thee met een koekje, liepen we naar de aanlegsteiger. De eerste (korte) stop was op Isola San Giulio. Een prachtig klein eilandje (275 x 140 meter) met wat bezienswaardigheden en een stilteweg. Daarvandaan was het nog drie minuten varen naar Orta San Giulio, aan de overkant van Pella. Daar beklommen we de Sacro Monte (heilige berg). Een mooie wandeling naar twee kerken en 20 kapelletjes.
Na de lunch staken we het meer weer over en zijn we via een mooie route terug naar het hotel gereden.

Dag 5: Centovalli treinrit
Deze treinrit start in Domodossola (Italië) en rijdt dan in een kleine twee uur naar Locarno (Zwitserland). De trein rijdt onder andere door het Valle Vigezzo (dal van de schilders) en het Centovalli (duizend dalen).
De dag begon met regen, maar gelukkig knapte het snel op, waardoor we voor vertrek in Domodossola nog even lekker op een terrasje konden zitten. Van de treinrit zelf hadden we iets meer verwacht, maar het was zeker leuk om meegemaakt te hebben.
In Locarno hadden we ruim twee uur de tijd om het centrum te verkennen. Enkele reisgenoten kozen ervoor om met een soort kabelbaan naar boven te gaan.
De terugweg ging volledig langs het Lago Maggiore, wat schitterende vergezichten opleverde.

Dag 6: Milaan
Met 38 personen vertrokken we richting de modestad Milaan. Omdat het meezat in het verkeer, konden we onderweg nog een keer stoppen voor koffie. Rond half 11 waren we bij het Castello Sforzesco en ontmoetten we onze gids. Zij vertelde daar onder andere dat als het aan 'Koning' Napoleon had gelegen, hij het kasteel had laten slopen.
Na het bezoek kregen we een bescheiden rondrit door de buitenwijken van Milaan en stapten we uit op de hoek van het Piazza della Scala. Precies.... daar waar de beroemde Scala van Milaan is.
Daarna liepen we door de Galleria Vittorio Emanuele II, waar de grote namen, zoals Prada en Guchi, gevestigd zijn.
Als je door de imposante gallerij bent gelopen, kom je op het Piazzo del Duomo.. Weer goed... daar waar de beroemde Dom van Milaan staat 😏
Nadat we werden gewezen op de gouden Madonna (het enige gouden beeld boven op de Dom), konden we Milaan zelf nog zo'n drie uur verkennen.

Dag 7: Isola Bella en Isola del Pescatori (Isole Borromee)
Een rustige start! Om 9.20 uur werden we verwacht in het haventje van Baveno (op 150 meter van ons hotel).
Deze dag stond een bezoek aan twee van de vijf Borromeïsche eilanden op het programma. Isola Bella konden we eerst een zelf verkennen (en de toeristenwinkeltjes bezoeken). Daarna kregen we een rondleiding in Palazzo Boromeo.
Met de bouw van dit paleis en de tuinen er omheen, werd gestart in de 17e eeuw. In de 20e eeuw werden nog bouwwerkzaamheden uitgevoerd. De familie Borromeo brengt nog steeds ieder jaar een bezoek aan het paleis.
Na de rondleiding konden we de tuinen van het paleis bewonderen.
Het bezoek aan Isola del Pescatori was wat kort. Na de lunch was er weinig tijd om iets van het eilandje te kunnen zien.
Rond half 3 waren we terug in Baveno en vanuit het haventje hebben we een ritje gemaakt met het toeristentreintje. Dat treintje rijdt een aantal keer per dag door Baveno. Het is een leuke manier om iets meer van het stadje te zien.
Wij sloten de dag in stijl af: namelijk met ons dagelijks zwembadbezoekje. Na een lange warme dag is dit de perfecte manier om wat af te koelen, en om in leuk gezelschap wat te kletsen en te lachen.

Dag 8: Vrije dag!
Onze laatste dag in Baveno. Voor de liefhebbers had de chauffeur een aantal uitjes verzonnen en daarvoor had hij een hele dienstregeling uitgedacht. Wij kozen ervoor om met de 'lijndienst" naar Intra te gaan om daar de markt te bezoeken. Andere mogelijkheden waren een bezoek aan een botanische tuin en een ritje met een bijzondere kabelbaan naar een mooi uitzichtpunt (waarvoor je met de ferry over moest steken).
Het diner had een feestelijk tintje, we kregen een extra voorafje en het dessert (slagroomtaart - erg lekker) werd op een speciale manier binnengebracht. Na het diner werd de hele groep op de boulevard verwacht waar de chauffeur en zijn vriendin met ons wilden proosten op een mooie reis.

Dag 9 (en 10): Op de teruqweg naar Nederland
Om 8.00 uur werden de koffers verwacht bij de bus. Na het inladen van de koffers, én nadat iedereen dan toch een plekje in de bus had gevonden, vertrokken we voor de terugreis. Tot aan Locarno volgden we het meer, daarna reden we tussen de bergen. In de buurt van de Gotthard werd democratisch besloten dat we dit keer door de tunnel zouden gaan.
Het verkeer voor de Gotthardtunnel zat mee en daarom konden we bij Altdorf van de snelweg af. Via de Axenstrasse kwamen we in Brunnen (Zwitserland), waar we gestopt zijn voor de lunch.
Daarna was er nog een stop in Luzern, de stad van de uurwerken. En nu zijn we aangekomen bij ons overnachtingshotel in Sausheim (Frankrijk). Morgen is alweer de laatste dag van onze reis.
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Mooie plekjes bezocht, veel gezien, leuke mensen leren kennen en ook veel gelachen. Chauffeur/reisbegeleider Erwin heeft ons onderweg veel verteld en heeft ons veilig en zeer vakkundig uit en (bijna) thuis gebracht.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:12:53 | 0,14 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch