Excursiereis 5 dagen Berlijn en Potsdam - Light All inclusive

vanaf € 299,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een prima 3* hotel
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Drankjes, dagelijks 17.00 – 20.30 uur
  • Potsdam met Sanssouci
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel even ten zuiden van Berlijn. Onderweg zullen diverse korte stops gemaakt worden. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Stadstour voormalig West-Berlijn

Vandaag staat de eerste kennismaking met Berlijn op het programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een uitgebreide stadstour door voormalig West-Berlijn (voordeelpakket). We rijden over de beroemde Kurfürstendamm met als blikvanger de Gedächtniskriche en het KaDeWe, en u ziet het Europa-Center, Potsdamer Platz, de Siegesäule en de Rijksdag. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Woensdag: Potsdam en Lutherstadt Wittenberg

Vanochtend brengen we een bezoek aan Potsdam, de stad waar in 1945 in het paleis Cecilienhof de Potsdammer Conferentie werd gehouden. Deze was bepalend voor de ontwikkelingen na de oorlog. Potsdam was ooit het machtscentrum van de Pruisen en van Frederik de Grote. Potsdam geniet vooral wereldfaam vanwege de indrukwekkende tuinen en paleis Sanssouci. Daarnaast is een wandeling door de Hollandse wijk een aanrader! In de middag brengen we een bezoek aan Wittenberg, de stad waar Luther woonde, preekte en zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk spijkerde waarmee de reformatie begon.

Donderdag: Stadstour voormalig Oost-Berlijn

Het oostelijk deel van Berlijn staat vandaag op ons programma. O.l.v. een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit (voordeelpakket) langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname zal er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd.
 

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Berlijn en Potsdam - light all inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Ferien Hotel Fläming, Niemegk

Midden in het glooiende natuurgebied Fläming staat het Ferien Hotel. Het hotel beschikt o.a. over een bar, terras, restaurant, lift en wifi. Uw nette kamer is voorzien van televisie, telefoon en badkamer met douche en toilet.
 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:13:49 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch