telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Autovakantie 8 dagen Gardameer, Garda

vanaf € 249,-
 • Verblijf in Hotel Royal/Palme/Suite 3* in Garda
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Toeristisch gezellig Gardameer
 • Bezoek Verona, Sirmione en Venetië
 • Dolomietentocht
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Tips voor activiteiten

Het Gardameer (Lago di Garda) is het grootste romantische bergmeer van Italië met een lengte van ruim 50 km, een breedte van 19 km en een diepte tot 346 meter. Steile berghellingen, mooie palmbomen, cipressen, olijfbomen en kleurrijke bloemen vormen het decor van deze reis. Hier en daar ziet u citroenboomgaarden, waarvan de beroemde limoncello gemaakt wordt. Historische en pittoreske stadjes omgeven het Gardameer, waar de zon altijd lijkt te schijnen. Onderstaand vind u een aantal tips voor uitstapjes in de omgeving. Maak eens een prachtige rondrit door de ruige bergwereld van de Dolomieten met zijn kenmerkende steile kalkstenen rotswanden en pieken. En wat dacht u van het wereldberoemde Venetië? In onze standplaats Garda verblijven we in een van de hotels van Chincheriniketen, gelegen op loopafstand van het oude centrum van Garda.

Garda

Verona

Breng een bezoek aan een van de mooiste kunststeden van Italië, de stad Verona. Verona is wereldwijd bekend vanwege het balkon van Romeo en Julia, maar ook van de Arena, het amfitheater waar jaarlijks de bekende opera’s worden opgevoerd.De historische binnenstad van Verona staat immers niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Piazza del Erbe is één van de twee mooiste pleinen van Verona. Dit oude marktplein is een levendig plein omringd door prachtige gebouwen. Dagelijks wordt er een markt gehouden en is het vrijwel altijd gezellig druk op de terrasjes. Als u een aantal musea en bezienswaardigheden in Verona wilt bezoeken dan is het zeker de overweging waard om een Verona Card aan te schaffen. Hiermee krijgt u gratis toegang tot bijna 20 musea en bezienswaardigheden in Verona inclusief het beroemde amfitheater. Ook mag u gratis gebruik maken van de bussen die door de stad rijden.

Bardolino

Bardolino is bij de meeste Nederlanders wel bekend. En niet voor niets. Het is een echt klassiek vakantiestadje aan het Gardameer. Het oude centrum van de stad is grotendeels autovrij waardoor je heerlijk door de smalle straatjes en over de pleintjes kunt wandelen zonder last te hebben van verkeer. De oude huizen hebben mooie pasteltinten. Er heerst altijd een gezellige sfeer, vooral aan de boulevard bij het haventje dat altijd vol ligt met (vissers)bootjes. Er zijn volop restaurantjes, terrasjes en ijssalons. Bardolino is ook bekend om de wijnen uit deze streek. De mooi gevormde wijnflessen worden hier te koop aangeboden. Iedere donderdagmorgen is er de gezellige weekmarkt. Een bezoek aan een typisch Italiaanse markt mag op deze reis natuurlijk niet ontbreken!

Venetië

Vanuit Garda is het absoluut leuk om een dagtocht te maken naar Venetie. U parkeert de auto in de Terminal van Venetië en gaat vervolgens aan boord van de veerboot naar het San Marcoplein. De wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen! Bekijk het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de San Marco basiliek op het gelijknamige plein. Een handig vervoermiddel in Venetië zijn de busboten. Met een dagkaart kun je de hele dag gebruik maken van de boten en bij alle bekende punten in- en uitstappen. De romantische tocht met een gondel door de kanalen van de stad is tegenwoordig een dure toeristische attractie.

Dolomietentocht

Afwisseling in culuur , liefhebber van rust en natuur? Maak dan een van de mooiste natuurtochten in de omgeving, namelijk een rondrit door de indrukwekkende Dolomieten. Geniet van de schoonheid van de grillig gevormde toppen van dit gebergte. Vergeet uw camera vandaag niet!

Sirmione

Het schiereilandje Sirmione is gelegen aan het eind van een 3,5 kilometer lange landtong en het drukstbezochte dorp aan het Gardameer. Via de indrukwekkende entree door de poort loopt u naar het kasteel  Castello de Sirmione. Wie de trappen beklimt naar de top van het kasteel, wordt beloond met een fraai uitzicht over Sirmione en het Gardameer. Aan de noordkant van het schiereiland liggen de grotten van Catallus. Hier kunt u de restanten van een oude Romeinse villa bewonderen (Villa Romana) en het museum Antiquarium bezoeken. U kunt een deel van de route naar de grotten van Catallus afleggen met een toeristentreintje. U kunt er ook voor kiezen de panoramische route te wandelen langs het Gardameer. Deze route ligt aan de oostelijke kant van Sirmione. Het pad voert langs de 16de-eeuwse kerk Santa Maria Maggior, de zwavelbronnen en de strandjes. Aan de westelijke oevers van het centrum zie je meerdere terrassen die op palen boven het water zweven en het naar onze mening mooiste plein van Sirmione: Piazza Giosuè Garducci. Het centrum is vrij beperkt bereikbaar. Houdt rekening met drukte, zeker in het hoogseizoen, en beperkte (en vaak dure) parkeermogelijkheden.

Malcesine

Hotel Palme & Suite 3*

Het hotel ligt op ca. 200 meter van het Gardameer. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, buitenzwembad en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, televisie en airconditioning. 

Hotel Royal, Garda 3*

Het hotel is rustig gelegen op ca. 200 meter van het gezellige centrum van Garda en op ca. 400 meter van de haven en het meer. Het hotel beschikt over een receptie met lounge en bar, restaurant, lift en zwembad met ligweide en ligstoelen. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon, airconditioning (alleen in juli en augustus), balkon of terras en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis (in de openbare ruimtes).

Zwitserland

Oppervlakte: 41.284 km²
Inwoners: 7.604.467
Hoofdstad: Bern
Regeringsvorm: Parlementaire Bondsstaat
Religie: Christendom en Katholiek
Valuta: Zwitserse Frank
Elektriciteit: 220V, stekkers type J, platte stekkers van het type C kunnen hier gebruikt worden, voor andere stekkers hebt u een verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans, Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Er is geen duidelijke Zwitserse keuken te beschrijven. Kaasgerechten staan in het hele land veel op het menu, verder zijn er veel verschillen tussen regionale gebieden. Deze verschillen zijn veroorzaakt door invloeden uit buurlanden. De restaurants serveren hun lokale specialiteiten en streekgebonden gerechten, maar daarnaast maken ze ook altijd internationaal bekende gerechten. Bekende Zwitserse gerechten zijn rösti en kaasfondue of kaasraclette. Ook de chocolade uit Zwitserland is bekend. Als voorgerecht of borrelhapje wordt vaak ‘Trockenfleisch’ gegeten. Dit is flinterdun gedroogd rundvlees. ‘Geschnetzeltes’ komt u overal in Zwitserland tegen, dit is kalfsvlees in roomsaus. Rondom de meren zijn visgerechten populair. Veel Nederlanders weten niet dat Zwitserland veel eigen wijnen heeft. Deze wijnen zijn betaalbaar en ook erg goed van kwaliteit. Uit het Walliser Rhônedal, de streek langs het Meer van Genève en de meren in de Jura en uit Ticino, zijn de meeste wijnen afkomstig. Als afzakkertje na de maaltijd wordt vaak Pflümi, Kirsch of Poire Williams genuttigd.

Flora en Fauna
Op de berghellingen is veel bebossing en langs de rivieren groeien oeverbossen. In het Mittelland zijn vooral beuken en fijnsparren te vinden, met daarbij lindes, esdoorns, zomereiken en essen. Op de schuinte van de Jura wordt vooral gemengd bos aangetroffen, met beuken en esdoorns in de lagere gebieden en fijnsparren en zilversparren in de hogere regionen. Afhankelijk van het klimaat, begint de boomgrens op een hoogte tussen de 1800 en 2800 meter. Struiken, waarin de bosbes, beredruif, groene els of het alpenroosje groeien, verbinden de bebossing met de alpenweiden (matten). De matten boven de boomgrens zijn gevuld met onder andere gras, sleutelbloemen, orchideeën, anemonen, verscheidene gentiaansoorten en edelweiss. In de lente en het begin van de zomer bloeien deze bloemen, waardoor de alpenweiden in een prachtige bloemenzee veranderd. Op de nog hoger gelegen gebieden groeien korstmossen op de rotsen en kussenplanten in de rotsspleten. Door milieuverontreiniging en wintersport is erosie ontstaan en ook raakt de bodem het plantendek kwijt. Vooral de alpenweiden lopen hierdoor gevaar.

In en rondom de wateren leven veel dieren, vooral zoogdieren, vissen, amfibieën en vogels. De vlagzalm, beekforel en rivierdonderpad komen voor in snelstromende rivieren. De waterspreeuw leeft ook veel in de regio van deze rivieren. Vissen die in de stilstaande of langzaam stromende wateren leven zijn onder andere de brasem, paling, snoek en rivierbaars. In de bossen zijn veel reeën te vinden en in mindere mate edelherten. Wilde katten, vossen, dassen, wilde zwijnen en boommarters komen voor in de bossen van de Voor-Alpen en de Jura. Amfibieën die redelijk veel voorkomen zijn adders, aspisadders, esculaapslangen en smaragdhagedissen. De vogels die in de bossen leven zijn onder andere de kruisbek, verscheidene soorten spechten en uilen (waaronder de oehoe). Boven de bossen zijn roofvogels te zien, op zoek naar hun prooi. Het betreft vooral de buizerd, havik, boomvalk, sperwer en wespendief. Rondom de boomgrens leven de notenkraker, hazelhoen, auerhoen en korhoen. De Alpenmarmotten hebben ondergrondse burchten in het hooggebergte. Nog hoger, op het grensgebied van de alpenweiden en de rotshellingen, leven gemzen. Steenbokken leven in het daarboven gelegen gebied.

Geschiedenis
De eerste bewoners van Zwitserland waren de jagers in de grotten, zo’n 10.000 jaar v. Chr. Gevonden voorwerpen in de Jura bewijzen dit. In 8.000 v. Chr. zwermden de mensen uit over de afgesmolten vlaktes van de gletsjers. In ongeveer 6.000 v. Chr. kwamen volken uit het Midden-Oosten naar Zwitserland. Zij zetten eenvoudige nederzettingen op en bestonden van de landbouw. Ze kapten hiervoor bossen er bebouwden land. De belangrijke Tène-cultuur kwam op in de ijzertijd, zo’n 800 jaar v. Chr. Deze periode was belangrijk omdat toen bijvoorbeeld de eerste munten in omloop kwamen. De bevolking leefde toen in paalwoningen. De Helveten, een Keltische stam, verspreidden zich vanuit Zuid-Duitsland over Zwitserland. In 58 v. Chr. werden ze door Julius staande gehouden. De Helveten werden voorgoed ondergeschikt in 15 v. Chr. De Romeinse provincie Helvetia was gerealiseerd. Geleidelijk veranderden de legerplaatsen van de Romeinen in grote steden, bewoond door de Romeinen en Kelten. Deze volken leefden vredelievend naast elkaar tot en met de 3e eeuw. De welvaart was redelijk in die tijd. Het West-Romeinse rijk viel in de 4e en 5e eeuw, onder meer door invallen van Germaanse stammen uit het noorden. Tenslotte slaagde de Bourgondische stam erin om zich te vestigen rondom het Meer van Genève. De Bourgondiërs zetten in West-Zwitserland een koninkrijk op, met Latijn als voertaal. Een andere Germaanse stam, de Alemannen, settelde zich in het noorden en oosten van Zwitserland. De taalgrens is hiervan afkomstig.

Prijsniveau
De prijzen zijn gemiddeld iets hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Jodelen is typisch Zwitsers en het komt dan ook veel voor in de Zwitserse volksmuziek. De landbouwers in de bergen zijn ooit begonnen met het jodelen. Ze gebruikten het om met elkaar te communiceren, van de ene naar de andere berg.
 • Zwitserland heeft het dichtste spoorwegennet ter wereld. De lengte van het spoor is in totaal ongeveer 5.000 km. Er zijn ook een aantal bergtreinen, zoals de Glacier Express. Deze behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld.
 • De koffie in Zurich is de duurste ter wereld en ook Basel staat in de top 5. Daarvoor krijgt u wel een goede kwaliteit koffie.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:08:51 | 0,56 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch