telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Autovakantie 5 dagen Zwarte Woud

    Niet ver van het hotel bevinden zich een aantal ‘typisch Schwarzwälder’ bezienswaardigheden, die niet mogen ontbreken tijdens uw verblijf in het Zwarte Woud. Via een mooie route rijdt u naar het land van de koekoeksklokken. In Schonachbach staat de grootste koekoeksklok ter wereld. Deze is zo groot als een woonhuis! In Furtwangen komt u in het Uhrenmuseum alles te weten over dit uurwerk. De omgeving waar u doorheen rijdt is schitterend. Maakt u vooral ook een tussenstop in Triberg, bij de hoogste waterval van het Zwarte Woud.

     
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zwarte Woud, waterval en koekoeksklokken

Niet ver van het hotel bevinden zich een aantal ‘typisch Schwarzwälder’ bezienswaardigheden, die niet mogen ontbreken tijdens uw verblijf in het Zwarte Woud. Via een mooie route rijdt u naar het land van de koekoeksklokken. In Schonachbach staat de grootste koekoeksklok ter wereld. Deze is zo groot als een woonhuis! In Furtwangen komt u in het Uhrenmuseum alles te weten over dit uurwerk. De omgeving waar u doorheen rijdt is schitterend. Maakt u vooral ook een tussenstop in Triberg, bij de hoogste waterval van het Zwarte Woud.
 

Hochschwarzwald en Titisee

Voor prachtige routes raden wij u het Hochschwarzwald aan. Rijdt u vanuit Freiburg richting Todtnau over de Schauinsland-route, die zich een weg slingert door diepe valleien en sfeervolle dorpen, tussen de twee hoogste pieken van het Zwarte Woud: de Belchen en de bijna 1500 meer hoge Feldberg. Op de Belchen is het zeker de moeite waard de kabelbaan te nemen naar de top, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft! Even verderop liggen de twee bekendste meren van het Zwarte Woud: de Schluchsee en de Titisee. Een kopje koffie met Schwarzwälder Kirschtorte, of een ijsje op één van de terrasjes aan de waterkant geven u het ultieme vakantiegevoel! Voor wandelaars is het Hochschwarzwald, de Titisee en de Schluchsee een waar eldorado. Overal vindt u goed geprepareerde wandelpaden. Interessant is ook een bezoek aan de immense Dom en klooster in het kleine dorpje St. Blasien.
 

Freiburg en Kaiserstuhl

Op minder dan een half uur ligt Freiburg, dat wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. De uitgestrekte voetgangerszone is uitstekend geschikt om gezellig te slenteren en te winkelen. Wilt u meer dan alleen de stad Freiburg? Rijdt u dan de stad uit in westelijke richting de Franse grens. Hier, in de vallei van de Rijn, vindt u de Kaiserstuhl: een uniek laaggebergte van vulkanische oorsprong. Vanaf de meer dan 500 meter hoge Kaiserstuhl heeft u een schitterend uitzicht over de Rijn, Freiburg, aan de ene kant het Zwarte Woud en aan de andere kant de Vogezen. Bij helder weer ziet u in de verte zelfs de besneeuwde Alpentoppen!
 

Straatsburg en Haut Koenigsbourg

Net over de grens in Frankrijk ligt één van de “Hoofdsteden van Europa”: Straatsburg. Vooral het oude centrum, genaamd: La Petite France, is prachtig! In deze oude wijk waant u zich terug in de tijd. Blikvanger van de stad is zonder meer de imposante Notre Dame in het hart van de stad. Een boottochtje rondom het centrum is zeker een aanrader. Even buiten Straatsburg vindt u de indrukwekkende burcht Haute Koenigsbourg, een Middeleeuws Kasteel, dat hoog boven de laagvlakte van de Rijn uittorent. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht. In de kelders van het kasteel is een prachtige verzameling middeleeuwse wapens te
zien.
 

Route de Vins en Colmar

Eveneens in Frankrijk: de Route de Vins, oftewel: wijnroute. Deze prachtige route langs wijngebieden aan de voet van de Vogezen begint even ten zuiden van Straatsburg en eindigt bij Colmar. Onderweg passeert u dorpjes, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Maakt u vooral een stop in het ommuurde dorp Riquewihr. In het nabijgelegen Hunawihr is een bezoek aan het beroemde Ooievaarspark een aanrader. Naast tientallen ooievaars zijn hier ook andere vogels, vissen, bevers en otters te bewonderen. De stad Colmar is een lust voor het oog. Talloze, met bloemen versierde vakwerkhuizen kenmerken dit kleurrijke en historische stadje.
 

Bloemeneiland Mainau

Hoewel iets verder weg, is een bezoek aan Mainau zeker aan te bevelen! Dit bloemeneiland, gelegen in de Bodensee, telt 45 hectare aan bloemenperken en is begroeid met de meest exotische planten en bomen. Verder zijn het kasteel, de barokke kerk en diverse torens de moeite waard om te bezichtigen. U kunt dtt bezoek combineren met een bezoek aan de Rheinfall bij Schaffhausen
Deze 150 meter brede en 23 meter hoge waterval is de grootste van Europa. Een korte boottocht brengt u tot vlakbij de waterval.


 

Europapark

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er de bekende Hollandse huisjes met hun trapgevels. Die plek bestaat: het is Europa-Park in Rust, Duitsland. Met meer dan 100 (!) attracties en shows is het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte en hoogst gewaardeerde parken in Europa. Dit park, gelegen in het Zwarte Woud, heeft maar liefst tien achtbanen, waaronder de hoogste van Europa. Iedereen komt er aan zijn trekken, er zijn vele attracties voor jong en oud. Doet u het liever wat rustiger aan: iedere dag is er een wervelend showprogramma.

 

Gasthof Bären

De familie Burger verwelkomt u graag in Gasthof Bären! Het gezellige gasthof is gelegen in het dorp Winden im Elztal, zeer centraal in het Zwarte Woud, even ten noordoosten van Freiburg. Het beschikt o.a. over een bar en terras. Uw auto parkeert u gratis op de ruimte parkeerplaats voor het hotel. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en satelliet-tv. Het gasthof beschikt niet over een lift, maar biedt een kofferservice op de aankomst- en vertrekdag.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:48:38 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch