Autovakantie 5 dagen Drenthe - All inclusive

vanaf € 329,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • 5-daagse autovakantie
  • Hotel De Bonte Wever 4* in Assen
  • Verblijf o.b.v. All inclusive
  • Ontdek Assen en Groningen of Friesland
  • Bezoek de hunebedden en Orvelte
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Assen

In het noorden van de provincie Drenthe ligt de hoofdstad Assen, waar ook Hotel De Bonte Wever ligt. Het lijkt alsof de tijd stilstaat in deze stad. Het Drents museum is een bezoek zeker waard en de schitterende omliggende natuurgebieden lenen zich uitstekend voor een mooie fietstocht of wandeling. Assen kunt u gemakkelijk in één middag verkennen. De beste plek om van een hapje en een drankje te genieten is in de binnenhaven van de stad. 

Hunebedden en Orvelte

Bezoekt u Drenthe, dan moet u natuurlijk de hunebedden gezien hebben. In het Drentse landschap vindt u een aantal hunebedden gewoon langs de kant van de weg. Wilt u meer weten over de geschiedenis van deze oudste monumenten van Nederland? Gaat u dan naar het Hunebedcentrum in Borger, waar ook de grootste hunebed van Nederland (22 meter lang) te zien is. 

Het museumdorp Orvelte is een bezoek meer dan waard. Een wandeling door dit esdorp geeft u het gevoel terug te gaan in de tijd. Zo krijgt u een indruk van de manier waarop mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven Orvelte een eigen unieke sfeer. 

Dokkum en Bolsward

Als u een historische stad wilt beleven dan is Dokkum echt een bestemming voor u. De bolwerken, de Admiraliteit, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontein, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; dat is Dokkum! De stad is beroemd vanwege Bonifatius, die hier in 754 door heidense Friezen werd vermoord, en als keerpunt van de Elfstedentocht. Geniet van de rijke historie in het mooie Dokkum.

Bolsward is de zesde stad op de Elfstedenroute, elk jaar ook het centrum van de fietselfstedentocht. Het is geen grote stad, maar wel een pareltje om heerlijk in rond te dwalen. Langs de grachten en vele monumenten, door het prachtige Juilanapark. Sta stil en bewonder het sierlijke stadhuis, volgens velen het mooiste van Nederland. Stad ook van Gysbert Japicx, grondlegger van de Friese letterkunde, Sonnema Berenburg en schatkamer van de Friese cultuur.

Groningen

Groningen, de hoofdstad van de gelijknamig provincie in het noorden van Nederland, is een bruisende stad met veel cultuur en evenementen, mooie historische monumenten, gezellige winkelstraten voor een lekker dagje shoppen en smaakvolle restaurants. Bezoek de hofjes en de Prinsentuin in de binnenstad, wandel door de eeuwenoude straten, beklim de Martinitoren of maak een boottocht door de stad. In het veelzijdige Groningen is voor iedereen iets te doen.

Openluchtmuseum Ellert en Brammers

Het Ellert en Brammertmuseum is een openluchtmuseum in Schoonoord over de cultuurhistorie van Zuidoost-Drenthe. Het is vernoemd naar de twee reuzen Ellert en Brammert die hier volgens de sage vierhonderd jaar geleden op het Ellertsveld zouden hebben geleefd. Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. De rode draad door het museum laat een steeds `modernere` bewoning zien. Verder zijn o.a. een tolhuis, schooltje, café-boerderij, houtzagerij, smederij, Saksische boerderij met stookhok, gevangenis, timmerwerkplaats, kerkje, keuterij en een drietal expositiegebouwen te bezichtigen.

Hotel

Hotel de Bonte Wever Assen 4*

Het hotel ligt naast het Asserbos en beschikt over een receptie, lounge, bar, terras, (ontbijt)restaurant, fitnessruimte en sauna. Alle kamers zijn goed ingericht en beschikken over een badkamer met inloopdouche en toilet, televisie en kluisje. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van All inclusive in het hotel, inclusief ontbijtbuffet/lunchbuffet/dinerbuffet, onbeperkt koffie/thee/(non)alcoholische drankjes, diverse snacks/lekkernijen en entertainment.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:18:57 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch