telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Autovakantie 4 dagen Overijssel, Ootmarsum

  • Overnacht in het Stadshotel Ootmarsum 3*
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Ontdek het 'Venetië van het noorden', Giethoorn
  • Bezoek Enter, Enschede, Staphorst én Ootmarsum
  • Dichtbij de Duitse grens voor een uitstapje naar Duitsland
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Bezoek Giethoorn

Giethoorn, ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd, ligt in de kop van Overijssel en wordt inmiddels door toeristen van over de hele wereld bezocht. In de 14e-eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor Giethoorn ontstond. U kunt in Giethoorn een fluisterboot huren en genieten van de prachtige natuur en waterwegen. Natuurlijk kunt u ook langs de grachtjes met bruggetjes wandelen of op een terrasje iets drinken.

Bezoek Enter

Enter was vroeger een echt ‘klompendorp’ en telde ooit meer dan 300 klompenmakers. Klompenmuseum Sköpke toont de geschiedenis van de Enterse klomp, de Enterse klompenmakers en hun gereedschappen. U vindt er honderden handgemaakte en machinaal vervaardigde draagklompen uit binnen- en buitenland. In het centrum van het dorp is het gezellig vertoeven op een terrasje.

Bezoek Enschede

De grootste stad in de regio Twente is Enschede. Met een bruisende binnenstad biedt het een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Ook kunt u bijvoorbeeld de synagoge of het Rijksmuseum Twenthe bezoeken.

Bezoek Staphorst

Staphorst is bekend vanwege de klederdrachten en de ramen met felgroene luiken en felblauwe raamdorpels. De gemeenschap van Staphorst is één van de meest kerkelijke van Nederland, waar de zondagsrust nog sterk in acht genomen wordt. Het Staphorst Museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van deze gemeente te ontdekken.

Bezoek Duitsland

U kunt de grens oversteken naar Duitsland. Vanuit Ootmarsum loopt er een schitterende route naar het bekende plaatsje Bad Bentheim, dat een bezoek zeker waard is. Er is een gezellig plein en een prachtig kasteel. Aansluitend kunt u doorrijden naar de mooie stad Osnabrück, waar u een gezellig centrum vindt met vele winkels en terrasjes.

Bezoek Ootmarsum

Tijdens uw verblijf in Stadshotel Ootmarsum is het ook een aanrader om tijd door te brengen in Ootmarsum zelf. U kunt hier mooie wandeling maken door het authentieke centrum of de prachtige omgeving en er zijn er in Ootmarsum verschillende bezienswaardigheden zoals het Openluchtmuseum en het Educatorium.

Stadshotel Ootmarsum 3*

Dit familiehotel ligt midden in het centrum van Ootmarsum. Het hotel beschikt over een restaurant, zitruimte met bar, lift en terras. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, televisie en bureautje. Wifi is gratis in het hotel.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:58:19 | 0,31 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch