7-daagse All-inclusive kerstcruise op de Rijn - 4* MS Viva Moments

vanaf € 999,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Luxe 4* cruiseschip
 • All-inclusive verzorging aan boord
 • Cruise over de Rijn
 • Bezoek kerstmarkten
 • Inclusief transfers
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Vier de kerstdagen op ons luxe 4*cruiseschip met All Inclusive verzorging

7-daagse All-inclusive kerstreis op de Rijn -  MS VIVA MOMENTS 4*

Düsseldorf - Keulen - Bonn - Koblenz - Mainz - Mannheim - Straatsburg

Stap deze Kerst aan boord van MS Viva Moments voor een luxe kerstcruise langs de mooiste steden aan de Rijn. Aan boord geniet u van een uitgebreide all-inclusive verzorging. Laat u verwennen in de spa of geniet van een uitgebreide maaltijd in het restaurant aan boord van het schip. Tijdens deze luxe cruise kunt u sfeervol verlichte kerstmarkten bezoeken met vele leuke kraampjes en heerlijke lekkernijen in de Domstad Keulen en het mooie Bonn. Ook in Koblenz, Mainz en Mannheim en Straatsburg kunt u genieten van de gezellige Duitse kerstsfeer. U kunt aan boord, tegen betaling een aantal excursies reserveren of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen wanneer we aanleggen. Vier Kerst dit jaar eens op een luxe riviercruiseschip op de Rijn!

21 december: Centrale overstappunt - Düsseldorf (inscheping) - vertrek naar Keulen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee rijden we naar Düsseldorf. Bij aankomst in Düsseldorf zijn uw hutten nog niet gereed, maar kunt u de bagage in de bagageruimte van het schip zeten en op eigen gelegenheid Düsseldorf gaan verkennen. De sfeervolle Altstadt is op loopafstand van de aanlegsteiger. Ook de kerstmarkten, met heerlijke Glühwein en typisch Duitse lekkernijen, zijn natuurlijk een bezoek waard. Omstreeks 15.00 uur is uw hut gereed en kunt u inchecken. U wordt van harte welkom geheten met koffie met gebak en een kleine snack. ‘ s Avonds kunt u genieten van een heerlijk meergangendiner met aansluitend in de lounge de all-inclusive drankjes. In de loop van de nacht varen we naar Keulen.
 

22 december: Keulen - Bonn

In de ochtend legt de kapitein aan in Keulen, één van de grootste steden van Duitsland. Na een luxe ontbijt kunt u van boord gaan voor een bezoek aan Keulen. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de enorme kathedraal, de Dom van Keulen, maar ook de middeleeuwse Altstadt en de kerstmarkten zijn een bezoek meer dan waard. Aan het eind van de middag zet ons cruiseschip koers naar Bonn. Tijdens het varen kunt u heerlijk genieten van het diner en de lampjes op de oever. We verblijven deze nacht aan de aanlegsteiger in Bonn.
 

23 december: Bonn - Koblenz

Tijdens het ontbijt vertrekken we al vanuit Bonn richting Koblenz waar we rond lunchtijd aankomen. Koblenz is één van de oudste steden van Duitsland en zal rond Kerst worden omgetoverd tot een romantisch kerstparadijs, met als hoogtepunt de kerstmarkt, welke zich uitstrekt over maar liefst 6 pleinen. U kunt ook een kijkje nemen op het Deutsches Eck, de plaats waar Rijn en Moezel samenvloeien. Na het diner is het gezellig vertoeven in de lounge of de bar van ons schip.
 

24 december: Koblenz - Mainz

Nog voor het ontbijt vertrekt het schip vanuit Koblenz naar Mainz, waar we rond 14.30 uur aanmeren. Tijdens de vaartocht kunt u heerlijk genieten het uitzicht of een bezoek brengen aan de wellness op het schip. De historische stad Mainz werd gesticht door de Romeinen en kent een rijke geschiedenis. Bezienswaardige historische gebouwen in Mainz zijn de Dom en de St. Stefanuskerk. Voor het gezamenlijke diner wordt u aan boord van de verwacht.
 

25 december 1e kerstdag: Mainz - Mannheim

's Morgens zal het schip koers zetten richting Mannheim, waar we rond 13.00 uur aankomen. Deze historische stad aan de Rijn en de Neckar kent een rijke geschiedenis. Dit is terug te zien in de architectuur van de stad, waar de watertoren een belangrijk symbool van de stad is. Na het diner aan boord vertrekt het schip voor de laatste etappe van deze kerstcruise.
 

26 december 2e kerstdag: Straatsburg

Na het ontbijt aan boord kunt u genieten van het uitzicht op de oevers als we naar Straatsburg varen, waar we rond lunchtijd aanmeren. Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en Grand Ile vormt het hart van de stad. Het is gelegen op een eiland in de rivier de Ile en is een wirwar aan steegjes, pleinen en een aaneenschakeling van historische panden in typisch Elzasser vakwerkstijl. Laat u bij het diner verrassen door de kok en geniet van deze laatste avond aan boord van het luxe cruiseschip Viva Moments.

27 december: Straatsburg - centrale overstappunt

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en reizen we per touringcar terug naar Nederland. Eenmaal aangekomen op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Alternatief vaarschema
In verband met weeromstandigheden, hoog- en laagwaterstanden, stakingen, veiligheidsredenen, etc. kan het voorkomen dat het vaarschema wijzigt of een andere haven wordt aangedaan. Bolderman Excursiereizen is hiervoor niet verantwoordelijk.

MS VIVA MOMENTS

Tijdens deze reis overnacht u aan boord van het luxe 4* riviercruiseschip VIVA MOMENTS. Dit moderne schip uit 2018 is van alle gemakken voorzien.
 
Bij mooi weer kunt u op het zonnedek genieten van het uitzicht op de oevers van de rivier. Laat u verrassen met een heerlijk eerste klas restaurant, waar u een ontbijtbuffet, lunch en in de avond een meergangen menu aangeboden krijgt. Voor de lekkere trek tussendoor kunt u terecht in de Bistro, waar u in ook in de buitenruimte van een hapje en drankje kunt genieten. Naast dit alles biedt VIVA MOMENTS een lounge met bar, een wellness- en fitnessruimte en een aantal huurfietsen. In het wellnessgedeelte bevinden zich een massagesalon, kapsalon en nagelstudio (niet inclusief).

Geniet op het VIVA MOMENTS schip van de mooiste rivieren van Europa met een luxe en uitgebreide all-inclusive formule. Alle hutten zijn gelegen aan de buitenzijde van het schip, op het Rubin en Diamond dek voorzien van panorama-ramen. Uw luxe hut is uitgerust met een flatscreen-tv, dagelijks gevulde minibar, een kingsize bed of 2 1-persoonsbedden, een Nespresso-machine, schoonheidsproducten van RITUALS® (of vergelijkbaar), kluis, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Het Ruby en Diamond Deck zijn met een lift met elkaar verbonden. Naar het Smaragd Deck en Sun Deck zijn trappen met een aantal treden.

Bij de reissom inbegrepen is het verblijf in een 2-persoons op het Smaragd Deck. De ramen van deze hutten zijn niet te openen. Tegen een toeslag kunt u een hut op het Ruby of Diamond Deck reserveren. Deze hutten beschikken over een Frans balkon.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:26:54 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch