telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen wintersfeer Zwarte Woud

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Overnacht in een prima 3* hotel in Oberwolfach
  • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Ontdek Freiburg, Triberg en de Titisee
  • Incl. bezoek aan Colmar in Frankrijk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat deze wintersfeerreis beginnen en vertrekken we naar het Zwarte Woud in Duitsland. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Oberwolfach.

Dag 2 Titisee en Triberg

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan we op weg naar een gedeelte van het Schwarzwald voor een mooie winternatuurtocht. We bezoeken de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Zwarte Woud. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige een hoogte van 1500 meter bereiken. Aansluitend rijden we naar Triberg waar het mogelijk is om de hoogste waterval van Duitsland te bezoeken of om gezellig in één van de vele restaurantjes wat te eten of te drinken. Na dit bezoek rijden we door het prachtige winterlandschap terug naar ons hotel.

Dag 3 Colmar in Frankrijk

Vandaag bezoeken wij het buurland Frankrijk. We maken een indrukwekkende tocht over een gedeelte van de wijnroute in de Vogezen. U kunt genieten van prachtige vergezichten en mooie dorpjes. Ook bezoeken we de stad Colmar, een historische stad met een gezellig kleurrijk centrum, bekend om zijn vakwerkhuizen. Het beroemdste huis van Colmar is Maison Pfister, maar ook het Maison des Têtes is het bekijken waard.

Dag 4 Freiburg

In de loop van de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan de stad Freiburg. De Münsterplatz, de grote gotische kerk en de leuke winkeltjes met trapgeveltjes vormen het middelpunt van de stad. Hier heeft u de mogelijkheid om te winkelen en de laatste souvenirs te kopen. We zijn vroeg in de middag weer terug in Oberwolfach.

Dag 5 Terugreis

Helaas moeten we afscheid nemen van het Zwarte Woud en via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur) en kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.​

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel 3 Könige

Dit van oudsher familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, radio, telefoon en satelliet-televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt te Zeeland (Noord-Brabant) gebracht.

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. 

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:59:18 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch