telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen wintersfeer Thüringen

  • Halfpension
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Berghotel Friedrichroda 3***
  • Dagelijks een gevarieerd avondprogramma
  • Gebruik van het zwembad
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

We rijden via een mooie route door Duitsland en stoppen regelmatig om te genieten van het prachtige uitzicht. Aan het eind van de middag arriveren we in het hotel. Na het inchecken staat een goed verzorgd diner in buffetvorm voor u klaar. ‘s Avonds wordt er in het hotel een gezellige schlagerparty georganiseerd.

Dag 2 Glasstudio Reuss en Oberweißbach

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Glasstudio Reuss in Gräfenroda. Hier kunt u een 80 jaar oude familietraditie glasblazen bekijken. Hierna rijden we door het Thüringer Woud naar de stad Oberweißbach. Een bijzondere ervaring is het om hier met de steilste treinbaan ter wereld de berg op te gaan. Na het diner kunnen de voetjes van de vloer tijdens de dansavond met live muziek.

Dag 3 Natuurtocht Thüringer Woud

Vandaag maakt u een rondrit door het prachtige Thüringer Woud. Tijdens de rit komen we langs diverse kastelen en burchten. We brengen ‘s middags nog een kort bezoek aan Rudolstadt. Aan het einde van de dag komen we terug in ons hotel voor het diner. Na het diner kunt u een filmavond bijwonen in het hotel.

Dag 4 Erfurt

Na het ontbijt vertrekken wij naar de voormalige Oost-Duitse stad Erfurt, de hoofdstad van Thüringen. In de binnenstad kunt u een stadswandeling onder leiding van een gids maken. We komen langs fantastische monumenten, zoals de Dom Severikerk en de Kramerbrücke. Op deze brug vindt u in de voormalige woonhuizen diverse winkeltjes. ’s Middags heeft u de gelegenheid de ‘Tuinen van Erfurt’ te bekijken.

Dag 5 Eisenach en Kuuroord Bad Liebenstein

Vandaag bezoeken we Eisenach, de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. Deze stad is vooral bekend vanwege de ‘Wartburg’ waar Maarten Luther het Nieuwe Testament heeft vertaald. Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit. Interessant zijn ook het Bachhuis, het Lutherhuis en de Georgenkerk. Vervolgens
rijden we naar Bad Liebenstein, één van de bekendste kuuroorden van Thüringen. Aan het einde van de middag keren we terug naar onshotel, waar het diner voor u klaar staat. Vanavond organiseert het hotel een pianoavond.

Dag 6 Vrije dag of dagtocht Weimar

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. Zo kunt u ervoor kiezen om een wandeling (ca. 3 km) te maken naar de Marienglashöhle, hier zijn ongebruikelijke formaties van gipskristal te zien. Ook kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, zoals het zwembad. Vandaag kunt u ook deelnemen aan een dagtocht naar Weimar. Weimar is een ware trekpleister voor toeristen. Onder leiding van een gids zult u kennis maken met deze stad. Bezienswaardigheden zijn het Goethehuis en het Nationaal Theater. U kunt een heerlijke wandeling maken in het Park an der Ilm dat midden in de stad ligt. Hierna keren we terug naar het hotel. Na het diner organiseert het hotel wederom een muzikale avond met disco-hits in het hotel.

Dag 7 Saalfeld

Via het Jonasdal rijden we vandaag naar Arnstadt, de oudste stad van Thüringen. Bezienswaardigheden zijn hier de Bachkerk, de barokke poppenstad ‘Mon Plaisir’ en de kasteelruïne Neideck. Hierna gaat de reis door naar Saalfeld. Hier kunt u een bezoek brengen de Feengrotten. Deze grotten staan bekend om hun kleurrijke druipstenen. Na het diner wordt er een spelletjesavond georganiseerd in het hotel.

Dag 8 Terugreis

Na het ontbijt verlaten we Friedrichroda. U krijgt nog gelegenheid om iets te eten op het verzamelpunt, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Berghotel Friedrichroda 3*

Het hotel ligt aan de rand van de plaats Friedrichroda. Alle kamers beschikken over douche, toilet, tv, telefoon en föhn. Het hotel is voorzien van zwembad, sauna (handmatige) kegelbaan en beautycentrum. Daarnaast heeft het een restaurant, een lounge en een 'Biergarten'. Het hotel beschikt over meerdere liften. De avondprogramma’s in het hotel zijn onder voorbehoud.

Het Berghotel Friedrichroda heeft 2 type kamers:
Standaard kamers (is inbegrepen bij de reissom) en Classic kamers (tegen toeslag te reserveren). De kwaliteit van beide kamers is gelijk. Het verschil is dat er enkele trappetjes genomen moeten worden om de standaard kamers te bereiken en de Classic kamers per lift bereikbaar zijn.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:23:15 | 0,77 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch