8 dagen wintersfeer Praag en Bohemen

 • Vervoer per luxe Comfort Class Touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Inclusief stadswandeling Praag o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Nový Bor en Detenice
 • Voordeelpakket met vele extra's bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar ons Hotel Bezdez in Staré Splavy, waar we voor het diner aankomen (voordeelpakket).

Dag 2: Harrachov

Vandaag brengen we een bezoek aan de bekende wintersportplaats Harrachov. U kunt hier genieten van de echte wintersportsfeer. Ga bijvoorbeeld met de lift naar boven om in een bergrestaurant wat te drinken of te lunchen. Ook kunnen de liefhebbers een mooie winterwandeling maken.

Dag 3: Praag

We brengen een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië: Praag. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt onder verschillende imposante bruggen door de stad, langs gebouwen met prachtige gevels. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk Paleis en de St. Vitus kathedraal en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen, mooie winkels en de beroemde astronomische klok. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het astronomisch uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. De middag is ter vrije besteding.

Dag 4: Nový Bor met glasfabriek

Na het ontbijt rijden we naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek (voordeelpakket) kunt u niet alleen kennis maken met het oude ambacht, maar u kunt het Boheemse glaswerk ook kopen.

Dag 5: Praag-Bovenstad met diner en avondtour

We brengen o.l.v. onze gids een bezoek aan de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In het monumentale complex ziet u o.a. de indrukwekkende St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Het diner gebruiken we vandaag in Praag (voordeelpakket) en aansluitend wordt er nog een mooie avondtour gemaakt (voordeelpakket).

Dag 6: Dětenice en Boheems Paradijs

Na het ontbijt rijden we naar Dětenice, waar we het gelijknamige kasteel van deze stad gaan bekijken (voordeelpakket). Via een mooie route door het Boheems Paradijs rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Vrije dag

Vandaag heeft u de tijd om bijvoorbeeld een mooie wandeling door de omgeving van het hotel te maken. Indien u het voordeelpakket heeft geboekt, dan gebruikt u de lunch vandaag in het hotel.

Dag 8: Terugreis

Helaas vertrekken we weer uit Staré Splavy en via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Bezdez 3*

Het hotel bevindt zich in de plaats Staré Splavy, gelegen aan de oever van het Macha meer. Het hotel is voorzien van een restaurant/bar, sauna, beauty salon, overdekt zwembad en poolbiljart. In de lobby en bar is er gratis wifi. Iedere kamer beschikt over een toilet en douche, balkon en tv. Het hotel beschikt over een lift. Er is gratis wifi in de bar.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:47:24 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch