8 dagen Winter in Wenen

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Voordelig dinerpakket bij te boeken
  • Inclusief stadstour Wenen o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Geen toeslag 1-persoonskamer
  • Optioneel: bezoek Stift Melk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf uw opstapplaats reist u naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we naar Duitsland voor diner (dinerpakket) en overnachting.

Zondag: Aankomst Altlengbach

Vanaf ons overnachtingshotel rijden we naar de stad Passau. Hier heeft u de mogelijkheid de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat opgesteld, te bezoeken. Aansluitend rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach in het Wienerwald, waar we 5 nachten zullen verblijven (diners zie dinerpakket).

Maandag: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen, een stad met vele bezienswaardigheden. Allereerst brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn, eens de zomerresidentie van de Habsburgers in Oostenrijk. Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd. ‘s Middags maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids een uitgebreide stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater.

Dinsdag: Donaudal en Stift Melk

Vandaag rijden we via een mooie route door het Donaudal (de Wachau) met zijn imposante hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte wijnbouwterrassen naar het schilderachtige oude stadje Krems, het centrum van de wijnhandel. Bezienswaardig zijn o.a. de Steiner Tor, het raadhuis, de barokke Bürgerspitalkirche en de gezellige winkelstraat Untere Landstrasse. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het prachtige (klooster) Stift Melk. ‘s Avonds heeft u, bij voldoende deelnemers, de mogelijkheid om een Strauss-Mozart concert te bezoeken (niet inbegrepen). Uw chauffeur zal u hierover nader informeren.

Woensdag: Wienerwald

Een prachtige tocht door het Wienerwald staat vandaag op ons programma. Het Wienerwald was vroeger het jachtgebied van de adel. Als er sneeuw ligt, is het een betoverend landschap met vele heuvels, bossen en riviertjes. Het Wienerwald is de meest noordelijke uitloper van de Alpen en in de leuke dorpjes proeft u nog de sfeer van de romantiek van weleer. We bezoeken de plaatsjes Hinterbrühl, Heiligenkreuz en slot Mayerling.

Donderdag: Wenen

Vandaag gaan we weer naar Wenen. Uw chauffeur brengt u naar de binnenstad, waar u de dag verder zelf kunt invullen. Een bezoek aan één van de vele musea of het concertgebouw, winkelen in één van de vele winkelstraten van de stad of een lekker kopje Wienermelange drinken, met een Sachertorte erbij, behoren tot de mogelijkheden

Vrijdag: Altlengbach - Duitsland

Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen van Altlengbach. We rijden met de nodige stops naar Duitsland. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor diner (dinerpakket) en overnachting.

Zaterdag: Terugreis

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u de gelegenheid heeft van een goed afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Steinberger 4*

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellness-ruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
  • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:00:43 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch