telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen wandelen of langlaufen Sonthofen

  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Vervoer per Comfort Class Touringcar
  • Verblijf in gezellig familiehotel
  • Bezoek Oberstdorf
  • Prachtige langlauf- en wandelroutes
  • Optioneel: Dagexcursie Bodensee met Lindau
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we en rijden via de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland. Voor het diner komen we aan bij ons hotel in Sonthofen.

Dag 2 Sonthofen

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan de langlaufers onder ons eerst hun langlaufuitrusting (zie langlaufpakket) ophalen, waarna de langlaufinstructie volgt. Aansluitend kunt u zelf de loipes rond Sonthofen verkennen. Voor de wandelaars zijn er rond Sonthofen voldoende wandelmogelijkheden.

Dag 3 Oberjoch en Tannheimertal

We rijden vandaag via Oberjoch naar Tannheim. In het Tannheimertal vinden we vele prachtige loipes en wandelroutes. Van gemakkelijk tot moeilijk, voor ieder wat wils. Het wordt niet voor niets een 'waar paradijs voor wandelaars en langlaufers' genoemd.

Dag 4 Balderschwang

Via een prachtige route over de Riedbergpass, Duitslands hoogste berijdbare bergpas, komen we in het op 1100 meter gelegen dorpje Balderschwang. Door de hoge ligging is het hier sneeuwzeker en zullen we hier een prachtige dag beleven. Er zijn ca. 135 km geruimde wandelpaden en ca. 110 km aan langlaufloipen te vinden.

Dag 5 Dagtocht Bodensee met Lindau

De langlaufers en wandelaars onder u kunnen in de omgeving van Sonthofen weer de loipes of wandelroutes opzoeken. Als u het een dag wat rustiger aan wil doen, kunt u mee naar de Bodensee (zie voordeelpakket). Na het ontbijt vertrekken we naar dit alom bekende meer, waar we een bezoek brengen aan - het van oorsprong vissersdorpje - Lindau. De Altstadt van Lindau ligt op een eilandje dat door twee bruggen is verbonden met het vasteland. U heeft hier tijd om te winkelen of ergens gezellig te lunchen.

Dag 6 Kleinwalsertal

We gaan vandaag naar het bij Nederlanders zeer geliefde Kleinwalsertal. Het gebied heeft voor alle soorten wintersporters genoeg mogelijkheden. Of u nu gaat langlaufen of lekker wilt wandelen, u zult hier zeker aan uw trekken komen.

Dag 7 Oberstdorf

Het is alweer de laatste excursiedag van deze prachtige reis. Vandaag staat het gezellige dorpje Oberstdorf op het programma. Oberstdorf is een prachtig dorp in het puntje van Zuid-Duitsland, nabij de Oostenrijkse grens. In Oberstdorf staat één van de vijf skivliegschansen ter wereld. Indien er geen wedstrijd plaats vindt, heeft u de mogelijkheid om de schans te bezoeken.

Dag 8 Terugreis

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de familie Fleischmann en rijden via de Duitse autobanen terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.​

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Grünten 3*

De familie Fleischmann ontvangt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen in hun traditionele familiehotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met terras, kelderbar en lift. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet en een televisie.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt te Zeeland (Noord-Brabant) gebracht.

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. 

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:16:23 | 0,36 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch