telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen wandelen of langlaufen Bayerisch Eisenstein

vanaf € 299,-
  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Vervoer per Comfort Class Touringcar
  • Verblijf in familiehotel Seebachsleife
  • Fakkelwandeling met Glühwein
  • Optioneel: dag Passau
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar onze bestemming Bayerisch Eisenstein in Duitsland, waar we in de avond aan zullen komen. Nadat de kamers zijn ingedeeld gaan we dineren.

Dag 2 Bayerisch Eisenstein

's Morgens krijgen de gasten die het langlaufpakket hebben geboekt, langlaufinstructie van een ervaren instructeur. 's Middags gaan we naar het prachtige loipengebied Zwieselerwaldhaus, waar we heerlijk kunnen langlaufen. De wandelaars onder ons kunnen vanaf hier via een mooie route naar het hotel terug wandelen.

Dag 3 Zwiesel

In Zwiesel treffen we de loipe vlakbij het dorp aan en kunnen we snel aan de slag. Voor de wandelaars zijn er ca. 60 km aan geruimde wandelpaden te vinden. Afhankelijk van het weer kunnen we eventueel uitwijken naar Sankt Englmar. Ook in Sankt Englmar is een grote diversiteit aan loipes en wandelwegen te vinden.

Dag 4 Neuschönau en Bayerischer Wald

Een dag vol uitgebreide mogelijkheden om te langlaufen en te wandelen in het Bayerischer Wald. Vanuit Neuschönau is er een ruime keus aan uitstekend geprepareerde loipes en wandelroutes.

Dag 5 Dagtocht Passau

Vandaag kunt u de dag naar eigen inzicht indelen. U kunt een heerlijke langlauftocht maken in de directe omgeving, of kiest u toch voor een mooie wandeling? Indien u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u met ons mee met de dagtocht naar Passau. We rijden door het Bayerischer Wald en zien het fantastische landschap van dit bosrijke gebied. Passau wordt gekenmerkt door de drie rivieren die hier samenkomen: de Donau, de Inn en de Ilz. Passau wordt dan ook wel Dreiflüssenstadt genoemd. Daarnaast treft u hier veel historische bouwwerken aan zoals bijvoorbeeld de Domkathedraal St.Stephan, met het grootste kerkorgel ter wereld, het Raadhuis en de Donaupromenade. U kunt natuurlijk ook gaan winkelen of in een Konditorei genieten van een Kaffee mit Kuchen. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 6 Vrije dag

Vandaag bent u vrij om lekker bij te komen of zelf iets te ondernemen. U kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen of langlaufen in de omgeving van het hotel.

Dag 7 Grosser Arber

De omgeving van de Grosser Arber biedt prachtige en gevarieerde loipes. Tevens heeft u de mogelijkheid om de top van de Grosser Arber per gondel (ca. € 13,- p.p.) te bezoeken, vanwaar u een indrukwekkend uitzicht op de winterse omgeving hebt.

Dag 8 Terugreis

Onze wandel-/langlaufreis zit er helaas weer op. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u van een goed verzorgd afscheidsbuffet kunt genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. Het programma kan i.v.m. de sneeuwomstandigheden ter plaatse aangepast worden. Uw chauffeur zal proberen gebieden te zoeken met de beste sneeuwcondities.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel

Waldhotel Seebachschleife 3*

Dit familiehotel is rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad (gratis) en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet en satelliet-televisie. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Opstapschema

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht. Voor deze reis is het verzamelpunt het Witte Huis te Zeeland (Noord-Brabant). 

Klik hier voor een overzicht van de opstapplaatsen.

De opstaptijd die bij deze opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u ongeveer een week voor vertrek ontvangt. 

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:35:47 | 0,45 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch