8 dagen voorjaarsaanbieding Rome en Florence

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Bezoek Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Rome o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Excursie Vaticaanstad en de St. Pieter
  • Excursie panoramatrein Florence
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap vervolgen we onze reis. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst omgeving Florence

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Italië. Aan het begin van de avond arriveren we in de omgeving van Florence waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Maandag: Florence

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten allen in Florence. De stad herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts op enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids zien we de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken!

Dinsdag: Rome

Na het ontbijt gaan we naar Rome. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we deze stad verkennen, die door zijn lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden, vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, is het diner in Rome inclusief. Indien u geen Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u op eigen gelegenheid in Rome dineren. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rome voor de overnachting.

Woensdag: Rome

Vandaag bezoeken we nogmaals Rome. U kunt uw eigen tijd invullen en struinen door de vele smalle winkelstraatjes of een bezoek brengen aan één van de vele musea in de stad. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt bezoeken we Vaticaanstad en de St. Pieter onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Vaticaanstad, officieel de Staat Vaticaanstad, één van de meest heilige plaatsen van het christendom en residentie van de Paus, wordt volledig omsloten door de stad Rome. Het imposante St. Pietersplein biedt toegang tot de basiliek en wordt omlijst door 284 zuilen en 140 beelden van heiligen, ook wel de ‘moederlijke armen der kerk’ genoemd. In de namiddag vertrekken we weer richting ons hotel in de omgeving van Florence voor de komende twee nachten.

Donderdag: Vrije dag of panorama treinrit door heuvellandschap Florence

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. Met diegene die het voordeelpakket hebben bijgeboekt maken we een prachtige panoramarit met de trein door het glooiende heuvellandschap van Florence. Het typische Toscaanse landschap met cipressen en wijnranken glijden als een ansichtkaart aan ons voorbij. We maken een tussenstop in Faenza, het plaatsje dankt zijn bekendheid om het aardenwerk, maar ook de kathedraal en de Palazzo dello Podestà zijn een bezoekje waard. Vervolgens stappen we weer in de trein naar Brisighella, één van de mooiste dorpen van Italië. Hier krijgt u vrije tijd om een wandeling te maken door het authentieke centrum of om ergens op een terrasje neer te strijken voor een drankje. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vertrek Italië

We vertrekken na het ontbijt uit ons hotel. Daarna vervolgen we onze reis verder in noordelijke richting en rijden we via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Terugreis

Op deze laatste dag rijden we terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Villa Cerreto & Marrani

Dit typisch Italiaanse hotel geniet een heerlijke ligging in het groen temidden van de Florentijnse heuvels ten Noorden van Florence. De kamers bevinden zich in verschillende gebouwtjes veelal gedrapeerd rondom het zwembad (seizoensgebonden opening) en liggen op de begane grond of op de eerste etage. Alle kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het restaurant van het hotel voert een typisch Toscaanse keuken. Verder beschikt het hotel over een American bar met zitjes, overdekte veranda, buitenzwembad met schitterend uitzicht over de heuvels met zitjes en tegen betaling ligbedjes.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
  • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:58:49 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch