telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen voorjaarsaanbieding Polen, Krakau en Wieliczka

 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een 3* hotel
 • Incl. stadswandeling Krakau
 • Tatragebergte en Zakopane
 • Excursie Auschwitz-Birkenau bij te boeken
 • Excursie zoutmijn Wieliczka bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vertrek vanaf het verzamelpunt richting het overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg worden er diverse stops gemaakt.
 

Dag 2 Czestochowa en aankomst Wieliczka

We vervolgen onze reis naar Polen. Onderweg wordt een korte stop gemaakt in bedevaartsplaats Czestochowa. De stad is vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de berg Jasna Góra. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de Zwarte Madonna van Czêstochowa. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Wieliczka.

Dag 3 Krakau stadswandeling en zoutmijnen Wieliczka

In de ochtend maakt u een stadswandeling o.l.v. een gids door het centrum van Krakau. U ziet de Mariakerk, het kasteel van Wawel, de grote mart, Rynek Glowny, het Koninklijk Paleis en de kathedraal. ’s Middags staat een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka op het programma.  De zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de oudste mijnen ter wereld die nog in werking is. Hier vindt een rondleiding plaats in de museummijn langs standbeelden van historische figuren die uitgehouwen zijn in het rotsachtige zout. Verder ziet u een ondergronds meer en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning.

De excursie Zoutmijn Wieliczka (incl. entree en gids) dient bij boeking te worden doorgegeven. Deze excursie is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, in verband met de circa 350 treden die aan het begin van de route afgedaald moeten worden.

Dag 4 Auschwitz-Birkenau

Na het ontbijt vertrekken we richting de concentratiekampen Auschwitz-Birkenau waar u een indrukwekkende rondleiding kunt maken o.l.v. een gids. Omdat Auschwitz het grootste vernietigingskamp uit zijn tijd was, geldt het als symbool voor de Holocaust.

De excursie Auschwitz-Birkenau (o.l.v. een gids) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Zakopane

Vandaag maken we een excursie naar het Wintersportoord Zakopane. Het staat bekend om de overweldigende natuur van de omliggende bergwereld en haar rijke folkloristische cultuur en architect. Per kabelbaan kunt u naar het bijna 2.000 meter hooggelegen bergstation op de Kasprowy Wierch. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over het Tatragebergte, dat zich uitstrekt over Polen en Slowakije. Nadat u bent teruggekeerd in het dal, kunt u een bezoek brengen aan de oude houten kerk met haar unieke begraafplaats.

Dag 6 Wooden Architecture Tour

De Houten Architectuurroute loopt langs de houten kerken van zuidelijk Malopolska (Klein-Polen), negen van deze houten kerken staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kerken zijn met houtverbindingen in elkaar gezet en gelijk van opzet: een bijna vierkant schip en een smal, vaak driezijdig, gesloten koor. Het interieur is rijk gedecoreerd met houtsnijwerk en schilderingen. De kerken van zuidelijk Malopolska behoren tot de oudste houten kerken in Europa, alleen de Noorse staafkerken zijn ouder.

Dag 7 Wroclaw

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we een stop in Wroclaw. Het centrum van deze stad ligt verspreid over 12 eilandjes in de rivier de Oder, die met elkaar verbonden worden door 112 bruggen. Liefkozend wordt de stad ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Rondom het centrale Marktplein vindt u kleurrijke gebouwen als het gotische raadhuis en diverse restaurants, terrasjes en winkels. Op het kathedraaleiland Ostrow Tumski lijkt de tijd stil te hebben gestaan. We rijden door naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 8 Terugreis

Vandaag is het laatste deel van onze reis. Bij terugkeer op het verzamelpunt krijgt u de mogelijkheid om wat te eten voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
 • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
 • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.

Hotel Galicja 3*

Hotel Galicja is gevestigd in Wieliczka, op ongeveer 10 km van het centrum van Krakau en op slechts 300 meter van de zoutmijn van Wieliczka. Galicja heeft een restaurant met airconditioning dat traditionele Poolse gerechten serveert. Het interieur is versierd met de kunstwerken van lokale kunstenaars. De accommodatie beschikt over een sauna, een biljarttafel, een bar met drankjes en een clubkamer met een tv. Verder heeft het hotel een souvenirwinkel en een conferentiecentrum.

Elke kamer beschikt over een satelliet-tv, een minibar, en een eigen badkamer met een douche en een haardroger.

 

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:55:58 | 0,33 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch