telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen voorjaarsaanbieding Kroatië, Opatija en Lovran

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel aan de Opatija Rivièra
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Opatija
 • Inclusief rondrit eiland Krk
 • Voordeelpakket: Plitvice Meren, Grotten van Postojna, wijnproeverij en bezoek Rovinj en Porec
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg zullen voldoende stops worden gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Zondag: Grotten van Postojna en aankomst Kroatië

Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Onderweg brengen we een bezoek aan de grotten van Postojna, één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel waar we de komende vijf nachten verblijven. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje.

Maandag: Rovinj en Porec

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude romeinse havenplaats Rovinj. Het oude centrum met de kleine steegjes, historische gebouwen en de levendige haven maken deze plaats tot een toeristische trekpleister. Vanuit Rovinj kunt u een boottocht maken naar Porec (onder voorbehoud van weersomstandigheden), één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. Onderweg passeert u de Limski fjord. In Porec heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e-eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

Dinsdag: Eiland Krk en wijnproeverij

Vandaag neemt de chauffeur u mee voor een bezoek aan het eiland Krk (voordeelpakket), ook wel het Gouden Eiland genoemd, vanwege zijn rijke cultuur en prachtige natuur. Per touringcar rijden we over de brug die Krk verbindt met het vaste land. We maken een mooie rondrit over het eiland waarbij we pittoreske vissersdorpjes passeren. Ook zal een bezoek aan de stad Krk niet ontbreken. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een wijnproeverij bij te wonen. Voor het diner keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: Plitvice Meren

Na het ontbijt maken we ons op voor een tour naar het oudste merengebied van Europa: de Plitvice Meren (voordeelpakket). Dit Nationaal Park telt 16 blauw en groen gekleurde meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot Nationaal Park en sinds 1979 toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO.

Donderdag: Opatija

Vandaag kunt u kennismaken met het toeristische Opatija, een prachtige stad gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en oude hotels. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans-Jozef pad. Dit unieke wandelpad loopt langs de prachtige kust van Volosko naar Lovran.

Vrijdag: Vertrek Kroatië

Vandaag moeten we al weer afscheid nemen van Kroatië. Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. U krijgt op ons verzamelpunt nog gelegenheid iets te eten, voordat u door onze servicelijn weer naar huis wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Hotel Bristol 3*, Lovran of hotel Istra 3*, Opatija

Tijdens deze reis overnacht u in Hotel Bristol 3*, Lovran of hotel Istra 3*, Opatija. Op dit moment is de naam van het hotel nog niet bekend. De kamers in beide hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Lift is aanwezig. In de reispapieren worden de adresgegevens van het hotel vermeld.

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta: Kuna (HRK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt te Zeeland (Noord-Brabant) gebracht.

Voor de vertrekken t/m 27 maart is het verzamelpunt Zeeland
Voor vertrekken vanaf 17 april is het verzamelpunt Nieuw-Dijk

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. 

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:57:55 | 0,35 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch