8 dagen voorjaarsaanbieding Barcelona Van der Valk Barcarola, Costa Brava, Gaudí en Dalí

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Van der Valk hotel Barcarola
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Schitterende route langs de Costa Brava
 • Ontdek ook Cadaqués, Figueras en Tossa de Mar
 • Dagtocht Barcelona optioneel
 • Bezoek 1.236 meter hoge berg Montserrat
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Belgische en Franse autowegen naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Dag 2: Aankomst Sant Feliu de Guixols, S'Agaró

Via Lyon, Montélimar, Avignon en Béziers bereiken we de Frans-Spaanse grens. Van daar rijden we verder naar het Van der Valk Hotel Barcarola. Na het inchecken kunt u zich eerst nog even opfrissen voor u van het diner gaat genieten.

Dag 3: Costa Brava-tour

Via een mooie route rijden we naar St. Martí d’Empúries, gelegen aan de baai van Rosas. Hier maken we een wandeling langs de ruïnes van een Grieks-Romeinse nederzetting. Ook ziet u hier de plaats waar zowel de Grieken als de Olympische vlam aan land kwamen. Na een bezoek aan l'Estartit rijden we tussen de rijstvelden door, via Pals en de havens van Palamós terug naar ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of Barcelona

Vandaag bent u vrij of staat de stad Barcelona op het programma, bekend om de vele historische monumenten. O.l.v. een Nederlands sprekende gids gaan we de stad uitgebreid verkennen. We zien o.a. de wereldberoemde werken van architect Gaudí, waarvan de Sagrada Familia de bekendste is. Hier zullen we dan ook een stop maken en zal onze gids u alles vertellen over dit geweldige bouwwerk. Aansluitend rijden we naar het Spaanse Dorp, waar alle bouwstijlen uit Spanje te zien zijn. Na dit bezoek vervolgen we onze tour en zien we de Olympische accommodaties op de berg Montjuïc. Tevens maken we een stop op het Miradorplein, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad en de haven. Bij het monument van Columbus aangekomen, heeft u nog tijd om op de Ramblas te wandelen.

Dag 5: Montserrat en Tossa de Mar

Vandaag bezoeken we de 1.236 meter hoge Montserrat. Op deze berg ligt het heilige oord van Catalonië, het klooster van Montserrat. Het is omgeven door kapellen en grotten van kluizenaars. In de 11e-eeuw werd dit kolossale klooster gesticht, maar in 1811 werd het verwoest tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Na de herbouw in 1844 werd het een baken van de Catalaanse cultuur. Vervolgens rijden we via een mooie route naar de Costa Brava, met als eindbestemming Tossa de Mar. Tossa de Mar is een typisch Spaans kustplaatsje waar het oude centrum, Vila Vella, uit de 12e-eeuw goed bewaard is gebleven. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6: Cadaqués en Figueras

Deze dag staat de Spaanse kunstenaar Dalí centraal. Eerst rijden we o.a. via het natuurgebied Cap de Creus naar Cadaqués, wat het meest oostelijk gelegen plaatsje van het Iberisch schiereiland is. Een pittoresk dorp, waar Dalí vele zomers woonde en werkte. Vervolgens rijden we naar Figueras, de geboorteplaats van Salvador Dalí. Hier kunt u Teatre Museu Dalí, gevestigd in de oude schouwburg van de stad, bezoeken. Hier ligt Dalí ook begraven. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Dag 7: Vertrek Spanje

Vandaag nemen we afscheid van de Spaanse kust. Met verschillende stops rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze reis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt. Voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Van der Valk hotel Barcarola

Dit hotel in mediterrane stijl ligt aan één van de mooiste baaien van de Costa Brava. Het hotel ligt op slechts 30 meter van het strand Sant Pol in het mooie S’Agaró en is voorzien van een receptie, lounge, bar, restaurant, tapasbar, zwembad, zonneterras en lift. De goed ingerichte kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, televisie, airconditioning en kluisje. Alle kamers beschikken over een terras of balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Spanje

Oppervlakte: 505.992 km2
Inwoners: 46.754.784
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Andere typisch Spaanse gerechten zijn paella (rijstgerecht met zeevruchten en kip), tortilla (een gevulde omelet met aardappelen), gazpacho (koude soep met kruiden en groenten) en verschillende soorten cocidos (stoofpotten). Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. In de lager gelegen gebieden zijn veel loofbossen te vinden. Deze bossen bestaan vooral uit eiken, kastanjes, berken, beuken en essen. In de hoger gelegen gebieden zijn ook naaldbossen. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er leven een aantal grote zoogdieren in Spanje, zoals de bruine beer, wilde kat, lynx, wolf, damhert, edelhert, wild zwijn, ree, gems en Spaanse steenbok. Sommige van deze soorten zijn echter zeldzaam geworden. Net als in Nederland leeft de ooievaar in Spanje. Daarnaast zijn een aantal soorten grote roofvogels betrekkelijk ‘gewoon’ in het land. De meest opvallende vogelsoort is de blauwe ekster, die in Midden- en Zuid-Spanje te zien is. Verder komt deze vogelsoort enkel in Portugal en China voor. Spanje telt negen nationale parken en honderden natuurreservaten.
 
Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Met Fransisco Franco aan het hoofd, ontstond er veel onrust. Dit resulteerde in een burgeroorlog van nationalisten van 1936 tot 1939. Franco bleef aan de macht tot hij in 1975 overleed. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • Het nieuwe jaar begint in Spanje met het traditionele klokkenluiden op het Puerta del Sol plein in Madrid. Het is tijdens dit klokkenluiden de gewoonte om bij elke klokslag een druif op te eten.
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:02:32 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch