8 dagen Italiaanse Bloemenrivièra en Côte d'Azur

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Iva 3* nabij het strand
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Leuke Ligurische avond
 • Bezoek Cannes, Nice, San Remo, Albenga en Alassio
 • Dagtocht Monaco bij te boeken
 • Ontdek de schitterende Côte d'Azur
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee gaan we op weg naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Zondag: Aankomst Diano Marina

Vandaag reizen we met diverse stops verder naar onze eind­bestemming, Diano Marina, gelegen aan de Bloemenrivièra. Bij aankomst wordt u ontvangen met een welkomstdrankje.

Maandag: San Remo

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan dé bloemenstad van de rivièra: San Remo. De chique badplaats heeft naast het moderne gedeelte met talrijke leuke winkeltjes een mooi middeleeuws centrum. Een wandeling door het oude centrum met een wirwar aan kleine straatjes is een leuke belevenis. Een bezoek aan de basiliek Notre Dame de la Costa is zeker de moeite waard. De middag is geheel naar eigen inzicht te besteden in Diano Marina. Vanavond organiseert het hotel een gezellige Ligurische avond.

Dinsdag: Weekmarkt Diano Marina en Albenga

Vanmorgen kunt u op eigen gelegenheid naar de weekmarkt in Diano Marina. In de middag neemt uw chauffeur u mee naar Albenga. Deze havenstad aan de monding van de rivier de Centa kent haar oorsprong in de Romeinse tijd, maar vooral het goed bewaarde middeleeuwse centrum is prachtig! Vier stadstorens zijn kenmerkend voor het stadsbeeld en ziet u al van ver! Daarnaast zijn de 13e-eeuwse kathedraal, de doopkapel en het bisschoppelijk paleis interessante bezienswaardigheden. We rijden terug naar ons hotel via de oude Romeinse weg Via Aurelia.

Woensdag: Côte d’Azur

Een prachtige dagtocht naar de Franse Côte d’Azur staat vandaag op ons programma. We brengen een bezoek aan het mooie Cannes, alom bekend vanwege het jaarlijkse filmfestival. Via de Boulevard de la Croisette met zijn mooie palmbomen, luxe winkels en hotels rijden we de mondaine badplaats binnen. U heeft vrije tijd om Cannes op eigen gelegenheid te verkennen. Aansluitend rijden we naar Nice. De grote Boulevard des Anglais eindigt bij het beroemde historische bloemenplein met gezellige terrasjes. Wie een middag inkopen wil doen, kan zijn hart ophalen in één van de vele winkelstraten.

Donderdag: Vrije dag of dagtocht Monaco

Heeft u het voordeelpakket geboekt? Dan brengt u vandaag een bezoek aan hetvorstendom Monaco. Vanzelfsprekendbezoeken we het paleis van de familie Grimaldi en kunt u kijken naar de wisseling van de wacht. Daarnaast ziet u de kathedraal met het graf van prinses Gracia en prins Rainier en de prachtige botanische tuinen. Het plein met het luxe Hotel de Paris en het beroemde casino is zeker een bezoekje waard. De haven met de vaak zeer luxe jachten ademt de mondaine sfeer uit van het belastingparadijs Monaco. De autoliefhebber onder u loopt kans een mooie Ferrari te aanschouwen.

De dagtocht Monaco dient bij boeking te worden doorgegeven.

Vrijdag: Vertrek Bloemenrivièra

Vandaag nemen we afscheid van de Bloemenrivièra. We reizen naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor het diner en de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze reis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt. Voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: Italiaanse Bloemenrivièra en Côte d’Azur

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Iva, Diano Marina 3*

Dit 3* hotel is centraal gelegen in Diano Marina, op ongeveer 150 meter van het strand en op 500 meter van het centrum. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, tuin, terras en een zwembad. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamer. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, airco, televisie en telefoon. Het hotel beschikt over een lift.

Hotel Kristall, Diano Marina 3*

Hotel Kristall ligt op een rustige locatie, op slechts 50 meter van de kust bij Diano Marina. Ontspan bij het zwembad in de schaduw van pijnbomen en olijfbomen. Wandel naar de goed uitgeruste zandstranden, direct aan het einde van de straat van Hotel Kristall. Het stadscentrum van Diano Marina ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel, en de winkels, restaurants en cafés zijn ook in de buurt. Het hotel heeft een restaurant, bar met terras en een zwembad. Het hotel heeft een lift. Wifi is gratis. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. 

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:46:50 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch