Kerstreis 6 dagen Valkenburg - All inclusive

  • Bezoek Aachen
  • Bezoek Monschau
  • Bezoek Maastricht
  • Rondrit Belgische Ardennen
  • Bezoek Drielandenpunt
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis en Aachen

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we naar de stad Aachen, bekend vanwege de Dom, die als eerste cultureel erfgoed van Duitsland op de UNESCO-Werelderfgoedlijst kwam te staan. U krijgt hier vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Valkenburg, waar we voor de lunch arriveren bij ons hotel. Na de kamerindeling kunt u Valkenburg gaan verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kerstmarkt in de gemeentegrot. 's Avonds wordt er in het hotel een goed verzorgd 3-gangen diner geserveerd.

23 december: Eifel en Monschau

Vandaag staat Duitsland op ons programma. 's Ochtends kunt u eerst genieten van Valkenburg en na de lunch rijden we via een prachtige route door de Eifel naar het bekende stadje Monschau. Dit idyllische plaatsje heeft een middeleeuws stadsbeeld met leuke vakwerkhuisjes en smalle authentieke straatjes. Natuurlijk kunt u ook de romantische kerstmarkt bezoeken en genieten van heerlijke Glühwein, peperkoek en handgemaakte producten. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel. 's Avonds wordt er weer een 3-gangen diner geserveerd.

24 december: Maastricht

De ochtend kunt u zelf indelen. In het hotel genieten we van onze lunch, waarna we naar de sfeervolle stad Maastricht rijden. U kunt de kerstsfeer opsnuiven op de kerstmarkt rondom het Vrijthof, gezellig kerstshoppen of een drankje drinken in één van de gezellige cafeetjes. Er is een overdekte schaatsbaan en een reuzenrad en u kunt genieten van oliebollen en Glühwein. 's Avonds na het diner heeft u de mogelijkheid om in de kerk van Valkenburg de kerstmis bij te wonen.

25 december (1e kerstdag): Vrije dag

Deze ochtend kunt u eerst rustig genieten van het ontbijtbuffet. Er staat vandaag verder niets op het programma. Tussen de middag staat in het hotel weer een lunchbuffet voor ons klaar. Aansluitend kunt u bijvoorbeeld een leuke wandeling door Valkenburg maken. 's Avonds wordt er in het hotel een feestelijk kerstdiner geserveerd en is er live muziek.

Maandag (2e kerstdag): Belgische Ardennen

Na het ontbijt steken wij vandaag de grens over naar België (vergeet uw lunchpakket niet mee te nemen). Via een mooie route rijden we door het dal van de Amblève naar de watervallen van Coo. Hier houden we een fotostop, zodat u deze beroemde watervallen kunt bekijken. Het pittoreske plaatsje Durbuy, gelegen aan het riviertje de Ourthe, is onze volgende bestemming. Dit kleinste stadje van België, waar ca. 400 inwoners in de stadskern wonen, ligt in het hart van de Ardennen. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar Durbuy om de middeleeuwse sfeer op te snuiven. In de kerstperiode kunt u genieten van de duizenden lichtjes in de sfeervolle straatjes en op de kerstmarkt moet u zeker de specialteit proeven: aardappelen met foie gras. 's Avonds genieten we weer van een gezellig kerstdiner in ons hotel.

27 december: Terugreis en Drielandenpunt

Alweer de laatste dag van deze fijne kerstreis. 's Morgens vertrekken we uit Valkenburg en volgen we een mooie route door het Limburgse heuvellandschap. We rijden naar Vaals en komen bij het Drielandenpunt, waar we zullen pauzeren. Via het 'witte stadje' Thorn gaat onze reis verder naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Met één van onze servicelijnen wordt u tenslotte weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Valkenburg - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.​

Hotel Riche 3*

Hotel Riche ligt aan de rand van Valkenburg aan de Geul, op 200 meter van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van All inclusive.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:31:19 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch