telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 6 dagen Valkenburg - All inclusive

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf o.b.v. All inclusive in een prima 3* hotel
  • Live muziek op 1e- en 2e kerstdag
  • Gratis drankjes in de avond
  • Bezoek Aachen, Monschau én Maastricht
  • Inclusief rondrit door de Belgische Ardennen
  • Twee maal een heerlijk kerstdiner én een afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis en Aachen

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we naar de stad Aachen, bekend vanwege de Dom, die als eerste cultureel erfgoed van Duitsland op de UNESCO-werelderfgoedlijst kwam te staan. U krijgt hier vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Valkenburg, waar we voor de lunch arriveren bij ons hotel. Na de kamerindeling kunt u Valkenburg gaan verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kerstmarkt in de gemeentegrot. 's Avonds wordt er in het hotel een goed verzorgd 3-gangen diner geserveerd.

23 december: Eifel en Monschau

Vandaag staat Duitsland op ons programma. Na het ontbijt rijden we via een prachtige route door de Eifel naar het bekende stadje Monschau. Dit idyllische plaatsje heeft een middeleeuws stadsbeeld met leuke vakwerkhuisjes en smalle authentieke straatjes. Aan het begin van de middag gaan we terug naar Valkenburg, zodat we de lunch in ons hotel kunnen gebruiken. 's Avonds wordt er weer een 3-gangendiner geserveerd

24 december: Maastricht

De ochtend kunt u zelf indelen. In het hotel wacht ons een lunch, waarna we naar de sfeervolle stad Maastricht rijden. U kunt een bezoek aan de kerstmarkt brengen, gezellig winkelen of een drankje drinken in één van de gezellige cafeetjes op het Vrijthof. De keuze is aan u. 's Avonds na het diner heeft u de mogelijkheid om in de kerk van Valkenburg de kerstmis bij te wonen.

25 december (1e kerstdag): Vrije dag

Vandaag kunt u eerst rustig genieten van het ontbijtbuffet. Er staat vandaag verder niets op het programma. Tussen de middag kunt u in het hotel genieten van het lunchbuffet. Aansluitend kunt u bijvoorbeeld een leuke wandeling door Valkenburg maken. 's Avonds wordt er in het hotel een feestelijk kerstdiner geserveerd en is er live muziek.

Maandag (2e kerstdag): Belgische Ardennen

Na het ontbijt steken wij vandaag de grens over naar België (vergeet uw lunchpakket niet mee te nemen). Via een mooie route rijden we door het dal van de Amblève naar de beroemde waterval van Coo. Hier houden we een stop, zodat u de waterval goed kunt bekijken. Het pittoreske plaatsje Durbuy, gelegen aan het riviertje de Ourthe, is onze volgende bestemming. Dit kleinste stadje van België, waar ca. 400 inwoners in de stadskern wonen, ligt in het hart van de Ardennen. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar Durbuy om de middeleeuwse sfeer op te snuiven. Bezienswaardigheden zijn de Falize rots, de Tortuga bar en er is zelfs een kleine bierbrouwerij. 's Avonds genieten we weer van een gezellig kerstdiner in ons hotel.

27 december: Terugreis en Drielandenpunt

Alweer de laatste dag van deze fijne kerstreis. 's Morgens vertrekken we uit Valkenburg volgen we een mooie route door het Limburgse heuvellandschap. We rijden naar Vaals en komen bij het Drielandenpunt, waar we zullen pauzeren. Via het 'witte stadje' Thorn gaat onze reis naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Met één van onze servicelijnen wordt u tenslotte weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Valkenburg - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.​

Hotel Riche 3*

Hotel Riche ligt aan de rand van Valkenburg aan de Geul, op 200 meter van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, eigen restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger en flatscreen televisie. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van All inclusive.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:56:16 | 0,26 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch