5 dagen wintersfeer Zwarte Woud

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Gratis drankjes van 17.00 - 23.00 uur
  • Ontdek Freiburg, Triberg en de Titisee
  • Vogezen met kasteel Haut Koenigsburg en Colmar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat deze wintersfeerreis beginnen en vertrekken we naar het Zwarte Woud in Duitsland. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Winden im Elztal. Na het diner kunt u een heerlijke avondwandeling maken met een gids door Winden im Elztal. Onderweg wordt u getrakteerd op een lekkere schnapps.

Zondag: Natuurtocht Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud en onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. We rijden naar Schonachbach voor een bezoek aan ’s werelds grootste koekoeksklok, de klok is zo groot als een woonhuis (rondleiding niet inbegrepen)! Vervolgens rijden we verder naar Triberg waar u de grootste watervallen van heel Duitsland kunt bezichtigen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het Schwarzwald Museum. Aansluitend rijden we via een mooie route verder naar Donaueschingen, bekend om zijn prachtige Jugendstilhuizen. In de avond organiseert het hotel een quiz of bingo.

Maandag: Hochschwarzwald en Freiburg

Na het ontbijt rijden we via een schitterende natuurtocht. Allereerst rijden we naar de beroemde meren Titisee en Schluchsee, waarna we het Hochschwarzwald bereiken. Een prachtige tocht door diepe dalen, dorpjes en door besneeuwde bossen. De hoogste toppen van het Hochschwarzwald, de Belchen en de Feldberg, hebben een hoogte van bijna 1.500 meter! Tijdens deze tocht heeft u een schitterend uitzicht over de Winterse omgeving. De tocht eindigt in Freiburg, dat ook wel de hoofdstad van het Zwarte woud wordt genoemd. De Münsterplatz vormt het hart van het prachtige historische centrum, dat zich kenmerkt door schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. De uitgestrekte voetgangerszone is uitstekend geschikt om gezellig te slenteren en te winkelen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel. Na het diner wordt er een gezellige muziekavond georganiseerd.

Dinsdag: Dagtocht Vogezen

Na het ontbijt vertrekken we naar Frankrijk om een bezoek te brengen aan het Kasteel Haut-Kœnigsbourg, één van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk (niet inbegrepen). Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit en vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, de Vogezen en het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de Zwitserse Alpen zien! In de middag rijden we via een deel van de Route des Vins, ook wel de wijnroute genoemd, richting Colmar. De wijk Klein Venetië of Petite Venise is één van de mooiste wijken in het oude centrum van de stad met vele historische vakwerkhuizen en zeker een bezoek waard. We sluiten deze mooie dag in Schwarzwälder stijl af waarbij er een demonstratie wordt gegeven over hoe Schwarzwalder Kirchtorte gemaakt wordt. Uiteraard kunt u zelf ook genieten van deze lekkernij!

Woensdag: Terugreis

Helaas moeten we afscheid nemen van het Zwarte Woud en via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur) en kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Gasthof Bären

De familie Burger verwelkomt u graag in Gasthof Bären! Het gezellige gasthof is centraal in het Zwarte Woud gelegen en biedt een gevarieerd avondprogramma. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en satelliet-tv. Het gasthof beschikt niet over een lift, maar biedt een kofferservice op de aankomst- en vertrekdag.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:23:18 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch