telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen wintersfeer Zwarte Woud

  • Halfpension
  • Vervoer per Tourist Class touringcar
  • Familiehotel Bären
  • Dansavond met live muziek
  • Waterval en koekoeksklok Triberg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons Bären hotel in Oberharmersbach of Unterharmersbach in het Zwarte Woud. U wordt welkom geheten met een welkomstdrankje. Nadat u de koffers op de kamer heeft geplaatst, kunt u aan tafel voor een goed verzorgd 3-gangendiner.

Dag 2 Ontdekkingstocht door het Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het winterse Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. We rijden naar Schonachbach voor een bezoek aan ’s werelds grootste koekoeksklok. Deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, kan zijn hart ophalen in het Schwarzwald Museum in Triberg. In Triberg vindt u ook de hoogste waterval van Duitsland. De waterval is ook in de winter goed te bereiken. We rijden naar Wolfach voor een bezoek aan de glasblazerij Dorotheenhütte.

Dag 3 Natuurtocht Hochscharzwald

Via een mooie route door het dichtbeboste Münstertal met steile wanden en de prachtige, bochtige weg Schauinsland rijden  we naar Feldberg, met bijna 1.500 meter het hoogste punt van het Zwarte Woud. Het Hochscharzwald kenmerkt zich door hoge toppen, watervallen, liefllijke dorpjes en beboste hellingen.  In St. Blasien kunt u een bezoek brengen aan de plaatselijke Dom.

Dag 4 Franse Elzas met Colmar

We rijden een deel van de Route des Vins ofwel de wijnroute richting Colmar. De route biedt typische prentkaartaanzichten en slingert zich een weg door wijngebieden en dorpen. Colmar is de bekendste stad in de regio. In de mooie oude binnenstad staan vele historische vakwerkhuizen. Aan de andere kant van de stad ligt ’Klein Venetië‘ met het riviertje Lauch. Naast Colmar is ook het kleine plaatsje Riquewihr een echte toeristische trekpleister. Via de rue Charles de Gaulle, de hoofdstraat, loopt u langs de vakwerkhuizen tegen de berg op tot de toegangspoort, de Dolder.

Dag 5 Terugreis

Na het ontbijtbuffet rijden we weer terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel Bären 3*

Hotel Bären is een begrip in het Scharwald, met maar liefst 5 locaties in Oberharmersbach en Unterharmersbach. De gemoedelijke familiehotels beschikken allen over bar, restaurant en lift. De kamers beschikken allen over bad of douche, toilet, TV, föhn en kluisje.  Het verblijf in uw hotel is op basis van halfpension met ’s morgens een ontbijtbuffet. ’s Avonds heeft u een 3-gangen keuzediner. Enkel op de dag van aankomst is een keuze voor het hoofdgerecht niet mogelijk. Heeft u een specifieke dieetwens, dan vernemen wij dit graag. Eens per week vind er een gezellige dansavond plaats met live muziek.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:29:32 | 0,72 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch