telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen wintersfeer Sauerland - All inclusive

vanaf € 349,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Alpin Hotel 3* o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes in het hotel van 17.00 - 24.00 uur
 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek aan Winterberg en Kahler Asten
 • Gratis gebruik binnenzwembad en sauna
 • Optioneel bezoek aan Warsteiner bierbrouwerij
 • Bezoek Bad Arolsen en Bad Berleburg
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In het hotel wordt u ontvangen met een goed verzorgde lunch. Na de lunch maken we een mooie verkenningstocht door de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.

Zondag: Middagexcursie Winterberg en Kahler Asten

's Morgens kunt u eerst genieten van het ontbijtbuffet en aansluitend de omgeving verkennen of een kerkdienst bij wonen. Na de lunch in het hotel rijden we naar het bekende plaatsje Winterberg. We houden een stop bij de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten. Winterberg is bij Nederlanders zeer geliefd, zowel in de zomer als in de winter. Er zijn verschillende skipistes en in het centrum is het gezellig vertoeven. Voor het diner zijn wij weer terug in ons hotel.

Maandag: Warstein en Soest

Na het ontbijt (vergeet niet uw lunchpakket klaar te maken) rijden we naar Warstein, waar u de bekende bierbrouwerij kunt bezoeken. U krijgt een uitgebreide rondleiding, die begint met een informatieve film, gevolgd door een rit met een treintje door de brouwerij waarbij u het hele productieproces ziet. Na afloop krijgt u natuurlijk een biertje aangeboden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Daarna gaan we weer terug naar ons hotel, waar u na het diner deel kunt nemen aan het entertainmentprogramma.

Dinsdag: Oberkirchen en Bad Arolsen

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, brengen we een bezoek aan de shop van een authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen, zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier zeer fraai smeedwerk gemaakt. De lunch gebruiken we in ons hotel. ’s Middags gaan we naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Het is een 18e-eeuws kasteel, gebouwd in barokstijl. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, Koningin Emma, is hier geboren. ’s Avonds is er na het diner in ons hotel een gezellige muziek- en dansavond.

Woensdag: Terugreis

Alweer onze laatste dag in het Sauerland. Na het ontbijt (vergeet niet uw lunchpakket klaar te maken) vertrekken we uit Schmallenberg en rijden we naar het plaatsje Berleburg, waar u het slot Berleburg kunt bezoeken. Aansluitend vervolgen wij onze route naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u per servicelijn weer huiswaarts keert.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Alpin Hotel 3* superior

Het hotel ligt in het plaatsje Grafschaft, midden in een bosrijk gebied gelegen in de driehoek, Schmallenberg, Winterberg en Bilstein en ademt een landelijke sfeer. Dit zeer bekende vakantiegebied biedt u talloze mogelijkheden voor een zeer afwisselde vakantie. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, tv en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3 gangen keuze diner. In het grand cafe lounge Hubertusstube vindt u veel gezelligheid en leuke thema avonden met onder andere live muziek. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis in het hotel. 

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt te Zeeland (Noord-Brabant) gebracht.

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. 

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:36:45 | 0,46 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch