5 dagen wintersfeer Praag en Bohemen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Ontdek zowel Praag Beneden- als bovenstad
 • Ontdek Dětenice, Jicín en Nový Bor
 • Diners, excursie inclusief Nederlandssprekende gids en meer voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner. 

Dag 2: Praag Benedenstad

We brengen vandaag een bezoek aan Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis en de St. Vitus kathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. Aansluitend heeft u nog tijd om Praag op eigen gelegenheid verder te verkennen. Voor het diner zijn we terug in ons hotel. 

Dag 3: Vrije dag of Praag met boottocht, diner en avondtour

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee naar Praag. We bezoeken o.l.v. onze Nederlandssprekende gids de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de Karelsbrug wandelen we terug naar de Benedenstad, waar u de rest van de tijd zelf kunt invullen. Het diner gebruiken we vandaag tijdens een boottocht op de Moldau en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Dag 4: Dětenice, Jicín en Nový Bor

Vandaag maken we een schitterende dagtocht naar een interessant gebied. We rijden eerst naar de plaats Dětenice, waar we het kasteel van deze stad gaan bezoeken (voordeelpakket). Tevens is hier ook de mogelijkheid om de lunch te gebruiken in de oude bierbrouwerij (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e-eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Deze staan allen op de lijst van Monumentenzorg. Vervolgens rijden we naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek (voordeelpakket) kunt u niet alleen kennis maken met het oude ambacht, maar u kunt het Boheemse glaswerk ook kopen. Voor het diner zijn we weer in ons hotel terug.

Dag 5: Terugreis

Na een vroeg ontbijt rijden we weer via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Bezdez 3*

Het hotel bevindt zich in de plaats Staré Splavy, gelegen aan de oever van het Macha meer. Het hotel is voorzien van een restaurant/bar, sauna, beauty salon, overdekt zwembad en poolbiljart. In de lobby en bar is er gratis wifi. Iedere kamer beschikt over een toilet en douche, balkon en tv. Het hotel beschikt over een lift. Er is gratis wifi in de bar.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:29:06 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch