5 dagen wintersfeer Moezel, Eifel en Luxemburg - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Hotel Bottler o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes in het hotel van 17.00 - 24.00 uur
 • Bezoek Luxemburg met Echternach en Mullerthal
 • Porta Nigra in Trier
 • Rondrit Vulkaneifel
 • Moezel met Cochem en Bernkastel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanuit uw opstapplaats reist u comfortabel met onze servicelijnen naar het verzamelpunt. Na een gratis kopje koffie of thee gaan we op weg naar het hotel in Veldenz. Bij aankomst staat een lunch voor u klaar. Veldenz ligt ingeklemd tussen de rivier de Moezel en de Hunsrück, een prachtig middengebergte met toppen tot meer dan 800 meter. We rijden vanmiddag een route door deze schitterende, wellicht besneeuwde omgeving en maken een korte stop in Edelstenstad Idar-Oberstein. Opvallend is de Rotskerk, die in een natuurlijke nis in de rotsen is gebouwd. Aansluitend rijden we langs de hoogste top van de Hunsrück, de Erbeskopf, weer terug naar het hotel.

Zondag: Middagtocht Luxemburg

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden. Een wandeling door het dorp en omgeving, een kopje koffie en een spelletje in het hotel, of een kerkbezoek; de ochtend is aan u. Na de lunch maken we ons op voor een bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. De rivier de Sure vormt de grens en al snel staan we in de oudste stad van het land: Echternach. Het middeleeuwse karakter van de stad is goed bewaard gebleven door de stadswallen, patriciërshuizen en de nauwe straatjes. Daarnaast is Echternach de toegangspoort tot het meest bekende natuurgebied van Luxemburg: het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort. Aan het eind van de middag steken we de grens weer over en rijden we terug naar ons hotel in Veldenz.

Maandag: Trier en Eifel

Na het ontbijt rijden we naar de oudste stad van Duitsland: Trier. Deze meer dan 2.000 jaar oude stad is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. De Romeinse oorsprong van de stad is nog altijd duidelijk zichtbaar. Het bekendste historische monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken. We rijden terug naar het hotel voor de lunch. In de middag steken we de Moezel over voor een tour door de Eifel. We rijden een schitterende route door dit van oorsprong vulkanische gebied. De tocht voert door een prachtig heuvellandschap, door dorpjes en langs kratermeren: de zogenaamde Maaren. Centraal in de Vulkaneifel ligt het stadje Gerolstein, bekend om haar mineraalwaterbronnen.

Dinsdag: Moezeldal en Bernkastel

Vandaag staat in het teken van de Moezel. Deze rivier slingert zich een weg tussen de steile, met wijnranken begroeide hellingen, langs sfeervolle wijndorpen. Niet voor niets is deze streek zo geliefd! Met de Moezel aan onze zijde, rijden we een prachtige route. We passeren onder andere ‘Jugendstilstad’ Traben-Trarbach, de indrukwekkende dubbele brug bij Bullay en Beilstein, dat liefkozend ‘Doornroosje aan de Moezel’ wordt genoemd. Onderweg geniet u van de constant veranderende vergezichten. Aan het eind van de tocht doemt de Reichsburg van Cochem voor ons op. Een schitterende aanblik! U kunt in Cochem een wandeling door het oude centrum of langs de oevers van de Moezel maken. Na deze stop rijden we terug naar het hotel waar de lunch voor u klaar staat. In de middag keren we nog één keer terug naar de Moezel en bezoeken we Bernkastel, dat met het tegenovergelegen Kues één stad vormt. Volgens velen is Bernkastel het mooiste wijnstadje aan de Moezel. In het centrum van Bernkastel waant u zich als in een sprookje. Het marktplein, met de 17e-eeuwse Michaelsbrunnen en het prachtige stadhuis, wordt omzoomd door vakwerkhuizen en nodigt uit voor een wandeling of een terrasje. Even buiten het centrum ligt de kasteelruïne Landshut, van waar u een schitterend uitzicht heeft. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur.

Woensdag: Koblenz en terugreis

Vandaag is alweer de laatste dag van deze prachtige reis. We brengen een kort bezoek aan Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van keizer Wilhelm I. Aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Aansluitend vervolgen wij onze route naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u per servicelijn weer huiswaarts keert.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Enjoyhotel Bottler

Landgasthof Bottler ligt centraal in het wijndorp Veldenz, vlakbij de oevers van de Moezel. Het hotel beschikt over een restaurant, twee terrassen en gratis wifi. De keurige kamers hebben een douche, wc en een televisie met Nederlandstalige zenders. De kamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Het hotel heeft geen lift, maar heeft goed begaanbare trappen. Op de dag van aankomst wordt uw koffer naar uw kamer gebracht. Het Enjoy-programma zorgt ervoor dat u dagelijks kunt genieten van het All inclusive arrangement en een gevarieerd avondprogramma in en rondom het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:16:25 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch