5 dagen wintersfeer Drenthe - All inclusive

vanaf € 449,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in 4* hotel de Bonte Wever o.b.v. All inclusive
  • Gratis wifi in het hotel
  • Bezoek Orchideeën Hoeve
  • Ontdek de stad Groningen en maak een rondvaart
  • Dagtocht naar Friesland: Dokkum, Bolsward en Sneek
  • Mogelijkheid tot bezoek Kamp Westerbork
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee rijden we via een mooie route naar Noord-Nederland. Onderweg stoppen we in Luttelgeest waar u de mogelijkheid heeft om de Orchideeën Hoeve te bezoeken en te lunchen (niet inclusief). In de loop van de middag komen we aan bij ons Hotel De Bonte Wever, waar u de rest van de dag heerlijk kunt genieten van de all-inclusive formule.

Zondag: Middagtocht Veenhuizen

's Morgens kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijt en van de faciliteiten van het hotel. Na de lunch rijden we naar Veenhuizen, waar u de mogelijkheid heeft om het Gevangenismuseum te bezoeken. In het Gevangenismuseum leert u alles over de geschiedenis van misdaad en straf door de eeuwen heen. U ontdekt welke straffen er vroeger gegeven werden er hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. Door middel van verschillende foto’s en filmpjes maakt u ook kennis met de gevangenis van nu.

Maandag: Dagtocht Friesland

Vandaag bezoeken we de meest noordelijke provincie van Nederland, Friesland. We rijden eerst naar het mooie stadje Dokkum, bekend om de moord op Bonifatius en natuurlijk het bekende keerpunt tijdens de Elfstedentocht. Vervolgens rijden we door naar Bolsward voor een bezoek aan de fabriek van Sonnema Berenburg. We vervolgen onze route en komen in het bekende plaatsje Sneek, waar u de prachtige watertoren kunt bekijken of in het centrum een drankje kunt nuttigen. U heeft vandaag onderweg voldoende gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen).

Dinsdag: Westerbork en Groningen

's Morgens kunt u heerlijk relaxen in het hotel of mee gaan naar het voormalig Kamp Westerbork uit de Tweede Wereldoorlog. De lunch gebruiken we in ons hotel, waarna we een bezoek gaan brengen aan de mooie stad Groningen. U krijgt voldoende tijd om de stad te bekijken en eventueel een stadsrondvaart te maken (niet incl.), waarbij u deze historische stad vanaf het water kunt bewonderen. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Woensdag: Terugreis en bezoek Assen

's Morgens rijden we naar het centrum van Assen. Aan de Oostersingel kunt u het bronzen beeld van Bartje bekijken, u kunt de abdijkerk of het Drents museum bezoeken of lekker gaan winkelen. De lunch gebruiken we weer in het hotel, waarna we in zuidelijke richting rijden. Indien de tijd het toelaat houden we in de omgeving van Zwolle nog een stop. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur) en aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel de Bonte Wever Assen 4*

Het hotel ligt naast het Asserbos en beschikt over een receptie, lounge, bar, terras, (ontbijt)restaurant, fitnessruimte en sauna. Alle kamers zijn goed ingericht en beschikken over een badkamer met inloopdouche en toilet, televisie en kluisje. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van All inclusive in het hotel, inclusief ontbijtbuffet/lunchbuffet/dinerbuffet, onbeperkt koffie/thee/(non)alcoholische drankjes, diverse snacks/lekkernijen en entertainment.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:01:47 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch