5 dagen Winter in het Sauerland all-inclusive

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Gratis drankjes in het hotel van 17.00 - 24.00 uur
 • Gratis gebruik binnenzwembad en sauna
 • Bezoek aan Winterberg
 • Optioneel bezoek aan Warsteiner bierbrouwerij
 • Bezoek Bad Arolsen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In het hotel wordt u ontvangen met een goed verzorgde lunch. Na de lunch maken we een mooie verkenningstocht door de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.

Zondag: Middagexcursie Winterberg en Kahler Asten

's Morgens kunt u eerst genieten van het ontbijtbuffet en aansluitend de omgeving verkennen of een kerkdienst bij wonen. Na de lunch in het hotel rijden we naar het bekende plaatsje Winterberg. We houden een stop bij de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten. Winterberg is bij Nederlanders zeer geliefd, zowel in de zomer als in de winter. Er zijn verschillende skipistes en in het centrum is het gezellig vertoeven. Voor het diner zijn wij weer terug in ons hotel.

Maandag: Oberkirchen en Bad Arolsen

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, brengen we een bezoek aan de shop van een authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen, zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier zeer fraai smeedwerk gemaakt. De lunch gebruiken we in ons hotel. ’s Middags gaan we naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Het is een 18e-eeuws kasteel, gebouwd in barokstijl. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, Koningin Emma, is hier geboren. ’s Avonds is er na het diner in ons hotel een gezellige muziek- en dansavond.

Dinsdag: Soest en Warstein

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Soest. Deze oude stad heeft vele mooie historische gebouwen en kerken en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Aan het begin van de middag vervolgen we onze route naar Warstein, waar u de bekende bierbrouwerij kunt bezoeken. De tour begint met een film in het 360° multimedia theater. Aansluitend rijden we met een bezoekerstrein door de brouwerij en kunt u het brouwproces van dichtbij beleven. Na de tour krijgt u natuurlijk een heerlijk biertje aangeboden! Daarna gaan we weer terug naar ons hotel, waar het diner weer voor ons klaar staat.

Woensdag: Terugreis

Alweer onze laatste dag in het Sauerland. Na het ontbijt vertrekken we uit Schmallenberg en rijden we naar het plaatsje Berleburg, waar u het slot Berleburg kunt bezoeken. Aansluitend vervolgen wij onze route naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u per servicelijn weer huiswaarts keert.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Sauerland Alpin Hotel 3*

Het hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, gelegen midden in een bosrijk gebied. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, televisie en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3-gangen keuzediner/buffet. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:12:15 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch