Muziekreis 5 dagen Valkenburg met wereldberoemd strijkconcert in Maastricht

vanaf € 579,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Highlight van deze reis: André Rieu Terrasarrangement
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Goed 3* hotel in het centrum van Valkenburg
  • Aken en het Drielandenpunt
  • Natuurtocht Zuid-Limburg
  • Maastricht, Monschau en Thorn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we naar Maastricht. U heeft tijd om het prachtige centrum van deze ‘mooiste stad van Limburg’ op eigen gelegenheid te bekijken. In de middag vervolgen wij onze weg en rijden wij naar ons hotel in Valkenburg.

Dinsdag: Aken en Drielandenpunt Vaals

Vandaag rijden wij in de ochtend naar Aken, de meest westelijke grote stad van Duitsland en gelegen in het grensgebied met Nederland en België. U heeft hier vrije tijd om deze stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bekijk de Dom van Aken of strijk neer op één van de vele terrasjes. In de middag rijden wij via een mooie route naar Vaals, op de grens met België en Duitsland. Dit is het Drielandenpunt en tevens het hoogste punt van Nederland (322,5 meter).

Woensdag: Monschau

Wij brengen vandaag een bezoek aan Monschau. Via een mooie route door het Eifelgebergte bereiken wij Monschau, een gezellig stadje in de Duitse Eifel. U krijgt hier vrije tijd om deze stad te verkennen. Bekijk de mooie vakwerkhuizen, de leuke winkeltjes of bezoek één van de terrasjes of restaurants. Ook heeft u de mogelijkheid om een rondrit met het toeristentreintje te maken (niet inbegrepen).

Donderdag: Natuurtocht Zuid-Limburg en André Rieu Vrijthof in Maastricht

In de ochtend vertrekken wij voor een prachtige natuurtocht door het heuvelachtige, bijna on-Nederlandse landschap van Zuid-Limburg. Net iets buiten Margraten vinden we een monument: de 'American Cemetery', de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. In de middag zijn wij op tijd terug in Valkenburg en heeft u vrije tijd om Valkenburg te verkennen. ’s Avonds gaan we naar het vrijthof in Maastricht, waar een prachtig concert van André Rieu zal plaats vinden. Op het terras van Basilica aan het Vrijthof kunt u na een goed verzorgd 3-gangenmenu genieten van een magische avond vol melodieën uit opera, operette, klassieke en lichte muziek, meeslepende walsen, komische en ontroerende momenten en vooral: heel veel romantiek!

Vrijdag: Terugreis

In de loop van de morgen nemen we afscheid van Valkenburg en rijden we naar het witte stadje Thorn. De bijnaam 'het witte stadje' dankt Thorn aan de karakteristieke witgeschilderde gevels van de historische gebouwen, die het stadje sieren. Deze opvallende architectuur draagt bij aan de unieke sfeer en uitstraling van Thorn. Na het bezoek aan Thorn rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Valkenburg met het wereldberoemde strijkconcert in Maastricht

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Walram, Valkenburg 3*

Hotel Walram is gelegen op loopafstand van het centrum van Valkenburg. Het hotel heeft een bar, restaurant, overdekt zwembad en lift. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.

Terrasarrangement

Om met volle teugen te genieten van het concert van André Rieu, hebben wij voor u een speciaal terrasarrangement gereserveerd. Vanaf 18.30 uur nemen we plaats op het terras van Basilica aan het Vrijthof, waar vanaf 19.00 uur het 3-gangenmenu geserveerd zal worden. Terwijl u dineert, vult het mooiste plein van Maastricht zich langzaam met publiek en komt u al helemaal in de stemming. Na het diner start om 21.00 uur het muzikale hoogtepunt van deze avond: André Rieu op het Vrijthof! U kunt op grote schermen meekijken en volop genieten van de geweldige sfeer en de prachtige muziek. Rondom het terras van Basilica is ruimte om te walsen, dus de beentjes mogen van de vloer!
Het terrasarrangement is exclusief drank. Tijdens het concert wordt er niet bediend om de luisteraars niet te storen. Natuurlijk kunt u voor het concert begint en tijdens de pauze een drankje bestellen.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:37:46 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch