Muziekreis 5 dagen André Rieu in Londen

  • Verblijf in het 4* Hotel Britannia International in Canary Wharf
  • Concert André Rieu
  • Stadstour Londen
  • Excursie Royal Albert Hall
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is niet geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u de gelegenheid heeft om een kopje koffie of thee te drinken (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar de ferry in Calais (of Duinkerken) voor de overtocht naar Engeland. Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in Londen.

Vrijdag: Stadstour, wandeling Mayfair en St James

We beginnen vandaag met een stadstour door Londen, waarbij we vele bezienswaardigheden en prachtige gebouwen zullen zien. In de middaguren kunt u deelnemen aan een wandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids door de wijken Mayfair en St. James (niet inbegrepen). ‘s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder bezichtigen. Na deze uitgebreide dag in Londen rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Zaterdag: Vrije tijd in Londen avond concert Andre Rieu

Na een later ontbijt neemt de chauffeur u mee naar het centrum van de stad zodat u op eigen gelegenheid de stad verder kunt ontdekken. Breng een bezoek aan een van de vele musea, bezoek de Big Ben of geniet van het uitzicht vanuit de Londen. In de loop van de middag haalt de chauffeur u weer op om terug te keren naar het hotel voor het diner en om u op te frissen voor het concert. Na het diner brengt de chauffeur u naar de OVO Arena in de wijk Wembley voor het concert van Andre Rieu. Hier kunt u genieten van een magische avond vol melodieën uit opera, operette, klassieke en lichte muziek, meeslepende walsen, komische en ontroerende momenten en vooral: heel veel romantiek. Een avondconcert Andre Rieu om nooit meer te vergeten.

Zondag: Vrije tijd in Londen of rondleiding Royal Albert Hall

Vanmorgen kunt u het rustig aan doen. Na een wat later ontbijt brengt de chauffeur u weer naar het centrum van Londen.  Hier kunt u de dag op eigen gelegenheid invullen, bezoek het bekende warenhuis Harrods, of shop in een van de vele winkels die Londen rijk is. Een wandeling langs de vele bezienswaardigheden of een bezoek aan een museum is zeker ook aan te raden. Voor de mensen die het pluspakket geboekt hebben brengen we een uitgebreid bezoek aan de Royal Albert Hall, waar we worden ontvangen met koffie en gebak. Aansluitend zullen we worden rondgeleid in de meest iconische orkest zaal van Groot-Brittannië. Tijdens de tour komen we alles te weten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van deze bijzondere orkestzaal. Na de rondleiding heeft u nog vrije tijd in de stad, alvorens we weer naar het hotel gaan voor het diner. 

Maandag: Londen - Nederland

Alweer de laatste dag van onze stedentrip. Na het ontbijt rijden we naar de ferry in Dover voor de overtocht. We rijden via België terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze goed verzorgde mueziekreis naar Londen. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: André Rieu in Londen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
  • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
  • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:18:26 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch